Лазар Колев след присъдата: Премазаха ме

Получи пет присъди, най-тежката – до живот без право на замяна
Обновена: 10 юни 2011 19:03 | 10 юни 2011 18:53, Екип на Dnes.bg
654

Две доживотни присъди без право на замяна получи 31-годишният Лазар Колев. Той беше признат за виновен за изнасилването и жестокото убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски. Най-тежкото наказание беше постановено от Пазарджишкия окръжен съд, а до решението си магистратите стигнаха след 20 съдебни заседания.

Освен двете доживотни присъди, Лазар Колев получи още три присъди в размер на общо 50 години затвор – две присъди по 15 години затвор за изнасилването на момичетата и 20 години затвор за блудство с Христина Белнейска.

Умъртвяването на младите момиче е извършено по особено мъчителен за жертвите начин. Според съдебния състав всички доказателства сочат, че именно Лазар Колев е двойният убиец от Пазарджик.

Още по темата

Той трябва да заплати кръвнина на родителите Фани и Стоимен Белнейски в размер на 400 000 лева, близо 80 000 лева разноски по делото и държавни такси в размер на 16 000 лева.

Според прокуратурата, няма втори убиец на сестрите, а втори мъж, който е участвал в изнасилването на второто момиче. По случая е образувано досъдебно производство.
Доживотните присъди Лазар Колев може да обжалва в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


654
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
555
1
 
7
 
! Отговори
Габъра преди 13 години
Няма да издаде съучастник,по простата причина ,че той няма хабер кой е извършителят на убийствата.Ако човек иска да разбере какво се е случило може да си направи труда да прочете всичко , изписано по случая през последните 5 години.По-нагласен и смешен фарс просто няма.Иначе ,ако трябваше и аз да натопя някой,щях да избера Лазар с конкурс.Никой не разследва и последвалите трупове около мистерията.След апелативен и върховен съд дано наистина им стиска на Марковски да доведат нещата до Страсбург
554
3
 
6
 
! Отговори
Irra преди 13 години
Ами ако грешите.... допуснете за момент само, че е възможно да грешите... само за момент допуснете, че този човек е изнасилил и убил две млади жени...
553
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
жалко за човека ;какво става с тази даржава мам......
552
0
 
9
 
! Отговори
куку преди 13 години
леле,на тая страница всички са убедени ,че Лазар е невинен.тогава направете нещо,стига с чесането на езиците...
551
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 13 години
Това дело е поредно потвърждение, че България е ПЕТНО на европейската карта. Живеем в средновековието - местен васал претрепва 2 бедни продажни момичета и къде с пари, къде със заплахи прикрива това, а слугите му натикват на негово място в тъмницата удобна жертва-крепостен селянин. Класически сценарий на филм за тъмните времена. Гадното е, че знаем истината, а толкова сме се обезверили, че дори не протестираме. А после що не ни приемат в Шенген. Ние в 21-ви век не принадлежим, за Европа се броим
550
1
 
4
 
! Отговори
dbk преди 13 години
sina na diplomata gi uhajva.imenno toi gi kara na ski uchitel v blizost do hotela na bashta mu.za sajalenie v bg politicite sa beznakazani ubiici.a roditelite na tezi deca trasiat mast.vajno e da ima "vinoven"
549
1
 
4
 
! Отговори
dbk преди 13 години
estestvenno.che ne e lazar kolev ubieca.udiben e na sistemata,kato izkupitelna jertva,zashtoto ne blesti s intelekt i ne se zashtitava adekvatno.vsichki ,koito imaha dopir do mimichetata : ski uchitelia,patologa,chovek koito dade info za martvite momicheta sled izvestno vreme ili izchezva bezsledno ili se "samoubiva" .a nikade ne se kaza,che tezi momicheta stavat svidetelki na edna katastrofa v koiato vijdat kak diplomat blaska starec pred starcheski dom i toi umira.sled tova idva i smartta im
548
0
 
12
 
! Отговори
бурсука преди 13 години
Дано да не лежи невинен!
547
2
 
6
 
! Отговори
pele преди 13 години
според мен е нагласено и Лазар Колев просто е изпрал пешкира истинския убиец е някой голям връзкар и са го натопили
546
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не цъкайте минуси а гледаите малко докментални филми за разследване на убииства(естествено не в България) и вижте какъв доказателствен материал събират там разследващите преди да арестуват някого.това е направо подигравка с народа!!!
545
2
 
7
 
! Отговори
Г Л У П А К ! преди 13 години
Просто и глупаво момче ! Сега дори и да реши да издаде виновниците или други съучастници няма кой да му повярва.Напълно е възможно мафията от вън да заплашват с убийство семейството му и затова да е мълчал. *** поел е всичко само върху себе си !
544
1
 
12
 
! Отговори
ай-вай преди 13 години
Целта на делото е да се сложи край на въпросите около трагедията.Това поражда нови въпроси.Съдът ,в частност съдията,е поел голям кръст в/у себе си с решението.
543
2
 
18
 
! Отговори
WANTED : преди 13 години
Търси се удобен и подходящ съучастник на Лазар Колев.Той трябва да отговаря на следното описание :- Да изглежда от лошите.- Да бъде криминално проявен.- Да не е богат.- Да е неудобен за полицията (или както едно време ги наричаха "неблагонадежден").- Да е осъждан за изнасилване или поне за блудство (може и преди 15-20 години)Моля всички от региона на Пазарджик, които отговярат на тези изисквания хубаво да си спомнят къде са били преди 5 години, защото може да влязат доживотно в затвора.
542
1
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Той е имал преди това изнасилване и грабеж --значи е престъпник .ако е невинен поне знае кое богаташко синче ги е убило ,,сега няма смисъл да го крие -трябва да почва да "пее" и да си отърве кожата
541
1
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Той е имал преди това изнасилване и грабеж --значи е престъпник .ако е невинен поне знае кое богаташко синче ги е убило ,,сега няма смисъл да го крие -трябва да почва да "пее" и да си отърве кожата
540
3
 
2
 
! Отговори
33 преди 13 години
до 560Ти пак много ги разбираш работите,този не е,онзи не е ,скалъпена работа и кой е?Вероятно си ти убиеца,щом с такава категоричност пишеш в защита на извършителя на деянието ! Такава присъда не се дава лесно и всеки ден -
539
7
 
26
 
! Отговори
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА преди 13 години
Само изключително промити мозъци могат да повярват, че Лазар Колев е убиецът на Белнейски !Тази съдийка да си скъса веднага дипломата по право ! С подобни полвинчати и подхвърлени "доказателства", с един кошаревски свидетел (бивш затворник), на когото един Господ знае какво е обещавано , за да свидетелства, може да осъдят човек само в България.На всичко отгоре тази съдийка е председател на Окръжен съд !!!Срам ! Резил ! НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!
538
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Егати държавата! Полицаи-убийци на свобода, невинни - в панделата! Скалъпена работа и то лошо скалъпена!
537
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe ima gospad, bulgarina misli che toi e poveche ot gospod i osudi nevinen chovek. 7 pokolenie na sudiata i na lujlivite hora shte stradat. tova sa nakazanie za nai zlobnite hora spored biblia.
536
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
некъдърни следователи!!!с такива доказателства в щатите нямаше да го арестват дори!