Oсъдиха непълнолетен на пет и половина години затвор за убийство

Родителите на жертвата ще обжалват присъдата
5 авг 2010 21:45,
122
Oсъдиха непълнолетен на пет и половина години затвор за убийство
Снимка: БГНЕС

Ямболският окръжен съд осъди на пет и половина години затвор 16-годишния Севдалин Стратиев за убийството на 15-годишната Румяна Петрова от Елхово.

Той ще трябва да плати на родителите на жертвата неимуществени вреди в размер на 80 000 лв., 1000 лв. имуществени вреди и 2000 лв. разноски по делото.

Съдът призна Стратиев за виновен, че на 3 септември 2009 г. край Елхово умишлено умъртвил бременната Румяна Петрова.

След удари по главата жертвата изгубила съзнание.

Младежът изхвърлил тялото в яма с вода, където настъпила смъртта, посочи обвинението.

Присъдата подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Бургаския апелативен съд.

Родителите на жертвата заявиха, че ще обжалват присъдата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"......бременната Румяна Петрова",никакъв затвор за тоя ве,пуснете го на свобода и дайте адреса му на бащата на момичето!!!!!
115
0
 
7
 
! Отговори
пенко преди 13 години
до живот за този изверг....................
114
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И в този случай, пак полицията е виновна сигурно...Представяте ли си, какво е да си работил по този случай ? 5 г. присъда, означава, че като се зачетат работните дни, след 3,5 г. ще е на свобода. Когато в НОРМАЛНА държава, полицейският служител разкрие толкова тежко УБИЙСТВО - получава медал и признние. В БГ, когато разкрие убийство, полицаят получава презрение от съда и привилегията, след 3-4 г. да гледа престъпника на свобода !!!
113
0
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Хубаво го учат родителите му докато е малко момчето, че като порасне да му е по лесно да трепе хората наред ! Нормално е в наща държава, сега да ги наградят най малко с орден Стара планина
112
0
 
8
 
! Отговори
ЖЖ преди 13 години
РОДИТЕЛИТЕ НА ЖЕРТВАТА ЩЕ ОБЖАЛВАТ, А НЕ РОДИТЕЛИТЕ НА УБИЕЦА.
111
0
 
14
 
! Отговори
baf преди 13 години
Как затвор само 5 години бе *** ! Тоя *** е убил бременно момиче , а те 5 години и кравнината е супер малка изродски съдии , това ако беше на запад щяха да му дадът присъда от 2000 години така се гаврят западните съдии с такива *** !
110
1
 
19
 
! Отговори
До "родителите& преди 13 години
Какво ще обжалвате бе, кап..и? Живота на момичето ще върнете ли? И вие сте същите *** като сина ви. Показна смърт за такива. Крумови закони трябват вече.
109
0
 
1
 
! Отговори
ДимитарЖ.-Очото преди 13 години
Ами аз затова драпам със зъби и нокти мойте дела да са все там я.
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do candy - ne negovite roditeli,a tezi na jertvata, koeto ozna4ava na ybitoto momi4e
107
2
 
16
 
! Отговори
Candy преди 13 години
Родителите му щели да обжалват, а къде са били родителите му когато са го възпитавали да си носи отговорността, за това че е направил бебе на момичето и после решил да се "отърве" от нея и от проблема....
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредният резил на корумпираното ни правосъдие.
105
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
той вече е завършен ***..,за това доживот
104
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ще обжалвате беее ***,я ми ги покажете да ги смажа тия ***..!Да отгледаш дете и да ти го отнеме някакъв комплексиран ***,и то умишлено..,само бой..,и на тримата(с майка му и баща му)
103
1
 
9
 
! Отговори
bubolinka преди 13 години
Kade otide smartnoto nakazanie v Balgariq.Trqbva da se varne....
102
1
 
41
 
! Отговори
Radoslav преди 13 години
т Елхово съм.Нито жертвата,нито убиеца са роми,но това не променя трагедията.Познавам и момчето и момичето(познавах-мир на праха й) и двамата са от "проблемни" семейства-изоставени от родителите си и отглеждани от бабите си,съседи са почти.Всичко е следствие от това,че децата(не само 'проблемните") нямат никаква ценностна система-ориентир са им само $,а човешкият живот няма никаква стойност,доказателство за което е и поредното абсурдно съдийско решение!? Някой по долу в коментарите спомена..." е колко да му дадат..все пак е непълнолетен..."Но дали написалият го(или съдията) биха отсъдили така .."по съвест" ако ставаше въпрос за собственото им дете,сестра или майка.Няма да забравя как на дело,по което не бях страна,възмутен от поредното съдийско решение се провикнах: г-жо Съдия,Вие по кой закон отсъждате,след като не спазвате нито човешките,нито божиите закони? А тя гледайки ме нагло в очите,отвърна: Аз ,решавам по съвест??? Едно се чудя само-защо Цветанов,Борисов,Велчев и сие непрекъснато се вайкат от съдебната система,след като,като управляващи имат всички възможности да я променнят,дори и ако трябва за това да променят основния закон в страната-конституцията.Не е нужно да измислят топлата вода,а само да се огледат в европейското законодателство или дори американското-въвеждането на изборна длъжност при съдиите би ограничило доста алчността им и съответно-корупцията
101
1
 
36
 
! Отговори
Иван Германов преди 13 години
ТРябва да му дадат 20г. Пет да излежи той и 15 родителите му
100
1
 
2
 
! Отговори
гого преди 13 години
Съжалявам много за вашите възмущения ,но съгласно НК това е максималният срок на присъда за непълнолетен на посочените години,ако имаше навършени 17 год.присъдата можеше да бъде12г-това е максималният срок за непълнолетни.Съда може да постанови присъдата да се търпи в условията на СР-но това за Попр.дом Б-ци-е без значение-ще спи отделно от другите и толкоз
99
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв малолетен на 16г? Да променят закона и за убийство на бременна жена - смърт!
98
6
 
36
 
! Отговори
1 преди 13 години
Ако беше убил куче сигурно щяща да му дадат 15г
97
5
 
15
 
! Отговори
Timur преди 13 години
Mrusnja *** trqbwa da bude obesen na chervata si