Лъснаха "Дупетата" на месопреработватели

При проверки в страната иззеха 130 тона изрезки от колбаси
25 авг 2010 14:45,
300
Лъснаха "Дупетата" на месопреработватели
Снимка: Булфото

Над 130 тона изрезки от колбаси, предназначени за унищожаване, са конфискувани от ГДБОП и органите на ДВСК при акция "Дупетата"*.

При операцията, свързана с кампанията по налагането на стандарта "Стара планина", са проверявани складове и месопреработвателни предприятия в страната.

Акцията е срещу производители, за които властите имали информация, че използват за направата на колбаси отпадъчни продукти, които би трябвало да бъдат унищожавани.

Вместо това обаче те се вкарват в страната, преработват се, продуктите се преетикетират и се пускат на българския пазар.

Над 100 тона изрезки от колбаси са открити в Плевен, над 25 тона – в Пазарджик, а в Първомай – около 1,5 тона. В Брезник са иззети  850 кг, а в София около 800 кг.

Още по темата

"Конфискуваните количества ще бъдат унищожени в екарисаж. А предприятията "ще бъдат санкционирани възможно най-жестоко", каза пред "Фокус" министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той не изключи възможността да се стигне и до отнемане на лицензи на нарушителите.

*Името на акцията идва от жаргонното наименование на краищата на изрезките от колбаси, наричани "дупета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: Стара планинаакция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
1
 
! Отговори
nablyudatel преди 13 години
Конфискуваните количества ще бъдат унищожени в екарисаж"ha dano,samo da ne gi vurnat za nekoy drug bak6i6 obratno i vsi4ko po staromu,samo ni zatwarqt usti4kite mi se struva pak,da ne stane aferata vsi4ko koz bez terca
196
0
 
5
 
! Отговори
Varnenec do ADMINa преди 13 години
Zashto mi triesh frazata "SHIBAN NAROD" SHIBAN e duma kazana ot Ministar pred kameri i mikrofon. Znachi MInistar moje da q ispolzva, a v edno forumche ne moje... NQMA LOGIKA!
195
6
 
14
 
! Отговори
Varnenec преди 13 години
Bravo na GERB i Pravitelstvoto ! Za parvi pat ot 20 g. nqkoi da iska da opravi ANARHIQTA v stranata!
194
7
 
6
 
! Отговори
Киро преди 13 години
То и на Тиквата и Физкултурата им лъснаха "Дупетата",но няма такива гръмки заглавия в медиите :)))))))))
193
1
 
0
 
! Отговори
ddg преди 13 години
В кремвиршите има и мигли и копита. И на мен не ми е ясно при толкова консерванти и други ***, какъв е проблема с тези. Но е факт, че раздвижиха чатаджийте, пък и новините да гледаме редовно, че вече кой ги гледаше. Малко за фокус и пак почват да ни занимават с идиотии по цял ден.
192
1
 
4
 
! Отговори
Боян преди 13 години
То добре не ни кара, но нали знаеш, че все нещо трябва да се яде или ти си измислил фотосинтезата при хората.
191
2
 
7
 
! Отговори
лиценза преди 13 години
аве кажете им имената на фирмите пък Ние гражданите сами ще им спреме лицензите ....
190
6
 
3
 
! Отговори
помислете!!!!!!!!! преди 13 години
НИКОЙ НАСИЛА НЕ НИ КАРА ДА КУПУВАМЕ И ДА ЯДЕМ ТЕЗИ ГАДОРИИКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!сами помислете и се спасете - вие и вашите деца!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
189
6
 
16
 
! Отговори
Боян преди 13 години
Браво на правителството и МВР. А тези дето плюят по акцията, вместо да унищожават тези изрезки дайте им да ги изядат безплатно, може и да останат доволни.
188
7
 
5
 
! Отговори
daniela преди 13 години
бля, бля, бля .... проверени са тези които или не са си платили или са платили малко ... ако въобще има проверка . само ни маниполират, пак ще си ядем колбаси от кожа,косми и кости , само, че на двойна цена ...
187
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нското предприятие произвежда нещо с неясни суровини и продава в Метро, Била или Кауфланд, като не се обяснява за произход на солта, която е ползвал в стоката си, примерно!
186
3
 
4
 
! Отговори
Сфинкс преди 13 години
Хе-хе, Анонимен, обади се в Метро, Била или Кауфланд, да питаш дали нямат точно перфектни документи, с подписи и печати от ЗАПАДНИ фирми тези стоки. Да не останеш само изненадан.
185
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да кажат имената на фирмите
184
0
 
11
 
! Отговори
ДУДУК преди 13 години
И ако още някой не е разбрал, ще напомня , за да не пишете глупости ( отнася се и за сайта). !!! СТАРА ПЛАНИНА НЕ Е БДС !!!, а доброволен временен стандарт, защото БДС се разработва, но ще трябват около 2 години още!!!
183
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щото си ***! Партида означава: количество, серия, група...Като си събрал *** на ЕС, кви производители търсиш ?Официални печати и документи за произход на *** ли ?
182
3
 
1
 
! Отговори
Сфинкс преди 13 години
До Анонимен: Само в това изказване има заложена вътрешна глупост, която само показва колко е *** министърът, и че изпълнява поръчка без да мисли. Не може нещо, което има партида, да е с неустановен произход - самата партида съдържа в себе си информация за производителя. Гответе да ни друснат поредното наказание от Брюксел, за нелоялно ограничаване на конкуренцията, което пак по стар обичай ще плащаме всички ние.
181
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо е тази анонимност, искам да знам ТОЧНО коя и коя фирма ? Тука потребителите ли пазим или престъпниците ????Кажете кои са, за да знаем да не видят и стотинка повече от нас, тогава с тоя лиценз най-много да си избършат "Дупетата"
180
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По думите на Мирослав Найденов, всички количества са с неустановен произход, от различни партиди, с изтекъл срок на годност, от различни държави на ЕС.
179
0
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
И моето куче не яде от кренвиршите на тандем,обаче от брадвата фантастико опитва.Аз самия се отказах преди години.
178
3
 
6
 
! Отговори
Сфинкс преди 13 години
Какво значи дайте фирмите - тези неща се продават в големите супермаркети - Метро, Била, Кауфланд и т.н. Някои от зелените опаковки са си на немски фирми - т.е. нещата си идват така ораковани от Германия. Абсурд е да влязат в Метро примерно без перфектни документи. Някой май го сърби от умните управляващи да се набута в сериозен международен скандал, защото директно ще засегне немски фирми по параграф ограничаване на конкуренцията.