Делото за смъртта на Чората за втори път стига до ВКС

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград
30 яну 2011 17:04,
68
Делото за смъртта на Чората за втори път стига до ВКС
10.08.2009 г. Полицаи и техни роднини протестират в защита на осъдените им колеги. Снимка: Булфото

Делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората за втори път стига до Върховния касационен съд. Това съобщиха за БТА източници в съдебната палата.

Единият от подсъдимите за смъртта на Димитров - Мирослав Писов, бе осъден на девет години затвор. 

Останалите четирима - Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков, получиха по осем години от военно-апелативния съд.

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му в рамките на специализираната полицейска операция "Респект". 

Още по темата

Повод за акцията е била оперативна информация, че той държи и разпространява наркотични вещества, както и че склонява момичета към проституция.

Всички подсъдими обжалват това решение на военните съдии от ноември, прокуратурата протестира срещу наказанието, което определи военно-апелативният съд и го намира за недостатъчно. 

Близките на Чората и Областната дирекция на МВР в Благоевград също обжалват.

Делото се забави два месеца след присъдата във военния съд, защото на всички страни трябваше да бъдат изпратени преписи от подадените жалби.

На 9 март ВКС за втори път ще гледа делото за смъртта на Ангел Димитров. 

На 20 януари 2010 г. делото бе върнато за ново разглеждане на Военно-апелативния съд поради допуснати нарушения на процесуалните правила.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TE SADIITE SA SLANCHOGLED PRAVDA
25
5
 
14
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 13 години
Всички знаем защо убиха Чората. Между другото само, човека няма нито една присъда. Нито за наркотици, нито за нищо. Е как така стана наркодилър ? Да не би да се е отчитал на някого ? Да не би на същите тези полицаи, които го убиха, а ?Значи когато полицаите съдействаха децата ви да получават наркотици, пищяхте - ама сега като трябва най после да влязат в затвора - добри били, а ? Егати шизофренните ушеви дето сте. Полицаите в затвора и точка !!!
24
1
 
17
 
! Отговори
Надрусан преди 13 години
Чората-национален герой и да се изучава в учебниците по история в наркокомуните!!!!
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идете поднесете цвете на гроба на Чората, Кратуната, Ряпата и цялата друга ***, паднала в битката за територия на дилърите на наркотици.
22
3
 
14
 
! Отговори
до 21 преди 13 години
Явно много симпатизираш на наркодилърите (няма да питам защо, понеже не ме ***) но все още продажбата и разпространението на наркотици са углавно престъпление. Защо този *** не е бил в затвора, а на улицата за да трови децата ни ще тежи на съвестта на съда.
21
7
 
13
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
В Америка щяха да ги наградят за добрата работа, ама тука е Наркоманистан!
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ви е виновен Чората ?!? Продавал наркотици на децата ви - че да не би да е негово задължение да ги възпитава ?!?!? Вие си малтретирайте децата вкъщи и ги изолирайте от семейството пък после някой друг ви виновен, че децата ВИ копували наркотици. Полицаите да внимават как третират всеки обвиняем, пък бил той и виновен - все пак за разпространение и склоняване присъдата определено не е 'убийство по време на залавяне' !!!
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти остави медала....на Максим Ставийски пияния му дадоха условна затова че уби пиян залян едно момче и опропасти завинаги живота на едно момиче. А за смъртта на един наркодилър- по 20 и кусур години затвор на полицаи?! Абсурд! Полицайчетата ще осъдят България в Страсбург и после всички ще плащате косвено с данъците си обезщетения, за това, че съдът в България е корумпиран и на страната на бандитите.
18
13
 
11
 
! Отговори
Мамантос преди 13 години
Полицаи-убийци. Кръвници долни, злобни и жестоки, това са ченгетата! Затвор!!
17
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
трябва да им дадем медал на полицайте, какви глупости говорите, ами ако чората бе направил вашите деца *** тогава няма да разсъждавате така!
16
10
 
16
 
! Отговори
до 15 преди 13 години
Има голямо, ама много голямо даже значение кой е той, най малкото защото в много държави щяха да му вкарат законово куршум в главата за продажба на наркотици!
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато продавал на децата хероин нищо му нямало, ама го хванали лошите полицаи, пък той взел, че пукнал. Ама пуста сърдечна дилатация, нямаща нищо общо с хроничната му наркомания...Да бяха го вкарали в затвора бе, щеше да е жив сега!
14
5
 
5
 
! Отговори
tereza преди 13 години
Te li ,te triabva da idat v zatvora ,zadaljitelno,ubiha momtsheto.....niama znatshenie koi e toi.....
13
11
 
7
 
! Отговори
Изумен преди 13 години
Нали полицаите все за права /като в Америка/ искат ?! Е, в Америка нямаше толкова време да са на свобода !!! Убили са човек, завързан, обездвижен. Ритали са го като куче докато издъхне ! Точно в Щатите, досега да са любовница на най мазния *** !!! Недупостимо е ДОКАЗАНИ УБИЙЦИ да са на свобода !!!
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На кучето-кучешка смърт.
11
0
 
0
 
! Отговори
momi4eto преди 13 години
iskah da kaja 4e pisah do nomer 8
10
5
 
10
 
! Отговори
momi4eto преди 13 години
do 10moje da e bandit moje da e vsqkakav no nali e 4ove6ko sa6testvo.ima zatvori za tekiva a ne ubistvo ot policai.i ne e hubavo da govori6 taka za6toto i ti ima6 pokolenie ili 6te ima6 i ne moje da znae6 kakvi 6te stanat.i ne mislq 4e si ot grajdanite koito sabota i nedelq si hodqt po rodnite mesta:)
9
3
 
8
 
! Отговори
momi4eto преди 13 години
trqbva da ima zatvor za tezi"hora".bili nevini a 4oveka po4ina ot ni6toto li?no v bg osaden policai i lekar trudno se namirat.dai za6toto sa policai da im se razmine no kato ni6to tova e bg.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** сега минусчета ке си тургаме ли,бре минцифайки ***?
7
16
 
18
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Един бандит по-малко.Знаете ли колко майки е разплакал като е продавал дрога на децата им.Вече няма да продава. Малко му е това на тоя ***.Оставете полицаите на мира, те просто са си изпълнявали задълженията.