Шестима от ранените на "Тракия" в болница

Лявата задна гума на автобуса била срязана
Обновена: 15 юни 2011 15:46 | 15 юни 2011 10:03, Екип на Dnes.bg
138
Шестима от ранените на "Тракия" в болница
Снимка: архив Булфото

22-ма от пътниците на катастрофиралия бургаски автобус на АМ „Тракия“ са били приети през нощта в спешното отделение на Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив, съобщиха от здравното заведение.

Първите двама пациенти са постъпили около 1,30 през нощта и малко след това са починали, съобщи началникът на Спешното отделение д-р Кирил Атлиев.

Други двама са приети в неврохирургията, като една от жените е с опасност за живота, добави той.

Трима от пострадалите са настанени в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, един във Втора хирургия.

Останалите 16 пътници са изписани за домашно лечение след обстоен преглед, съобщи още д-р Атлиев.

Шофьорът на автобуса е карал с над 100 км в час, което е позволено в участъка, където е станал инцидентът на автомагистрала „Тракия", съобщиха от полицията.

Установено е, че задната лява гума на автобуса е била срязана, което означава, че тя може да е причина за произшествието, ако се е спукала преди това.

Още по темата

В момента на мястото на жестоката катастрофа се извършва втори оглед. Шофьорът на автобуса е задържан за разпит.

От Пловдивската полиция работят по различни версии за причините за катастрофата – от превишена скорост до техническа неизправност.

Изготвя се списък на загиналите и ранените, предстои и разпознаване на жертвите. Заради изтеглянето на катастрофиралия автобус отново се е наложило временно затваряне на автомагистрала "Тракия".

Осем души загинаха при катастрофа на автомагистрала „Тракия” тази нощ.

Около 1,00 часа на магистралата в платното в посока Бургас, на 126-ия километър в района между Пловдив и Пазарджик, автобус "Мерцедес", с шофьор на 43 години от Бургас, се преобръща и се запалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
23
 
! Отговори
Исмех Смаилов преди 12 години
Справка в Търговския регистър, цитирана от Капитал, показва, че фирмата "Бургас тур 90" ЕООД, е собственост на 21-годишния турския гражданин Бурак Саглам. Дружеството е било учредено през миналата година с уставен капитал от 10 лева.Саглам е участвал в управлението и на друга фирма, която се занимава с превози - "Ентуртранс" ООД, която също е собственост на турски граждани - Ениз Ченгел, Мюневер Ченгел и Есат Ченгел. Двете дружества са регистрирани на един и същ адрес в Бургас.
90
8
 
15
 
! Отговори
crus преди 12 години
за пореден път се убеждавам че тук има много откачени и прости провокатори :))))
89
8
 
25
 
! Отговори
хахо преди 12 години
Вие сте ***. Хора са загинали. какво значение има Българи, Турци...
88
17
 
16
 
! Отговори
турци са отрязали преди 12 години
гумата и толкоз , кой квото иска да каже ,аз съм сигурен в това ! Прави са баща ми и дядо ми ,че ги мразят толкова много ! Ами дето нарочно карат заразените диви животни да преминават границата , долна нация са , искат да ни унищожат !Ама и тези животни и те акъл нямат , правят това ,което мръсните турци им казват !Аз ако бях на мястото на животните ,щях да отида дълбоко в територията на *** турция и да ги заразя всички !
87
3
 
24
 
! Отговори
старозагорец преди 12 години
Преди 2-3 години на околовръстното на изток от Ст.Загора турски автобус размаза 4-*** абитуриенти. Починаха и 2 румънки от автобуса. Ограничението там е 50 км.,той е карал над 100!...А за "Тракия"-единственият свестен участък е до Оризово (щото е най-нов). Оттам до София не иска кърпене,а преасфалтиране!
86
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а кой е срязал тая гума ?? или по-точно кой има мотив да го направи ?? напълно възможно е да е терористичен акт така както е било при гара Буново
85
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Така както пишите ,като че ли черпиет информация от извора.Знаете за собственицете,за лицензиите,за работещите там .Така ли е?
84
7
 
31
 
! Отговори
жена преди 12 години
Активен шофьор съм от 30 г. На магистрала рядко превишавам 100 км./час. Автомобилът ми е нов и стабилен, но все пак е машина. Доста от вас ще ми се изсмят, но нямам произшествия. С бясна скорост и опасно ме изпреварват ТИР-ове и автобуси. Всички знаем, че не се спазват ограниченията за скорост от тези машини. Ако гумате е била спукана и автобусът се е движил със съобразена скорост може би нямаше да има жертви и шофьорът би могъл да овладее преобръщането на автобуса. Младежи не бързайте!
83
3
 
18
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
Най-ужасно ще е, ако се окаже резултат от търговска война. Ако гумата е срязана от конкурент, трябва да му се отреже главата и то толкова пъти, колкото хора са загинали....****ка им изродска ....Pа да спечелят 1 линия повече са готови и хора да затрият!А направен рарез на гумата много лесно се разпознава, освен, ако гумата не е изгоряла напълноБог да прости загиналите и да помогне на пострадалите да се оправятR.I.P.
82
4
 
19
 
! Отговори
dedo преди 12 години
Недей, че ще осъдят семействата на загиналите да платят обезщетение на фирмата превозвач :)
81
5
 
14
 
! Отговори
DO: 76 преди 12 години
Спокойно - ние сме повече - така или иначе сме повече от вас, каквото и да стане - ние БЪЛГАРИТЕ ще оцелеем
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 79 Защо мислиш, че ислама се изповядва само в Турция ?
79
4
 
10
 
! Отговори
crus преди 12 години
каква кретения ви гони и защо се опитвате да разпалвате етническа вражда?аз бачкам в транспортна фирма с редовна линия до Истанбул и оооооо шоферите ни са Българи .... от пътен злощастен инцидент се чудите каква тъпотия да измислите ...страната на неограничените възможности а:)))
78
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 73Ислямският свят скочи заради едни карикатури, а при атаки над джамия в центъра на една европейска държава мислиш ли ? Може да е налудничева хипотеза, но както всичко може да се очаква от Болен и неговите ***, така и от мюсолманите като него може да се очаква всичко.
77
11
 
11
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
Ей мазохист,млъкни бе! Ако е атентат трябва незабавно да се забрани дпс и да се скъсат дипломатическите отношения с Турция! От Анкара идва 20 годишния саботаж на България!...И когато правиха терористичните актове преди 30 години,отново ли Атака и Волен бяха виновни??! ***!!
76
3
 
6
 
! Отговори
Биго преди 12 години
Типичен случай на сънна апнея ,наредба 3 за здравословните изисквания към водачите на МПС. издадена от министерството на здравеопазването третира въпроса но за съжаление държавните ведомства и ръководителите на транспортните фирми продължават своето нехайство и осъждат на смърт стотици Българи годишно.Застрахователните компании ще заплатят щетите а всички ние солидарно ще ги компенсираме с нашите вноски следващата година.
75
2
 
18
 
! Отговори
smith преди 12 години
Който не е пътувал с Ентуртранс, той не знае причините!..
74
7
 
2
 
! Отговори
до dynamo преди 12 години
.."Аз казвам".. - че кой си ти бе ***?:) Я си работи и стига си избива комплексите в нет-а. :) Бай *** :)
73
4
 
17
 
! Отговори
недосегаеми преди 12 години
до скоро /сега не зная/ един шофьор тръгваше от Бургас до софия -8 часа работа и веднага след това обратно -още 8 часа. От никого не се притесняват, защото собственик им бил турски бос, от когото всички в Бургас треперели , и който бил изкупилмного неща , включително и част от пристанището.Даяджиите , които са го санкционирали вече са уволнени.Парите и политическият чадър го правят недосегаем.Беше въпрос на време да се случи логичното.Като него са много , особено от ДПС , но в ДАй и МТ парите ко
72
2
 
4
 
! Отговори
62 преди 12 години
Изразявам различна гледна точка и се радвам че има хора които мислят ,като мен ,мислих ,че съм сам