Бащата на Големия Риж поиска 500 хиляди лева кръвнина

Той заведе граждански иск срещу Петко Лисичков
16 фев 2010 16:36,
192
Бащата на Големия Риж поиска 500 хиляди лева кръвнина
Снимка: БГНЕС

Бащата на Големия Риж – Слави Стоянчев, се яви в Бургаския окръжен съд като частен обвинител. Той заведе граждански иск срещу бившата барета Петко Лисичков, прострелял смъртоносно сина му Калоян на 20 септември миналата година.

Искът е за 500 хиляди лева неимуществени вреди.

Под председателството на съдия Мъгърдич Мелконян започна разпит на свидетелите. От редовно призовани 13 души днес се явиха само осем.

Още по темата

Под стража беше доведен Мануел Стоев, който е задържан заради заплахи за саморазправа с обвинения Петко Лисичков.

Той разказа, че в деня на убийството са били с две коли у дома на майката на негов приятел в "Меден рудник". Помагали й да изхвърли боклуци. Когато работата била на привършване, Калоян Стоянчев – Големия Риж, се качил с Товор Андонов в колата си "Ауди". Мануел останал с Атанас да довършат работата.

Малко след това Тодор звъннал по телефона и без да дава обяснения, ги повикал, защото станало нещо лошо. Момчетата не разбрали какво точно е станало и тръгнали с колата на Мануел "Фолксваген Голф".

На кръстовището с бул "Тодор Грудов" (вече "Захари Стоянов") те видели спряна колата на Калоян. Тя била на платното в посока булеварда, а в посока "Меден рудник" бил спрян мотоциклет. Имало патрулка, на няколко метра зад аудито лежал Калоян.

По показания на Мануел тялото му било покрито с брезент, затиснат в ъглите с камъни. Само попитал подсъдимия: "Какво направи?", след което последният насочил пистолет към него с думите "Вие ли сте следващите?".

Мануел се изплашил и минал зад гаражите. Напипал пулса на Калоян, който бил слаб. Афектиран, Мануел тръгнал към патрулната кола с изваден нож.

Полицаите му взели ножа, но той извадил друг – без да си спомни откъде. Тръгнал към патрулната кола и видял вътре Лисичков, който говорел по телефона и му размахвал среден пръст. Стоев допълни, че не е видял до тялото на убития гилзи от пистолет.

Работата на съда ще продължи още два дни с разпит на свидетели.

Dnes.bg припомня, че работното обвинение срещу експолицая Петко Лисичков беше променено в хода на разследването. Обвинението е изменено от чл. 118 от НК – „убийство в състояние на афект” на чл. 119, ал 1. – „убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана”.

В случая Лисичков стрелял с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода.

Променена е и мярката на бившата барета от „домашен арест” в парична гаранция от 1000 лв.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
24
 
! Отговори
Иво преди 14 години
тия пък,те били с ножове пък той с пистолет и затова затвор...АЛО той като не е имал нож е трябвало да иде да си намери и след това да се защитава ли?Това да не ви е мортал комбат равновесие *** такива
17
0
 
37
 
! Отговори
Джиджи преди 14 години
Затова съм казвал,че когато арестуват такива като Очите,Рижите и тем подобни в затвора трябва да влизат и техните родители,защото доста голяма част от вината за техните деяния носят точно родителите.
16
0
 
29
 
! Отговори
Ekс преди 14 години
Да наистина е трябло да ги помоли мутрите да го изчакт да иде до магазина че да си купи джобно ножче, че да може да отговори адекватно на нападението. Тоя закон *** си прави с хората, маймунска държава с маймунски закони. Трябва такива прокурори да им отнемат правата на юристи и годините стаж в системата.
15
0
 
30
 
! Отговори
uzi преди 14 години
каквото потърсил сиго е намерил..... риж лие кестеняв ли е... бам-бам в главата и чао..... да бе мирно седяло.....
14
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 14 години
da gi e opukal i drugite,predlagam da se napravi podpiska v zastita na lisi4kov
13
2
 
43
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Ето го и новият лаф вече " Който Нож Вади От Пистолет Умира " !
12
17
 
4
 
! Отговори
Конспираторът преди 14 години
А дали не е поръчково убийството? В край на сметка - 1 мутра, ако го е направил при самозащита и е искал да се защити- БРАВО НА Лисичков, ако ли не- затвор.
11
0
 
45
 
! Отговори
бургас-адидас преди 14 години
Полицаите му взели ножа, но той извадил друг без да си спомни откъде...*** фокусника!
10
0
 
39
 
! Отговори
Пе преди 14 години
"Полицаите му взели ножа, но той извадил друг без да си спомни откъде."Тези си ходят с ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО оръжие постоянно.Направо си е за подвеждане под отговорснот за "ВАДЕНЕ НОЖ" ДВА ПОРЕДНИ ПЪТИ срещу длъжностно лице (полицейски служител)!
9
0
 
50
 
! Отговори
Mozaka преди 14 години
"Полицаите му взели ножа, но той извадил друг без да си спомни откъде." Магия необяснима от физичен закон! *** простите *** даже и историята не са си скалъпили!
8
0
 
23
 
! Отговори
1222 преди 14 години
...vsicki tekiva *** tova zaslujavat.....
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
то няма такава объркана история чесно...даже холивудски сценарист неможе да го измисли толкова объркано...осовбенно с тея ножове дето вадел....
6
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този да си беше възпитал децата да са нормални хора!Не сега да иска кръвнина!А за българския НК-просто е абсурден!!!
5
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРАВО бившата барета Петко Лисичков.тЕЗИ БАНДЮГИ СИ МИСЛЯТ,ЧЕ СВЕТЪТ Е ТЕХЕН
4
1
 
51
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Баща му може и 5 милиона да иска. Въпросът е дали ще ги получи, при положение, че синът му многократно е стигал до бой и в случая сам си е виновен!
3
1
 
66
 
! Отговори
Малкия Син преди 14 години
Убили са поредната мутра - на Лисичков трябва паметник да му издигнат, а не да променят обвинението към по-тежко, продажни прокурори!!!
2
0
 
71
 
! Отговори
Mozaka преди 14 години
хахаха, еее тоя тати е свикнал на широко да живее, ама вече го няма синчето с бухалката да заработва!
1
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В случая Лисичков стрелял с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода.ТОЕСТ ТРЯБВАЛО Е ДА ОСТАВИ ПИСТОЛЕТА И ТОЙ ДА ИЗВАДИ НОЖ И ДА СЕ ДУЕЛИРАТ? ХАХА *** ПРОСТОТИЯТА!!!