"Шок" шокира 49 души! Пак съмнения за полицейщина

Адвокатка се оплака от насилие над арестуван неин клиент
Обновена: 6 юли 2011 15:29 | 6 юли 2011 13:08,
203
"Шок" шокира 49 души! Пак съмнения за полицейщина
Снимка: Булфото

49 души са задържани до момента в рамките на широкомащабната полицейска операция „Шок” на територията на страната и зад граница, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. В началото на акцията беше съобщено за 36 арестувани.

Операцията се провежда под координацията и с участието на “Европол” и “Сикрет сървиз”.

Акцията е била планирана и координирана по време на разговорите с директора на Европол Роб Уейнрайт.

„Операция „Шок” е една изключително добре подготвена операция, която е в полза на пълноправното членство на България в евроатлантическите структури и общата сигурност на европейските държави”, коментира МВР шефът.

Операцията е била разпоредена от главния секретар на МВР, като се работи основно по търсене на лица и моторни превозни средства, обявени за издирване по линия на Шенгенската информационна система.

По непотвърдена информация обаче освен за крадени коли, се прибират хора за притежание на наркотици и оръжие.

Междувременно адвокат Мариана Тодорова се оплака от оказано полицейско насилие над неин клиент, задържан при операция „Шок”.

Още по темата
Клиентът й бил арестуван и никой не дал информация къде ще бъде заведен. Задържаният бил бизнесмен и имал фирма в България. Бизнесът му не бил свързан с оръжие, коли или наркотици. Не бил и осъждан.

„Полицаите са предупредили, че има акция, а жената на клиента е казала, че ще слезе и ще отвори вратата, но те са я разбили, преди тя да слезе и да отвори входната врата. Служителите на реда са показали документи, които не са били дадени да бъдат прочетени от близките на арестувания, а са показани листове и са казали, че има европейска заповед за арест, но не и от коя държава“, съобщи Тодорова, цитирана от „Фокус“.

В къщата е имало повече от 10 души, сред които и малки деца, непълнолетни, под 15 години, било е застреляно и куче.

Операцията продължава и в момента, а повече подробности ще бъдат съобщени след нейното приключване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цяла година се разправяхме с флашки, а сега когато хората искат да си починат и да се радват на лятото и отпуските се , тия Гербаджии решиха да шашкат народа с разни каубойски акции. То е ясно ,че искат да си вдигнат рейтинга преди изборите ,ама лято е все пак, не ни е до техните идиотщини. този филм сме го гледали вече.
160
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха, ха, ха, адвокатката на Маргините, на Маджо, на Златко Баретата се изказала, гоуем праз. Тая адвокатка на дявола е морална престъпничка, щом защитава такива закоравели престъпници и даже има наглостта да продължава да говори в защита на още такива престъпници. Наглооост!
159
3
 
10
 
! Отговори
777 преди 12 години
Добре е от време на време да правят такива операций с гръмки имена!!! Нека попрочистат *** в държавата!!! Не може хора с по 100 висящи дела да се разхождат на свобода,и да тероризират обикновенните хора!!!
158
4
 
15
 
! Отговори
знаещ преди 12 години
Вместо да ми чупите врати и гърмите кучета, вземете си свършете работата като хората в събирането да доказателства. Да намя после тоя *** Цв да реве, че съда ги пуска...
157
9
 
9
 
! Отговори
браво преди 12 години
Само така!даваите! ВСИЧКИ здравомислещи българи ви подкрепят. Е,против такива арести естествено са партиите, чиито каси пълнят въпросните арестувани.Това е единственния начин за разправа с мафията,срастнала се с политиката. Един гръмнат пес и счупена врата не се равняват на годините терор срещу българският народ от автокрадци, наркопласьори, сутеньри и впрочие дарители на някои големи партии. Ако може такива акции да се случат и в *** махали, там винаги има за какво,че много смели станаха
156
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По непотвърдена информация обаче освен за крадени коли, се прибират хора за притежание на наркотици и оръжие.А не само и цигари и цигари , ето на Женския пазар в София иззеха 500 кутии - 20 FILTER CIGARETTES от новите контрабандни марки - "B.B." и "TZV. TZV."
155
7
 
9
 
! Отговори
мишо преди 12 години
Поредната изцепка на Цвъки в угода на западни полицаи. нали не сме в Шенген, какво правят тук?До кога ще ни тероризирате ибрикчий?
154
1
 
14
 
! Отговори
333 преди 12 години
А на територията на Парламента мога ще се проведе акция "Кеш",защото и там има 240 лица за прибиране?
153
1
 
14
 
! Отговори
НГ преди 12 години
"......... разбили вратата и са застреляли кучето му." Много яко! Само да не остане това най-големия успех от Европейската акция "Шок" ?!
152
2
 
15
 
! Отговори
хех:) до 135 преди 12 години
ама на мен проблемът ми е не че ги арестуват, а че не арестуват който трябва. Ти нещо да си чул за Маргините, ***, Баретата, Очите, Галеви или избери си кой в последните две години??? А даже и тия дето арестуват не могат да ги осъдят.Що все си мисля, че сегашната власт гони мишките, а големите играчи си развяват байряка.
151
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната PR-акция. А колко са осъдените по всичките гръмки акции?! Май никога няма да чуем..И защо ли- защото няма. А колко са осъдените по големите дела - Масларова, Доган, шефката на НАП - ами няма..Преди поне пускаха филмчета, та ги гледахме..сега само разкази ще четем..Щеше да е смешно, ако не беше толкова жалко..И всичко е на наш гръб. Я да кажат колко струва всичко това и колко от заловените ще пуснат до 24 часа.
150
3
 
13
 
! Отговори
Цв.Цв. преди 12 години
Аз цв. Цв. Трябва да обесня защо дарителите *** мвр са криминално проявени и разследвани,но тъй като не мога да измисля как да се оправдая-хоп акцийка пааак. Народе и преди беше кофти ама чак толкова наглост при тези ченгета май нямаше или поне не се виждаше толкова явно.сега мъка ми е но ако това беше на запад щеше да има куп оставки от срам и неудобство към избиратели,уви в Бг.не е така . Да живее физкултурата!!! Хахаха та друго освен да се смеем не остана
149
4
 
13
 
! Отговори
Гери преди 12 години
Истинската полиция си върши работата без много шум и хората усещат ефективността от действията и! Нашата полиция прави много шум, за да оправдае присъствието си, а ефектът е минимален, особено по събирането на доказателства ! И после-виновна им била Съдебната система!
148
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно много им е бръкнал в дупетата Цветанов... гледай за какъв вой говорим....
147
0
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 12 години
Опс, забравихме и за една танкова бригада "Абрамс"!Няма да ги оставим да ръждясват след участието им в Ирак!
146
4
 
7
 
! Отговори
делата с шукачите преди 12 години
ей, хора ба не се заяждайте с цветаноф, уф па азе го написа с малико ц, Цветанов.човеко е болен, има параноя която е наследил от времето когато баща му е бил шефиьорче на комунизти4еското гестапо. какжо искате да не жо подслушва ли?относно теа шокирани, ще видите че съдът ще ги освободи зара де дебилни доказателства. така че цецо, оп, Цецо, от сегаразказва приказки за европейски структури и тн.каде е яането да им съобщи на теа пичове от структурите в ЕУ че Цецио е *** и лигаж плужак който се чуди как да се хареса на Борисов. ще видите че заплаши съдиите с ЕУиските структури още преди да са започнали делата с шукачите.предлагам на съдийте да кръщават делата от своя страна според това кои министър е докарал в полицията даден бандюга.примерно Костовите ще са делата с ***, Хамстерите -на станишката, барбутите на Зар дрвояд, и тиквите на Борисов & пипоните на Цветанов.смешното е че Дянков окончателно му писна от неграмотните крадци. Дянката си крадне интАлагентно, Цветанов обира ежедневно тъщата, майкта на жена му, което е доста под нивото на един финасов *** като Симо Дянката.вече се изпокараха. явно некоя ахмериканск компания е дарила на МВРето и Цецо милионите- а работа -Нихт, каине, ничего, ич и орат чрезДянков си сакъъът мъните. а он Цветанков вечер ги бил интегрирал и пренасочил към неколко тъщи-дали нема да последва ремот на шестяхто аХХХпартеманетъ с мрамор от куба, гранит от урал и махагон от бразилия.
145
0
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 12 години
Оперативно-стратегическото командване на НАТО в Южноевропейския театър на военните действия изрази пълната си готовност за подкрепа на операцията в България с :Едно крило изтребително-бомбардировъчна авиация!Два дивизиона ударни подводни лодки!4 самостоятелни парашутно-десантни дивизии 'Командос"Ударна група хеликоптери "Апачи"!Поради липса на годни системи MLRS са поканени за участи два руски дивизиона РСЗО "Смерч"!
144
2
 
8
 
! Отговори
Сашо преди 12 години
Ех не се научиха да действат като европейци, нашите ченгета. Цецо, оправи си хората и действайте като европейци, а не като ***. Сега пак като се заведат едни дела в Страсбург и пак глоби, и пак от нашите джобове...
143
0
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 12 години
Да нанесем съкрушаващ удар срещу организираната престъпност!По възможност да бъде ... ядрен!
142
2
 
10
 
! Отговори
PENE преди 12 години
Цецко Шлифера , вече започна да се изчерпва творчески !Какво е това име "ШОК" ?Преди имаше "Шок и ужас" по времето на Костов май беше а сега само ШОК !Взеха да му свършват имената - толкова много акции организира !А иначе резултатът отсега е ясен - след 24 часа половината ще излязат от ареста а до седмица и останалите - защото както винаги не са събрани доказателства !А колкото до делата в Страсбург - е то е ясно , там България няма нито едно спечелено дело - само плащаме ! Ние плащаме !