МВР: Да не съчувстваме на похитителя!

Не се опияняваме от успеха в Сливен, рече Цветанов
Обновена: 28 мар 2011 10:16 | 28 мар 2011 10:16,
299
МВР: Да не съчувстваме на похитителя!
Цветанов нарочно пуснал информацията, че Стефан е наркоман. Снимка: БТА

Сформирана е група към МВР, която да анализира всичко по случая в Сливен от самото начало до края на операцията, заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Единственото, от което сме се водили, е да има благоприятна развръзка, да няма жертви и пострадали, посочи МВР шефът.

Той отбеляза, че очаква в съда да бъде отчетен фактът, че похитителят се е отнесъл добре и без агресия към взетите от него заложници.

„Ние не сме хора, които се опияняваме от добрия край, по който приключи този случай. Ние сме хора, които искаме да анализираме четири – пет дни и да седнем и да прецизираме стъпките, които сме предприели”, коментира Цветанов.

Според него всеки трябва да понесе отговорността за действията си.

„Въпросът не е дали съчувстваш или не, защото има човек, който лежи в болницата. В тази посока не бих искал да изпадаме в съчувствие, а да направим равносметка и приятелите му какво му помогнаха преди този случай“, добави Цветан Цветанов.

Министърът поясни, че информацията, че Стефан Стефанов е наркоман е изиграла роля той да се отключи и да разговаря.

Тогава се прецени, че това трябва да бъде пуснато, защото ние не знаехме кой е, обясни Цветанов.

След това представителите на МВР си поставили за цел да обрисуват нападателя като добър човек, за да продължат успешно преговорите с него.

Още по темата

Трябва да има една по-стройна организация за информираност и по този начин да се стремим да имаме диалог, както се стремяхме да го имаме с похитителя, защото и медиите могат да допринесат, но могат и да попречат, коментира още министърът.

По думите му повишаването на конвенционалната престъпност е предимно сред младите хора.

Той поясни, че грабежите в търговските вериги са извършвани от хора на възраст от 16 до 21 години. „Това е повишаване, което се чувства", каза още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
2
 
10
 
! Отговори
Гацо преди 13 години
Групата събрала се да анализира случаят да направят точен анализ на всички престъпления у нас . Ако са дементни старци и не помнят могат да почнат от по-близкото минало . Например от влакът София Кардам при който е ясно че основна вина носят тогавашният министър на транспорта Николай Василев , екипът му и цялото ръководство на БДЖ по онова време . Хубаво да се разгледа този случаи че там има 9 трупа които още питат за справедливост . Нека комисията да пита и мадам Славова как направи изведнъж капитал че направи и банка ? Да я питат славова колко трупа около нея се търкалят имам в предвид тя е поръчала и хора който са си посегнали на животът в следствие на убиствените лихви? Защо не се раследват също Тотю Младенов и компанията му ? А също и предшествениците им те погазват и крадът парите ни и не дават работа на Българи и граждани на ЕС . Сега с нашите данъци храним турската фирма МАПА ЧЕНГИЗ като че няма кадърни български фирми да изпълнят проекта СКАНДАЛЕН МАИТАП . А също така или иначе са се събрали защо не подхванат и Цецо Лъжецо или Гестапуто че завалията е крал като за световно . Да оставим на страна парите с които е купил жилищата . А Бъфи трябва да не е премиер а затворник . Неговият път като охранител до премиер е осеян с бая трупове ! Що за цинизъм е това убици и крадци да дават оценки и присъди на хора които видно са им избили чивиите от безисходицата в която е бил поставен Стефчо от тези които искаха да го арестуват ? Стефан е изпълнителят на стрелбата срещу охранителя факт като и това че държа заложниците но перманентно тези който го потикнаха бяха от вън . Дори Бойко Борисив като основен виновник долетя до Сливен да види как се развива драмата и сигурно много сажали че не бе в СИ БАНК такава безплатна реклама отдавна в БГ никой не е имал .
273
1
 
14
 
! Отговори
конте преди 13 години
Ние не съчувствуваме на обирджията, въобще? Не можеш да съчувствуваш на човек влязъл и застрелял хладнокръвно охраната на заведение? Ако го е прецакал лично банкера и го бе застрелял, можеше морално да го оправдаем лично, но не и да си го изкарва на невинни хора? За мен този е напълно наясно с последиците и риска човек, който е искал обира. Да застреляш хладнокръвно човек за пари си е направо гадно? Едно е самоотбрана, понякога отмъщение, заради адски неправди бихме го разбрали, но не и обир?
272
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
271 go e kazal mnogo pravilno..."terorist"! Samo che istinskite teroristi za tezi v ministerstvata i parliamenta.Zashtoto te ni terorizirat s tiahnata alchnost,nekadurnost i prostotia!Tova e teror...nalaga ni se da turpim cialata pomia ot shepa maimuni,koito vzimat reshenia za ejednevieto i budeshteto ni!
271
12
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
горкото момче ще си го отнесе заради такива като цецо крадецо и боко мишоко-картофа.той ще лежи доживот а гнусните политици ще продължават да подлудяват народа
270
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Az puk mu suchuvstvam!I na nego i na prostrliania ot nego!I dvamata sa jertva na propadnala ni durjavnost,na nekadurnoto upravlenie i na degradaciata na obshtestvoto ni!Tova e!NE GO OPRAVDAVAM ,a mu suchuvstvam!!!Jivota na povecheto mladi e edna nula..edno nishto,i tova neminuemo vodi do tejki posledstvia ot vsiakakuv vid!Goliama chast ot vruztnicite mu jiveiat po reda na chalgata i sa kuhi otvutre.Imam si takova v semeistvoto i niama spasenie,zashtoto tova go zaobikalia i samo tova vijda
269
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега тоя "терорист" ще го отнесе за назидание на останалите.
268
1
 
3
 
! Отговори
217 до Ф.С.В преди 13 години
"Отиди в Бангладеш там търсят роби "Че ти с кво си заслужил повече от бангладешци - да не ти е по-голяма производителността, хахахаПърво трябва да си сготвиш повече, а СЛЕД ТОВА ще ядеш повече - не ти ли е казала мама?(България има да наваксва 100 години индустриализация - тебе ако те мързи, кой ще свърши тая работа - марсианците ли?)
267
1
 
8
 
! Отговори
До 1111 преди 13 години
Въобще не става дума за съчувствие мой човек. Това, че не идва от криминалния контингент, значи, че просто нова не е обичайно действие на асоциален тип. Стефан вече не е единичен случай. Дано съм лош пророк, но имам чувството, че все повече нормални млади хора, ще им пада пердето, било от безисходица, било от безмислени перспективи на живота им. Кой е казал, че не трябва да има правосъдие. Не става дума за съчувствие, а за страх за все още непрестъпилите закона "нормални" млади хора.
266
0
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До Анонимен, 263: Браво, много добре казано! Едва ли обаче Цветанов ще го прочете, за съжаление!
265
0
 
2
 
! Отговори
вай вай вай преди 13 години
Тези простотии с прочистване на вредните елементи от *** от ДС ,*** измишльотини защото при войни се губел ценен генетичен "матриал'" и някои простаци мислещи се за велики просто са утопия!Нека и аз да ги изям.В началото на просташкия геноцид ,начеяен преход една "видна"личност ми каза.Затваряме всички фабрики ,глад,безработица и прочистваме обществото от ненужните ,всички си имат досиета.Питах го ти луд ли си?нали скапаната държава ще фалира?!Не ми отвърна.Запада ще ни финансира!
264
0
 
2
 
! Отговори
ягага преди 13 години
а кога няма да ни призове цицо да не съчувстваме на маджо, ***, догана? и другите хиляди войни на прехода.. според такива като плашилото от снимката пияните туристи по морето и планините и откачилите като сливенския случай са голямото и единствено предизвикателство пред органите на реда, респективно проблемът на българия. и съдът е съгласен. на такива им раздава десетилетия в затвора.
263
7
 
5
 
! Отговори
1111 преди 13 години
как ще му съчуствате на този престъпник.не бил идвал от престъпния контингент.не може ли на тази възраст да стане престъпник.ми ако беше избил всички заложници какво щяхме да говорим.
262
1
 
4
 
! Отговори
варна преди 13 години
Ако не беше гл.секретар и местните полицаи,ЦЦ надали щеше да има с какво да се гордее.Изобщо едни работят - други се фукат.
261
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветане, тук не става дума за толериране на престъпници. Стефан сам по себе си не идва от криминалния контингент (асоциални типове). "Стъпил на криво" обаче, трябва да има правосъдие. В "съда не потупват по рамото и го осъждат.." Така трябва да е, дело номер ... и т.н. от многото.По-важно в случая е какъв е генезиса на проблема. Не е просто обикновенно действие на криминален тип. Става дума за нормални хора с нормални мечти и стремежи, да им пада пердето и да прекрачват закона. Защо?
260
3
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
идат избори. и тъй като не остана изловен.. престъпник... цецко решил.. да ни занимава със .. сливянски бекове .. и милиционерските мероприятия ... !битиви и карбовски.. може си го харесват цецко... *** на подобен чукан нормален човек не би се вързал.
259
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз лично съчувствам на Цецо и Боко! все пак трябва да разпределят 3 млрд контрабанда:) А иначе жалко и за пострадалият човек, жалко и за моммечто! Два опропастени живота! Наскоро гледах филмиран действителен случай в САЩ, при който баща на изнасилено дете застрелва изнасилвача, но рани и екскортиращият го полициай, които остана инвалид! В съда полицаят заяви, че би извършил същото и даде показания в полза на бащата! Ето това а разликата между мислещите и първосигналните, особенно българи!
258
2
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ей сега го местя .... за похитителя и героите на битиви..... !
257
1
 
10
 
! Отговори
няма преди 13 години
Защо се направиха на екшън герой ченгетатаДобре че Стефчо прояви разум
256
3
 
2
 
! Отговори
пипи преди 13 години
251, ми в останалите (дори дпс).. в герб никога не се въздържат, не са против. излиза, че е по-добре да гласуват с чужди карти от време на време, статистически има по-голям шанс за парламентаризъм който в случая с герб е 0. щото ако гласуваш не както биби казва - ще си говорите на 4 очи и ще си промениш мнението..
255
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и кат му е тежък живота трябва да застреля невинния охранител, да го направи инвалид ....и ше му олекнебаси логиката