Баретата Лисичков застрелял Големия Риж от афект

Правят нова балистична експертиза по делото
17 фев 2010 16:15,
185
Баретата Лисичков застрелял Големия Риж от афект
Снимка: БГНЕС

От съдебнопсихиатричната експертиза, която беше представена на днешното заседание в Бургаския окръжен съд по делото за убийството на Големи Риж, стана ясно, че подсъдимият Лисичков е бил в състояние на афект по време на сблъсъка със Стоянчев и приятелите му.

Съдията уважи искането на частния обвинител адвокат Марин Марковски за допълнителна балистична експертиза, която ще трябва да отговори на допълнителни въпроси за посоката и пробивната сила на изстрелите от пистолета на ексбаретата.

На днешното съдебно заседание бяха изслушани и заключенията на назначените съдебномедицински и съдебнотехнически експертизи.

От вещите лица стана ясно, че по трупа на жертвата Калоян Стоянчев са открити 4 рани, от които смъртоносни са били тази в областта на левия бял дроб и главата.

Последен е бил изстрелът в главата.

От нараняването в белия дроб Големия Риж е получил кръвоизлив с излив от 1 литър кръв.

Още по темата

Жертвата и подсъдимия са били един срещу друг, а изстрелите са произведени от разстояние 40-60 см.

Според адвоката на близките на пострадалия трябва да се уточни с допълнителната експертиза дали някои от изстрелите са произведени в гръб на пострадалия.

Продължението на делото бе отложено за 30 и 31 март.

Dnes.bg припомня, че процесът за убийството на криминално проявения Калоян Стоянчев – Големия Риж, започна преди ден при засилени мерки за сигурност.

Съдебната зала беше препълнена и през двата дни заради големия интерес по развоя на делото. В кулоарите на съда бяха дошли случайни граждани, готови да подкрепят бившата барета Лисичков.

Във вторник пред съда показания дадоха двама от приятелите на жертвата. Чрез адвоката си Марковски, бащата на Рижия – Слави Стоянчев, поиска 500 хиляди лева кръвнина.

Адвокатите на Лисичков са категорични,че клиентът им е действал при неизбежна отбрана и заявиха, че той е невинен.

Показният разстрел стана на 20 септември миналата година на оживено кръстовище в комплекс „Меден рудник”.

При спор за отнемане на предимство Лисичков застреля с 4 куршума Калоян Стоянчев – Големия Риж. Секунди след това той повика полиция и „Бърза помощ” и сам се предаде на колегите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
5
 
6
 
! Отговори
Бавноразвиващ преди 14 години
Тука моторджии няма ли в тази тема,бре.Нека те да ми обяснят как,ако някой уж ги нападнел ще спрат мотора,ще го изгасят,ще му пуснат степенката,ще си свалят шлема и ще го поставят на седалката и едва тогава ще се самоотбранят!И уж го нападнали,пък убития лежи близо до своята кола,не до мотора!Нито познавам някой от участниците,нито пък оправдавам безобразията,вършени приживе от убития и бандата му,но не се оставяйте така да ви манипулират!
142
1
 
7
 
! Отговори
Айсидора преди 14 години
146 много си прав представете си какъво е изпитвал Лисичков с вързани ръце при тия разбеснели се ***.Направо изпитвам ужас като си помисля и ме хваща яд на полицаите.Закона си е закон ,но има ситуации, при които трябва да действат като мъже ,а не да стоят като ***.
141
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Зоро се завръща жив. / "При спор за отнемане на предимство Лисичков застреля с 4 куршума Калоян Стоянчев. Секунда след това повика Бърза помощ"/ . След 4 гилзи Бърза помощ е прибрала един труп.
140
3
 
58
 
! Отговори
Мен преди 14 години
Абе този Лисичков вместо да го съдят, трябва да му дадът автомат и много пълнители и да го пуснат по кръстовищата на страната...Който е ЗА, да натисне ръчичката с палец нагоре :)А дебелия дебилен адвокат тръгнал да доказва, че бил стрелял в гръб. На *** в ***, адвокат Марковски...До онзи ден се тупаше в гърдите как бил защитник на обвинените в тежки престъпления, как така сега си обърнал лопатат и си отишъл от другата страна на барикадата бе, лайнярин ?Колко % от тези 500 000 си договорил да налапаш с големия си търбух, ***, ненужник ? Дано да убият някой твой роднина и адвоката на убиеца да тръгне да доказва как роднината ти е напсувал обвиняемия и го е докарал до състояние на афект, в който при неизбежна отбрана подсъдимия е изкарал трион и бааааавно е отрязал главата на роднината ти. Докато е рязал с дясната ръка, с лявата е държал камера, която ще бъде доказано, че е заснела едно напълно хуманно убийство и че подсъдимия е направил огромна услуга на убития, защото го е избавил от земните му мъки и го е пратил на едно по-хубаво място. Тук ще се намеси попа от селото, който ще потвърди думите на адвоката на подсъдимия...Горното е типично във вас - адвокатски стил. Абе сега като се замисля, могат и тебе бааааавно да те режат с трион. Бая рязане ще бъде, камера с много гигабайти памет ще трябва и много търпеливи оператори, които да снимат как сантиметър по сантиметър от дебелото ти туловище падат на земята.СВОБОДА ЗА ЛИСИЧКОВ - ДАЙТЕ МУ АВТОМАТ И НА КРЪСТОВИЩАТА ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ !!!А онези мухльовци полицаи от Бургас дето стояха КАТО *** когато приятелите-мутри на убития *** псуваха и заплашваха Лисичков с убийство, включително и въпросните "полицаи" - в марокански, нигерийски или конгоански затвор - при *** да им правят *** докато им избелят куровете, майка ви и на вас да *** !!!
139
8
 
3
 
! Отговори
Боба Фет преди 14 години
Повтарям ви, че по- добре изкаран виновен, но жив, отколкото мъртъв невинен! С афект, без афект, при неизбежна отбрана защитата ТРЯБВА да съответства на характера на нападението!!!Стига сте писали сбободни съчинения на тема право и то наказателно! Още преди много време ви го казах- 5 години за превишаване пределите на неизбежна отбрана,това е!
138
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Горе в статията пише съвсем ясно- от афект. "При спор за отнемане на предимство Лисичков застреля с 4 куршума... едикой си"
137
1
 
9
 
! Отговори
чичо преди 14 години
141 нещо умно и провилно да прочета.Но прокуратурата нещо действа субективно.А това не е добре.Аз съм решил да си купя калашник за подборен отстрел.И при ситуация на Лисичков не е нужно да оставям свидетели -приятели като тези на Рижав ли е не го знам какъв *** е бил.А после я камилата я камиларя.
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В заглавието пише - от афект. Няма грешка.
135
2
 
11
 
! Отговори
Грешка в заглавието преди 14 години
Не от афект ,а в състояние на афект.Това е съвсем различно.В условията на неизбежна отбрана винаги има състояние на силен афект.
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днес бг. пише четливо - Баретата Лисичков застрелял големия Риж от афект.Не трябваше ли всъщност да е обратното, Рижия да лъска наровете.
133
0
 
27
 
! Отговори
Браво Лисичков преди 14 години
Няма морал за противният Марковски . Замириса му на много пари и прави съюз и с дявола. Много ги обича парите,но тоя път май ще тича и ще се облизва напразно.В условията на неизбежна отбрана няма отговорност за щети.Случая е ясен а цялото общество е настръхнало срещу мутрите.
132
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не, че одобрявам убийството но какво да направи човек когато има насреща си банда разбеснели се гибони с ножове в ръце с мания за величие и хипертрофирало чувство за безнаказаност?На подобни мутри е по добре да се прави лоботомия разбира се но човекът се е защитавал адекватно според мен.И вижте таткото - и от смърта на синът си иска да смъкне рекет 500 000 лв. супер семейство.
131
0
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 14 години
Ямбол е зад Лисичков *** грозновати мутри света не е ваш! или ще се научите да работите чесно като другите или ще изниете по затвора или в ковчега изборат е ваш . Времената се менят сега вече идват трудни времена за вас селяни
130
1
 
20
 
! Отговори
БРАВО преди 14 години
Браво на Лисичков!Ред е на Малкия Риж ... да отиде при батко си!
129
0
 
14
 
! Отговори
чичо преди 14 години
В дадения случай си е налице неизбежна отбрана.Стига с тези глупости застрелял някой си от афект.Не е от афект , а в състояние на афект.Но в дадения случай дори и да е налице състояние на афект,няма престъпление поради факта ,че е налице неизбежна отбрана.В смисъла и съгласно съдебната практика в България.
128
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
е браво ама виж съда как с е туткат!
127
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе ей а ако оня разбойник беше стрелял щчхте да викате застреляна бивша барета!! действал е при самоотбрана на разбесняла се група нагли разбойници! какво да стой и да ги гледа ли а те да го бият или стрелят! я стига сте раздували простотии!
126
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 14 години
da napravim podpiska v zastita na lisi4kov ,neznam daite ideia
125
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Викат на разпит г-н Никола Филчев, включително и за убийствА, мн.ч. След 10 г. Що не му кажете и на Филчев по едно "браво БЕ"
124
1
 
21
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Варна е зад ЛИСИЧКОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!