Пуснаха окончателно от ареста Николай Цонев

Апелативният съд потвърди 15-те хил. лв. гаранция
8 юни 2010 14:24,
68
Пуснаха окончателно от ареста Николай Цонев
Николай Цонев. Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) окончателно освободи от ареста бившия министър на отбраната Николай Цонев и съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров.

Двамата са в ареста от 1 април по обвинение за даване на подкуп на следователя от Националната следствена служба (НСлС) Петьо Петров. Според разследващите парите са предложени от Цонев, за да се манипулира разследване срещу него и да не се стигне до съд. Петър Сантиров и бившият главен секретар на министерството на финансите Тенчо Попов са посредничили при даването на подкупа.

На 2 юни градският съд промени мярката за неотклонение на Цонев на парична гаранция в размер на 15 хиляди лева. За Петър Сантиров пък съдът определи 10 хиляди лева гаранция.

Още по темата

Днес апелативните магистрати изцяло приеха мотивите на СГС да наложи тази гаранция на двамата. Съдът прецени, че няма опасност двамата да се укрият или да извършат ново престъпление.

И апелативните магистрати, както колегите им от градския съд, отбелязаха, че липсват преки доказателства за връзката на Никоалй Цонев с парите, които Тенчо Попов е дал на следователя.

Въпреки това според съда няма съмнение, че 20-те хиляди евро са били предназначени за подкуп. Самият Тенчо Попов е обяснил, че сумата му е дадена от непознат за него овек, но е знаел, че са от ексвоенния министър.

Днешното решение на САС е окончателно и не подлежи на обжалване. Николай Цонев и Петър Сантиров ще излязат на свобода веднага щом внесат определените суми.

В днешното определение съдът подчерта, че гаранциите не са непосилни за двамата. Според съда сумата е справедлива и е съобразена както с естеството на обвиненията, така и с обществения и социален статут на Цонев и Сантиров.

След заседанието адвокатите им коментираха, че вероятно още днес ще внесат парите за гаранциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Честит Рожден ден! преди 14 години
Г-н Цонев с най-сърдечни пожелания за крепко здраве, късмет и успех в борбата срещу Вас! Благодаря, че дадохте сили на баща ми ( един офицер от запаса) да продължи да вярва в доброто! Нека господ е с Вас!
60
0
 
2
 
! Отговори
иван преди 14 години
Цонев е жертва на ГЕРБ. Не е бил депутат и е бил министър само 1 година. ББ го хвана шубето да се хване с истински крадци като Близнаков, който подписа договори за над 1 млрд.лв. и извърши всички гадни заменки с военни имоти
59
5
 
7
 
! Отговори
az преди 14 години
СПРАВЕДЛИВОСТТА ВЪЗТЕРЖЕСТВУВА!ЗАПОЧВАМ ДА ВЯРВАМ,ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ СЪД НАИСТИНА Е НЕЗАВИСИМ.ИСТОРИЯТА ЩЕ ПОКАЖЕ,ЧЕ ЦОНЕВ Е НАЙ-УСПЕШНИЯ МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА В СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
sevarbg.blogspot/2010/06/blog-post.html :)))
57
0
 
3
 
! Отговори
HHH преди 14 години
Vsi4ki sa na svoboda.4akame traktora i ostanalite ot naglite da izlezat i togava pari,pari,pari i tormos na svideteli.4akai pravosadie i vazmezdie.,da ama drug zivot i ne v Balgariya .
56
2
 
3
 
! Отговори
някав голям преди 14 години
Софийският апелативен съд (САС) хаха то е ясно че всичките пушат сасчетата и масурите ама не мислех че на такова ниво ще паднат :d
55
3
 
11
 
! Отговори
помня преди 14 години
един наскоро беше осъден на 2 години за присвояване на 18 000 евро.по мои сметки трябва Цонев да получи поне 250 години, а Миленчо Яхтата (с опулените очи) около 1500 години
54
1
 
3
 
! Отговори
H8C0RE преди 14 години
Ха-ха-ха! The Absolute Criminal - in Flesh!
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
защо го пуснахте този пристъпник.а ще правите показно задържане .може,може.
52
0
 
1
 
! Отговори
BG преди 14 години
и що ги ручахте жабетата...
51
0
 
14
 
! Отговори
bashtata преди 14 години
Пореден цирк в България''АД''
50
1
 
3
 
! Отговори
an преди 14 години
NE E NUJNO DA SE MAHAT HORATA, OT RODINATA SI. NUJNO E GRAJDANSKO SDRUJENIE. I NARODA DA SI VZEMA UPRAVLENIETO NA DARJAVATA, V SVOI RACE. DOKATO BEBETO NE ZAPLA4E, MAIKA MU NE MU DAVA DA BOZA. TAKA E I S NARODA. TRQBVA DA SE RAZREVE, DA GIO 4UQT I GLUHITE. TOGAVA NE6TATA 6TE TRAGNAT V PRAVILNA POSOKA.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е, така е. Съгласен. Съжелявам, че показах съмнения към българския съд. Поклон пред българския съдия, моралът му и неговата честност.
48
0
 
7
 
! Отговори
Петър преди 14 години
Защо да е корумпиран Съда? Няма логика? Просто го пускат, защото като "абсолюттен престъпник", той няма къде да се скрие? Целият свят го познава и ще го издадат. А сега няма да може да си тегли парите от банката, в чужбина, защото а ги е изтеглил, а НАП ги е прибрала? Умни са тия съдии, умни. Мъдри са като Солломон, че и повече. А и сега идва сезона на морето и нормално да иде затворен някъде в частен плаж, където да се срамува за деянията си. Там ЧАП-мацките ще му изцуцат парите за норматив.
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ХАААХАХАХАХ МАЛЕЕЕ... ТИ ИЛИ СИ НЯКОЙ ХЛАПАК, КОЙТО НИКОГА НЕ СЕ Е ЗБЛЪСКВАЛ С БЪЛГАРСКИЯТ СЪД ИЛИ СИ АБСОЛЮТЕН ***. ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАМ НЯКОЙ ДА ИМА МНЕНИЕТО, ЧЕ СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА БИЛА НЕ КОРУМПИРАНА. ЕЙ КАКВИ НЕЩА МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ ТУК ЧОВЕК
46
7
 
11
 
! Отговори
Анджелина Джоли преди 14 години
Ха - старата песен на нов глас...Нищо не се е променило. Рейтингът на правителството ще продължи да пада стремително в дупките на управниците!
45
17
 
10
 
! Отговори
хътр преди 14 години
ББ направи една непоправима грешка,която ще коства на БГ много и занапред.Успя с шмекерлъците си да излъже хората,че съдебната система в БГ е корумпирана и прогнила.Ако беше така щяхме да имаме предпазна клауза от ЕК и ЕС,но това не стана.Простия българин обаче повярва на лъжеца от Банкя,магистратите му се ядосаха и никой не печели.Дари допускам,че определени решения на магистратите в момента са тенденциозни срещу ББ и ЦЦ.
44
0
 
5
 
! Отговори
Б.Б... преди 14 години
Тук важи Ана,закона на заблудата!!!
43
7
 
15
 
! Отговори
Б.Б... преди 14 години
Аз ги ХВАЩАМ те ги ПУЩАТ,нали много правдоподобно Ви звучи,скъпи сънародници!!!АЗ,АЗ,АЗ,АЗ всичко хубаво правя,но те лошите!!!???СЪЖАЛЯВАМ!!!
42
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тия съдий трябва да се обесят по строежите в приморско, въжето,бримката и от тавана на "социално слабата " му къща