Съсед на "Благословения" редовно го хранел със зеленчуци

В селото не забелязали странния гост, укривал се в местна къща
Обновена: 15 юли 2011 17:55 | 15 юли 2011 17:46,
22
Съсед на "Благословения" редовно го хранел със зеленчуци
Арестуваният Тихомир Тилев пред къщата. Снимка: МВР

Само един човек от димитровградското село Добрич е знаел, че „Благословения“ Тихомир Тилев живее в къща в селото. За задържания при акцията на МВР често се грижел Георги Янчев.

"Познавам го момчето. Представи ми се като син на собственика. Гледам го – няма работа, бедно, без пари и като каже: "Бай Георги, дай една краставица", и съм носил. Съседи сме все пак", разказа Георги Янчев.

Мъжът бе категоричен, че не е разпитван от полицаите. Оказа се обаче, че той е единственият, който познава издирвания от години Тихомир Тилев.

Кметът на селото Марин Маринов също бе категоричен, че не е знаел, че къщата се обитава от някого.

За акцията на МВР разбрал тази сутрин около 5,00 часа, когато антимафиоти от Хасково почукали на вратата му. Закарали го до къщата, която официално била собственост на димитровградско семейство.

Там Маринов видял Тихомир Тилев с белезници да лежи на дивана, а от документите в "убежището му" разбрал, че имотът е ипотекиран.

Още по темата

Къщата се намира до селска кръчма. Тук спират много коли и на никого не направило впечатление, че някои от шофьорите на автомобилите не идвали до заведението, а до съседния имот, където се укривал Тихомир Тилев.

Само съседът Георги Янчев е бил свидетел на нощните посещения. Виждал е как идват коли и откарват някъде задържания и после го връщат.

Георги разказа още, че Тихомир е пазарувал и в близкия магазин в селото. Собственичката обаче бе категорична, че не е виждала издирвания или поне не е знаела, че е той.

Dnes.bg припомня, че рано тази сутрин в района на селото органите на реда арестуваха обявения за издирване Тихомир Тилев.

През 2009 г. Тилев е бил осъден от Хасковския съд на 10 години затвор и глоба от 100 000 лева за трафик на наркотици.

Присъдата му е потвърдена от Пловдивския апелативен съд през ноември 2009 г. В края на годината Тилев се укрива", съобщи по-рано през деня вътрешният министър Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
e преди 12 години
KMETA MARIN E 100% ZABURKAN,,,,100%
21
0
 
2
 
! Отговори
до израелския гей преди 12 години
слагай си шапчицата и са навеждай
20
0
 
0
 
! Отговори
до тъпата като гъз преди 12 години
интересна си само пред огледалото
19
0
 
3
 
! Отговори
български евреин преди 12 години
Много спящ народ в българия! Не се интересува какво става наоколо. Живея в малък израелски град. Ново куче да се появи в квартала искаме да знаем от къде е дошло, къде ходи и какво прави.Какви хора сте вие, не мислите ли за себе си ?
18
0
 
1
 
! Отговори
"майка" Бъ преди 12 години
Ако беше от "големците" нямаше да има нужда да се крие. Отдавна някои други щяха да са вместо него в затвора.
17
2
 
1
 
! Отговори
Да,но преди 12 години
Направо изумях от ЦвъЦвъ - виновен бил съдът - определил домашен арест, но 2009-та осъдил Т.Т. на 10 години затворЧетем чл. 52, ал. 2 от Закона за МВР (законът за Цветанов): Главна дирекция "Криминална полиция" извършва дейности по:..... 4. издирване на обвиняеми и подсъдими, укрили се от наказателно преследване, осъдени, отклонили се от изтърпяване на наказание, безследно изчезнали, както и на други лица в предвидените със закон случаи;Извод: от 2009 МВР-то на Цветанов не си е свършило задължения, произтичащи от закона за МВР.И какво правим сега освен, че пак се оправдаваме със съда, КАКВО ПРАВИМ?!?!?
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2Много си *** бе бахур селски.Давността на тази присъда е май 20 и повеюе години.Този до пенсия ли ще якара по землянките??
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И що трябва да се крие в някакво диво бг село вместо да си бие камшика за южна америка?Аааа,да.Еми щото *** *** не говори никакъв език.Е сега ще му поговорят на ушенце в пандиза.
14
1
 
2
 
! Отговори
Varg преди 12 години
МВР много гръцки сериали гледа.
13
7
 
2
 
! Отговори
KREMENA ST ZAG преди 12 години
4ODESNA NUVINAAs sam vastorjina FANka na Zvitanov.As sam GRAP-MEMBERka i vaopshte Ni sa fashtam na vaditzite na Doshmanite na GERP.Viarvam i sa opovavam na GERP i na TzvitanufFsi4ki ladies ut moiad HOLDINK sa inuvativni 4lenki na GERP.Toz kriminalin ilimend shi sa uzuve fav PENITENTIARY(zatvor na amirik.izig)Faf DOBRI4 e deysdtvuvala 4etata na ligindarniad MITYO GANEV...As utri utpatuvam za HONDORAZ na korort za 16 denia.Pujilayti mi A GOOD TIME and A Lot Of adventures as well
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей на това му викам Умно село!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе то както е тръгнало да ни управляват мафиоти,бай Георги може да изкара една народна пенсия като ятак на активен борец ..то и Тодор Живков е бил така,криел се ,без да го търсят :)))
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро акция "Имотния".В случая полицията си е изпълнила задълженията,но за всичко да се вдига пушилка по медиите идва в повече.
9
1
 
30
 
! Отговори
eва преди 12 години
Е, как пък в това село, където всички се познават, никой не е забелязал, че къщаа е обитавана. Чудна работа, мистерия пълна хахахаха
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прекалено новичка къщата та кмета да не знае да е обитавана...Селски хитреци...гладен бил, без пари бил па го посещавали незнайни гости и ала бала и дрън дрън
7
2
 
23
 
! Отговори
EЛ КАПИТАН преди 12 години
Интересното е ,че с обявена присъда от 10 години затвор той се е разхождал на свобода преди да се укрие ...?
6
9
 
2
 
! Отговори
Владимир преди 12 години
Пуснете човека - борба за съществуване!
5
1
 
50
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Е, хайде сега изкарайте бай Георги ятак на Тилев. Човека е проявявал милосърдие и няма вина. Чудно обаче, къде тук стоят любопитните български бабки от чиито погледи нищо не убягва. Та две, три от тях са достатъчни да се проследява цялата информация за едно населено място до пет хиляди души.
4
7
 
2
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
....2009 Tilev e osaden ot haskovski sad na 10 god. zatvor i globa 100 000lv za trafik na narkotici. ...v sawata godina prisadata e potvardena ot Plovdivski apelativen a sawiqt se ukriva v kraq na ? godinata. sega e 2011god. ...neotkrivaem i v sawoto vreme koli idvali nowem pri nego. otvezdali go i dovezdali. hhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaa.seir bg
3
4
 
28
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
като няма кво да напишеш по-добре си трай По-добре да си мълчиш и да те мислят за ***, отколкото да се обадиш (както ти направи) и да расееш всички съмнения.А. Линкълн