Откриха наркотици на летище "София"

Дизайнерската дрога е на стойност над половин милион лева
Обновена: 15 май 2011 12:27 | 15 май 2011 12:26,
21
Откриха наркотици  на летище "София"
Снимка: Булфото

Един килограм дизайнерска дрога на стойност над половин милион лева, 1250 антични монети и три глинени съда откриха в пет пакета митничари от летище "София", съобщиха от пресцентъра на агенция "Митници".

При проверка на куриерски пратки служителите от сектора "Борба с наркотрафика" към митницата "Аерогара София" се натъкват на пакет, съдържащ един килограм бяло прахообразно вещество. Пратката пристига от Китай и е декларирана като мостра. След експертизата, направена в митническата лабораторията, става ясно, че веществото е БЗП /бензилпиперазин/ - стимулант, който е широко използван в Австралия, Нова Зеландия и Великобритания и е всe още слабо известен в България.

От това количество бял прах могат да бъдат произведени 20 000 таблетки синтетична дрога /на пазара на дрога единичната им цена е от 20 до 30 лева/ и криминалният контингент би спечелил от тях повече от половин милион лева. Това е първата задържана в България пратка с БЗП.

При рутинна проверка на пощенски пратки по-рано през седмицата митничарите от същото звено откриха огромно количество ценни антични монети и глинени съдове, добавят от агенция "Митници". И четирите пратки са били предназначени за САЩ, а посоченият изпращач е с фиктивен австрийски адрес. Според експертното становище на НАМ-БАН предметите са археологически културни ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Слабо известният бензилпиперазин , вече няма да е толкова слабо известен ....
20
1
 
6
 
! Отговори
Оф, аман, аман! преди 12 години
Пак ли мутри, пак ли тикви, като развалена грамофонна плоча!
19
3
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
Страх ги е от МУТРАТА ТИКВА!хахахахаха
18
2
 
2
 
! Отговори
BEZPLATEN OBIAD преди 12 години
gleam kutiovci ne KOMENTIRAT NOVINATA
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не трябва да употребявате дизайнерска дрога !не трябва сами да си промивате мозъците !трябва да се оставите на правителството да ви ги промива !наздраве, бойко, ти си футбоУист с пистоУет !
16
1
 
31
 
! Отговори
м, даа преди 12 години
ХВАНАТА Е ДРОГАТА НА НЕПРАВИЛНИТЕ ХОРА.НА ПРАВИЛНИТЕ-МИНАВА.ТО ТАКА И ПИШЕ-СЛУЖИТЕЛИТЕ ЗА БОРБА С НАРКОТРАФИКА СЕ "НАТЪКНАЛИ".НАЛИ НЯМА НАИВНИЦИ,КОИТО ДА ВЯРВАТ,ЧЕ ЕЙ ТАКА НЯКОЙ СЕ НАТЪКВА НА НЕЩО.ВНЕДРЕНИТЕ В НЕПРАВИЛНИТЕ ГРУПИРОВКИ ДОКЛАДВАТ И АЙДЕ ХВАЩАТ ГИ. ПРАВИЛНИТЕ ОБАЧЕ- МИНАВАТ.ЩОТО СИ ПЛАЩАТ.НА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА.И.... ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА "РОДНАТА" ПОЛИЦИЯ".ДРЪН-ДРЪН.
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Te ,тия от летището ,да кажат какво стана със златото,дето го свиха преди месеци!Да не ни заблафикват с някакви дизайнерски дроги!КРАДЦИ!
14
2
 
18
 
! Отговори
Средния Маргин преди 12 години
Ако още веднъж ми хванат стоката ще има разтрели!
13
0
 
7
 
! Отговори
Baldr преди 12 години
Митак, не си прав, защото Аспирин и Аперан и Аспаримитазалапазаматафарам пак имат една и съща формула и реално са ацетилсалицилова киселина, само търговската марка, която се продава е различна. Дизайнерската дрога е с променена формула, и въпреки че запазва голяма част от действието на обикновенната дрога, има и 1 милион странични ефекти, които никой не си прави труда да разбера какви са. Реално може да е и много по-добра, но обикновенно екстази и аз мога да забъркам, затова е навсякъде.
12
0
 
6
 
! Отговори
Заек преди 12 години
Бенз маше преди 2-3 години в Русе , домашно производство . Хванаха "майстора" , ама бая мозъчета се изгладиха преди това .
11
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 12 години
аз пък открих, че поради ремонт нямам топла вода!!!
10
1
 
33
 
! Отговори
Дизайнерска Дрога преди 12 години
Аз съм дизайнер. Мога ли да получа част от дрогата?
9
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не че хваля наркотиците ама ефекта от тия "страшни дроги" е доста по приятен от ефекта на алкохола с който ежедневно българите се наливат и убиват.Разбира се от наркотици до наркотици има разлика но все пак говоря за по-безопасните все пак са измислени за да правят хората по-добри по-щастливи по-свободни.Който не вярва да чете какво пише в специализираните четива. или поне в нета. За останалите -наливния боздуган е почти без пари а ефектите от него са безкрайната редица от трупове и нещастие.
8
2
 
10
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Аха, ето как смятат стойността и после се бият в гърдите с космическите успехи.Следвайки логиката от надценката в другите дроги, това килце бял прах надали струва повече от 20 000$В Китай има доста цехове занимаващи се със синтез, които напълно открито си рекламират услугите за такива прахчета, които "чакат" да бъдат забранени. Преди 10на години имаше и цени - НАЙ-СКЪПОТО беше 17 000 $ килото.А това за колко го продават тук и през колко ръце минава е съвсем друг въпрос.
7
3
 
25
 
! Отговори
Ma'Name преди 12 години
Дизайнерските дроги не би трябвало да попадат в списпъка на забранените вещества.Едва ли могат да ги съдят заради тях - най-много за контрабанда.Или тъпите куки пак са се престарали , или става дума за обикновено екстази и за пореден път са пуснали бомбастично прес-съобщение.
6
1
 
34
 
! Отговори
Митак преди 12 години
Дизайнерската дрога е термин, който описва наркотиците създадени (или продавани, ако вече са съществували) така, че да заобиколят съществуващите закони, обикновено чрез промяна на молекулярната структура на вече съществуващи дроги в различни граници или в намиране на съвсем различни химични структури, които имат същите ефекти като истинската дрога. Тук вместо Аспирин, можеш да сложиш производните му(защото Аспирин е оригиналът), които не са на Байер - асперани, аспирекси и т.н. Поздрави !
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do kogo e bil adresiran paketa ???
4
4
 
15
 
! Отговори
КаВали преди 12 години
Абе, я някой да обясни какво е това дизайнерска дрога?Някоя журналистическа измислица ли е ?Дали само дизайнерите я ползват... или пък някой дизайнер си докарва странично като освен да прави дрехи, вечерта в мазето си бърка и дрога... Щото тогава би трябвало да има и 'учителска' дрога... или 'шофьорска дрога'...
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добре де някой ще ми обясни ли защо все по-често започвам да чувам да казват на екстазито дизайнерска дрога? това означава ли, че само дизайнери и гейове се изтрещяват с хапове, или щампата я прави дизайнерска ? ако е така защо не казва на аспирина дизайнерски аспирин и той има щампа ?
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сега Кутев как ще плаща?