Шестима от ранените на "Тракия" в болница

Лявата задна гума на автобуса била срязана
Обновена: 15 юни 2011 15:46 | 15 юни 2011 10:03, Екип на Dnes.bg
138
Шестима от ранените на "Тракия" в болница
Снимка: архив Булфото

22-ма от пътниците на катастрофиралия бургаски автобус на АМ „Тракия“ са били приети през нощта в спешното отделение на Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив, съобщиха от здравното заведение.

Първите двама пациенти са постъпили около 1,30 през нощта и малко след това са починали, съобщи началникът на Спешното отделение д-р Кирил Атлиев.

Други двама са приети в неврохирургията, като една от жените е с опасност за живота, добави той.

Трима от пострадалите са настанени в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, един във Втора хирургия.

Останалите 16 пътници са изписани за домашно лечение след обстоен преглед, съобщи още д-р Атлиев.

Шофьорът на автобуса е карал с над 100 км в час, което е позволено в участъка, където е станал инцидентът на автомагистрала „Тракия", съобщиха от полицията.

Установено е, че задната лява гума на автобуса е била срязана, което означава, че тя може да е причина за произшествието, ако се е спукала преди това.

Още по темата

В момента на мястото на жестоката катастрофа се извършва втори оглед. Шофьорът на автобуса е задържан за разпит.

От Пловдивската полиция работят по различни версии за причините за катастрофата – от превишена скорост до техническа неизправност.

Изготвя се списък на загиналите и ранените, предстои и разпознаване на жертвите. Заради изтеглянето на катастрофиралия автобус отново се е наложило временно затваряне на автомагистрала "Тракия".

Осем души загинаха при катастрофа на автомагистрала „Тракия” тази нощ.

Около 1,00 часа на магистралата в платното в посока Бургас, на 126-ия километър в района между Пловдив и Пазарджик, автобус "Мерцедес", с шофьор на 43 години от Бургас, се преобръща и се запалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
12
 
! Отговори
111 преди 12 години
Да се помолим да не ни се случва! В моменти като този осъзнаваме колко е важно здравето! Съболезнования на близките! А можеше да бъде всеки от нас!
70
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как и в тази трагедия успяхте да вкарате етнически елемент, не знам. Какви атентати, каква Атака? Лекувайте се.
69
4
 
11
 
! Отговори
разумен преди 12 години
Не бързайте да плюете. Турците в по-голямата си част са първосигнални, но тук става въпрос най-вероятно за спукана гума. А ако е така е много трудно за който и да е водач /да не кажа невъзможно/ да овладее толкова голямо и тежко МПС като автобус. Какви ли не *** - ламарини, болтове, пирони, железа, стъкла има по платната.. Пукне ли се гума със скорост над 60 км/ч дори, нещата са абсолютно хазартни. Веднага дръпва волана рязко на една страна и затегля машината встрани от лентата за движение!
68
9
 
18
 
! Отговори
dynamo преди 12 години
Доколкото разбрах пък аз ВСИЧКИ в тези фирми СА турци - БЕЗ значение какви имена ползват за пред властите, в тези фирми БЪЛГАРИН НЕ може да работи!!! Турците ни трепят, а Боко Тиквата обявява траур - аз казвам - СЪД и ЗАТВОР за собствениците на фирмите УБИЙЦИ!"Фирма "Бургас тур 90" ЕООД - Бурак Саглам и "Ентуртранс" ООД - Ениз Ченгел, Мюневер Ченгел и Есат ЧенгелИ двете фирми НЯМАТ лиценз за превоз на пътници, а едната е фалирала?! Съд и за ОТГОВОРНИТЕ от КАТ и ДАИ!!!!!!!
67
3
 
11
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
Абе какво се правиш на оргиналдъ,на някакви иронии ми се упражняваш...Турците в цяла Европа са известни като най-бездарните шофьори! Хиляди са зверските катастрофи предизвикани от тях! Факт!
66
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 62 Ако това наистина е атентат след глупостите на Атака, нека тези жертви бъдат на съвеста на всички *** които нападнаха джамията в София начело с онзи Болен.
65
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Много е жалко за загиналите и тежко за близките.Знам за болката-синът ми загина в катастрофа.Бог да прости и мир за душите им! На близките бог да е на помощ!
64
1
 
27
 
! Отговори
Калоян преди 12 години
Съд до дупка за органите позволили фирмата с капитал 10лв. без право за превоз на пътници да съществува като превозвач. Да се съдят не за жертвите, а за административни нарушение...до дупка съд! Колкото до отговорника за катастрафоата тепърва ще се установява, но и за него трябва да има справедливо наказание!Макар чее след дъжд качулка, но все пак чувството за безнаказаност трябва да се изкорени! Да почиват в мир загиналите.
63
1
 
23
 
! Отговори
;( преди 12 години
Много ми е жал за детенцето ,което е загубило майка си и сестра си... Господи помогни им !
62
3
 
12
 
! Отговори
до dynamo преди 12 години
Доколко разбрах шофьора е Българин! Сега и ти можеш да идеш да си купиш Мерцедес, да заспиш на пътя и да се блъснеш и после да обясняваш как немците искали да те убият! Собственоста не означава вина. Има си монтьори които са длъжни да проверят рейса преди път, има си шофьори които ги карат..
61
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атентат,джихад заради запалените килимчета,нарочно срязана гума,обаче трябва да си траем заради опазването на етническия мир.
60
27
 
16
 
! Отговори
аз пък да ви кажа преди 12 години
Собствениците /турци/ на автобуси , предварително изучават етн. произход на пътниците си ! Ако са турци ,слагат опитен шофьор за да няма злополуки , а ако пътниците са българи ,слагат някой неопитен шофьор ,нарочно за да катастрофира ! Виждате ли колко са отвратителни турците ,искат да ни унищожат говедата !
59
5
 
14
 
! Отговори
Калоян преди 12 години
Зако за движение по пътищата е писан преди десетки година и не е променян драстично от тогава. Писан е когато са се карали само ВАЗ, Волга, Москвич и тн...скоростта от 130км/ч (каквото е ограничението в момента) е напълно нормално за автомобилите които караме днес! Престанете да се оправдавате с пътищата, няма как да станат перфектни! Като усетиш, че е кофти участъка Пловдив-Пазарджик ще намалиш бе...или неизправност в автбуса или невнимание на шофьора! Все пък пътищата са ви виновни беее....
58
3
 
5
 
! Отговори
светлана преди 12 години
да се извиня-беше от плевен за бургас ,а аз изпращах майка и сестра от ловеч
57
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди 3 години автобус на същата фирма пътуващ от Бургас за Свищов се преобърна малко преди Лясковец.Тогава се размина без жертви ,но от фирмата не си взеха поука.Сега трябва да бъде заличена тази фирма и собствениците да бъдат осъдени - за умишлено причиняване на смърт.Стига печелбарство и без хаберие от страна на собствениците!!!!!!!
56
1
 
15
 
! Отговори
светлана преди 12 години
съболезнования и от мен!собствениците на ентуртранс са с вина.миналата година изпращах от ловеч за казанлък с техен автобус близките си.автобуса имаше проблем.шофьорите звъняха в неделния ден на шефовете си,които им наредиха да тръгнат.курсът беше от плевен за ловеч.аз спрях майка ми и сестра ми да пътуват.върнаха им билетите ,а останалите пътници потеглиха през шипка.слава богу стигнаха,ноза мен това е престъпно!!!!!!ако беше станало нещо???!!!!
55
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Саглам е едноличен собственик. Капиталът на фирмата е 10 лева. В предмета на дейност обаче не е записано превоз на пътници. От транспортното министерство засега отказват коментар за инцидента.БЕЗ ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ ПРЕВОЗ НА ПЪТНИЦИ и от миналата година,когато е регистрирана, НИКОЙ НЕ Е ЗАБЕЛЯЗАЛ! НИКОЙ НЕ Е ПРОВЕРИЛ! Какви чиновници,заплатаджии! Какви КАТ-аджии! Каква държава! Убити сме отвсякъде!
54
3
 
7
 
! Отговори
nn преди 12 години
Авобус на магистрала -разрешено -100 км. стига сте дрънкали глупости .
53
2
 
16
 
! Отговори
bbb преди 12 години
Напишете в гугъла ЕНТУРТРАНС и се радвайте на резултатите. След платените реклами на фимата следват безкрай оплаквания с видео клипове , жалби и какво ли не. Явно плащаме данъци и храним държванта администрация за да спи !!! А тея *** са нагли и само това чакт - да ги оставиш безнаказано да хилядят!
52
7
 
22
 
! Отговори
dynamo преди 12 години
"Фирма "Бургас тур 90" ЕООД, чийто автобус катастрофира тази ноще на магистрала "Тракия" и уби 9 души, е собственост на 21-годишния турския гражданин Бурак Саглам.Собственикът Саглам е участвал в управлението и на още една фирма, която се занимава с пътнически превози - "Ентуртранс" ООД. Тя пък е собственост на трима турски граждани - Ениз Ченгел, Мюневер Ченгел и Есат Ченгел. Двете дружества са регистрирани на един и същ адрес в Бургас."Като при Бяла - пак турци ни трепят!!!