Десетачка за кило кренвирши, ама ги ядеш по БДС

7-8 лв. ще струва килограм кайма по стандарта „Стара планина“
24 авг 2010 15:40,
362
Десетачка за кило кренвирши, ама ги ядеш по БДС
Снимка: Булфото

Кайма по утвърден стандарт "Стара планина" ще струва около 7-8 лв., а килограм кренвирши ще се продават за близо 10 лева, заяви шефът на Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) д-р Йордан Войнов.

"Продуктите вече са на пазара, а инспекторите следят за използването на соя и консерванти в тях", каза той пред Дарик.

Още по темата
15 юли 2010 14:50
74

Според Войнов не се очаква драстично поскъпване на месните продукти, произведени по стария стандарт - БДС.

"При кренвирши, които са 6-7, дори 8 лв., сега за тези, които ще са 10 лв., мисля, че не е драстична разликата. Виждаме сериозен интерес както от страна на потребителите, така и от страна на месопреработвателите, да работят по тези, утвърдени вече стандарти", коментира още той.

До момента 23 производители са регистрирани да произвеждат месни продукти по БДС. Регистрацията им струва 100 лева.

Инспектори от НВМС ще следят за използваните съставки. Глобата при първо нарушение е 5000 лева, а при повторна грешка се отнема лицензът за марката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още по темата: Стара планинамесо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
0
 
0
 
! Отговори
www преди 13 години
Човек, колко си прав... Но не бива да се учудваме. Ще ни трябват още десетки години за да станем нормална държава. И тамън да станем, *** и турците ще станат повече от българите и пак ще ни се размине :( Всички можещи да избягат от БГ, незабавно трябва да го направят.
348
0
 
3
 
! Отговори
дедоГошко преди 13 години
ехх мааму стара какво ли нямама да измислят за да вдигнат цените и народа да си траекакво искат тея да въставаме ли,едно иго свуршва па друго иде
347
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Черен пипер, спешъл от Индия.
346
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
К,ви ще са тез кренвирщи?! Цъкам и се чудя!!! Кило месо струва 6,00лв. Ама чисто месо!!! Вари, печи-яж! А тези кренвирши трябва да имат некаква добавка...още за 3,50лв?!
345
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като не си садят лук ще ядът кренвирши.
344
0
 
4
 
! Отговори
V for kiufteta преди 13 години
Проблема в българия е че има много богати поне като гледам какви коли се карат и много бедни хора едните и 20 лв килограма да направят ще плющят яко другите и 2 лв. килото пак ще ядът един път в месеца...това е положението така че има пазарна ниша за поредният буламач а това за контрола на качеството в бг. е само едно пожелание засега на всички е ясно.
343
0
 
9
 
! Отговори
стандарт Булгаристан преди 13 години
Глоба че то производителя прибира поне едно 100 000 лв. месечно ако не и повече дали ще го заболи онази работа от някакви си 5 бона ?!? а и като му вземат лиценза няма проблеми прави друга фирма и пак произвеждаме *** докато ни проверят! А като знам в *** как се проверява и колко често егати далаверата си е тази работа !!! смешна и жалка държава мутрите и крадците се гаврят с нея както си искат! Ако искат производителите да имат респект глобите не по малки от 100 000лв. и огласяване на името на фирмата , собственика и тн..
342
0
 
4
 
! Отговори
човек преди 13 години
не бъркайте ферма с мандра или колбасарски цех . хамалогията е във фермата , прекупвача купува литър мляко за 0,30 лв и го продава на мандрата по 0,50-0,60 лв. разликата се дели между него и управитела на мандрата. същата история е и с телета и агнета - знаете ли че джамбазите се пазарят и купуват теле живо тегло по лев лев и 20 ? влиза на два в кланицата и пак делят посредника и управителя . Смяташ ли че държавата не го знае това ? разни чиновници си топят човките ...
341
0
 
5
 
! Отговори
боян преди 13 години
Като искам соя, ще си купя соя, а не кренвирши..
340
1
 
6
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Веднага подскочихте, а? Работещ съм, но не ми е работа да правя ферма - има други, учили за това. Не сам казал, че тези, които доят са комунисти-ченгета. Казах и повтарям, че собствениците и "ръководителите" на ПРОСЪЩЕСТВУВАЛИТЕ ферми, мандри, фурни, месарски и колбасарски цехове, предприятия за производство на млечни произведения, търговци на едро, борси, вериги магазини и пр. СА ВСЕ КОМУНИСТИ, ПОВЕЧЕТО ЧЕНГЕТА. И ТОВА Е ИСТИНАТА. ЗА ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ СЕ ГРИЖИ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО.
339
0
 
2
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
MAFIATA E V UPRAVLENIETO ! SEGA SASTITE BOKLUCI STE GI HAPVATE NA NOVA ,BDS CENA ! DA VI E SLADKO ! NALI ZNAETE : ZA BOGA NE KOPUVAITE BRATIA ! PROSTO NE KOPUVAITE STARI *** NA NOVA CENA !
338
0
 
1
 
! Отговори
Доктор Охболи преди 13 години
Колегата Д-р Войнов явно не се прехранва с кренвирши, щом за него няма разлика между 6-7 и 10 лева.
337
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще ги видим какво ще направят. Като всяко ново нещо, започва с голямо медийно разгласяване, една от основните теми. Още при предложението за въвеждане се коментираше, че не може да се следи всичко. Затова, дали ще е от 10 лв. или от 4 лв. ще се е все същият ***!
336
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лошото е, че и соя не слагат - много скъпо им излиза :)
335
3
 
2
 
! Отговори
Овчарчето Фалитко преди 13 години
Че какво и е на соята бе песоглавци. 90% протеин
334
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА БЕ НЯКОИ ЩЕ ПРАВИ ПАЧКИ С ТОЯ БДС АААА ПРАВЯТ ХОРАТА НА МАИМУНИ БРАВО ЕГАТИ МЕСОТО ЗЛАТНО БИО И ЕКО НИКЪДЕ НЯМА ТАКОВА ДАЖЕ 10 ЛВ СА МАЛКО
333
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo, vreme beshe... triabvashe da go razvaliat, 4e sega da go opraviat
332
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кренвирши за 10 кинта???Представям си ако направят и пържоли от същата тази вълшебна кайма! :))
331
1
 
7
 
! Отговори
Друг работещ преди 13 години
Знам кво е крава и не, няма да я доя. Виждал как се прави земеделие и не, няма да се занимавам с това (градината не се брои, разбира се). Работя това което разбирам най добре и си печеля хляба с него. Аз да се занимавам с земеделие и животновъдство е все едно фермер да се програмира на С/С++, Java, Delphi и/или .NET. Никой не би бил доволен от резултатите. Тъй, че не говори глупости за 'празнодумци' и т.н. Докато ти 'блъскаш' на полето, аз си използвам мозъка ежедневно и в максимална степен.
330
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Требе да се пробва.