Доказано: мюфтия купувал гласове за ДПС

Хайредин Хатин е осъден на 8 месеца затвор условно
Обновена: 18 окт 2010 18:06 | 18 окт 2010 18:05,
39
Доказано: мюфтия купувал гласове за ДПС
Снимка: Булфото

Бившият районен мюфтия на Смолян Хайредин Хатин бе осъден от Районния съд в Златоград заради "купуване" на гласове в полза на ДПС при предизборната кампания през 2009 г. Това съобщиха от Окръжния съд в Смолян. 

Хатин получава условна присъда от осем месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок и глоба от 10 000 лева. 

Според присъдата Хатин, който в момента е председател на мюсюлманското настоятелство в Златоград, е лишен от правото да заема обществена и държавна длъжност за периода на наказанието.

Той е осъден за това, че през юни и юли 2009 г. е платил по 50 лева на двама души от с. Старцево, за да гласуват за кандидат на ДПС. 

Хатин предложил на двамата избиратели да убедят още петима души от селото да гласуват в полза на  ДПС срещу 30 лева на човек.

Присъдата подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ДПС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
бат сали преди 13 години
Хатин не беше ли един от оспорилите фалшифицираната конференция от 2008 година. И сега ДПС му го връщат тъпкано. Ама в мюфтийството трябва да ги ритат наред всички обслужват интереси.
35
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 13 години
"ишен от правото да заема обществена и държавна длъжност за периода на наказанието" а след като изтече присъдата защо не го направите министър на финансите а ? всички мизерници дето ни управляват са по криминално проявени и от тия който са по затворите!!! В затвора всички са невинни,виновните ни управляват...те за това станаха управляващи за да са с протекция и да си нагласят закончетата както им понася
34
0
 
2
 
! Отговори
selskia преди 13 години
evala :) za komentara . Otnosno muftiqta politicheska poruchka za nqkoi hora tam v okoliqta e dosta neudoben i rano ili kusno shte she da si upati .Otnosno politicheskite vuzgledi na tozi krai moje da sudim po kmeta koito ot desnicata koqto nikoga ne e igrala zaedno s d.p.s. .d.p.s. nikoga nqma da ima vlast tam prosto ne vurvqt i pari da davat ne stava ,no neka da ima s kakwo da si cheshem ezicite
33
2
 
2
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Ти нормален ли си за да пишеш такива небивалици? Само ще ти кажа, че съм бил неведнъж и аз и приятели по кърджалийско и не са ни давали хляб да си купим защото не сме могли да го кажем на турски... Ето така се гаврят помаците с нас българите и не ми говири, че щели да ни се притекат на помощ. Като влезнеш в местната кръчма в турско село и всички млъкват и се извръщат и те гледат злобно. Както по уестърн филмите. И не ти продават нищо ако не знаеш турски. Аман от всезнайковци като теб пубертетче!
32
2
 
4
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 13 години
Виж в сайта на Генджев, как Генджев се бие в гърдите, че точно с този Хайри Хатин организрали куран курсове. И този е един от изританите от мюфтийството, можете да го проверите и е изритан от Мустафа Хаджи и то точно защото се занимава с дела, които не спадат към религиозната дейност. Но тука всички бързат да ми цъкат минуси.
31
3
 
2
 
! Отговори
бимс преди 13 години
Лежах в болница и стаята имаше и турци-разбирайте български граждани,които са ходили на ГОЛЯМАТА комунистическа екскурзия в Турция но понеже там искат работа а не манкиране и бързо си обрали "крушите" и обратно в нашата БЪЛГАРИЯ.Та тези уж "турци" от Разградският край ми споделиха,че знаят за ахмед доган,че е шивача на възродителният процес,но ги е яд истрах за живота си ежедневно и по време на избори.Казаха ми,че който гласува за ходжата и дпс е добре а който не гласува за турците да не е жив!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
брей,пак открихте топлата вода!
29
2
 
2
 
! Отговори
Провадийския преди 13 години
Този не е от хората на Генджев, а е от хората на ***. Защото иначе от къде-накъде ДПС ще са против Генджев?
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не виждам ПЛАТЕНИТЕ ***(турски)драскачи
27
2
 
4
 
! Отговори
the преди 13 години
8 meseca uslovno..... stiga be daite ne6to po seriozno zatvor raztrel
26
4
 
3
 
! Отговори
коко преди 13 години
ако можеше накрая и някой българин да осъдят за нещо
25
2
 
5
 
! Отговори
тигре преди 13 години
ДС ще му поеме разноските + тлъст хонорар:D
24
7
 
8
 
! Отговори
The GodFather преди 13 години
"Аман от помаци-***, които се мислят за турци. А и урците от Турция им викат ***. Няма по-голчмо нещастие от това да си мразен навсякъде и сами си го направиха!!!" Ти нещо по- смислено не можа ли да напишеш. Живал ли си в този район, за да говориш така за хорат! Ако в район населен само с българи ти се наложи да потърсиш помощ колко ще ти се притекат- 2- 3 най- много, а там на която врата да почукаш ще ти помогнат. Знаеш ли значението на думите "***" и "***"- вероятно не.
23
3
 
4
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 13 години
Приятел на Цветанов взел обществени поръчки за 9 млн. лв.18.10.2010 18:11БГНЕСФирма "Ти Ви Би", собственост на близък до вътрешния министър бизнесмен, е спечелила обществени поръчки за близо 9 млн. лева, показа справка на Mediapool в архива на Агенцията за обществени поръчки. Дружеството е собственост на Тодор Бояджиев и бе намесено в скандала около апартаментите на Цветан Цветанов с признанието, че му е продало 2 апартамента на занижени цени. Междувременно НАП обяви, че ще извърши проверка на имуществото и доходите на Цветанов, ГЕРБ отказа да създаде парламентарна анкетна комисия за проверка на случая, а лидерът на РЗС Яне Янев обещава да изнесе още компромати около вътрешния министър. Атаките срещу Цветанов започнаха след пускането на "октопода" Алексей Петров под домашен арест. В понеделник пред бТВ Цветан Цветанов за пореден път обясни, че всички плащания по купуваното от него имущество са извършвани по банков път и произходът на парите е деклариран в банките. Всичко, което е било осъществявано като плащане, не е само с кредита,
22
5
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Малеее ... тия как са го дискриминирали ... направо геноцид ... А това, чеепял на поганците в джамията всеки петък как Аллах им заповядва да глассуват за ДПС, що не са го отчели? И забележете ... МЮФТИЯ! ,Някой ако е чел Конституцията, ще знае, че там пише, че религията е отделена от държавата ...
21
10
 
15
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Абе затвор за такива бе!!! Това е измяна към родината ни! Едно време са ги разстрелвали за такива предателства. Аман от помаци-***, които се мислят за турци. А и урците от Турция им викат ***. Няма по-голчмо нещастие от това да си мразен навсякъде и сами си го направиха!!!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо условна присъда...на другите избори пак ще купува..
19
3
 
9
 
! Отговори
слави преди 13 години
разстрел!!!!!!!!!!!!!
18
2
 
14
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Тия луди ли са???Абе ако правителството не може да направи промени - излизаме на улиците и някой съдя да иде на бесилото!Не може тези да защитават престъпниците!А народа кой ще защити!А ни залъгват, че нещо се е променило - няма осъдени престъпници, тия с белите якички сега ще им и озаконят имотите дето ги снимат, някой банкер да има осъден за инфлациите, някой дър служител особенно от шефовете да има в затвора?Те даже убииците ги съдят за 10 години само!!!Познайте защо?
17
5
 
17
 
! Отговори
бълг. турчин преди 13 години
Нали се сещате, че това не е билоп само на тези избори.Има и други лостове да те накарат да гласуваш за ДПС. Казват ти: "ако не гласуваш за нас не си турчин". Както навремето комунистите: "ако не си от БКП не си българин". БКП и ДПС много си приличат. И двете имат тоталитарен контрол над един народ. Навремето БКП над българите. Сега ДПС над турците.За турците 10 ноември още не е дошъл. Комунизма при тях продължава.Една партия - един кандидат, за когото да гласуваш. Нямаш избор.Докога?