Хванаха цигари без бандерол сред нелегални мръвки

Задържан е 49-годишният собственик на имота в Пазарджик
4 авг 2011 17:02,
4
Хванаха цигари без бандерол сред нелегални мръвки
Снимка: МВР

Голямо количество цигари без бандерол и със сръбски бандерол разкриха пазарджишки полицаи в нелегална кланица, съобщиха от МВР. Задържан е 49-годишният собственик на имота.

При проверка в един от гаражите органите на реда открили общо 3900 кутии с цигари. Една част от тях били облепени със сръбски бандероли, а при останалите въобще липсвали такива.

Междувременно се установило, че в имота, който привидно бил използван за отглеждане на животни, всъщност е обособена нелегална кланица.

Открити са различни по вид и количество трупно месо, транжирано месо, животински вътрешности и отпадъци.

Клането на животните и добиването и преработката на месо се извършвали в пълен разрез с ветеринарно-санитарните и хигиенните норми. 

За случая незабавно са уведомени инспектори от регионалната структура на Агенцията по безопасност на храните в Пазарджик.

Предприети са и действия за установяване на произхода на животните и начина на реализирането на месото в търговската мрежа. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа, а по случая се води дознание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: цигарикланица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
м преди 12 години
Едва ли има толкова печалба,ами хората гледат да си докарат някое левче. Като нямат работа, какво да правят. Всеки гледа да изкопа една минимална заплатка да преживее. Кой, както може го прави. Дали с папироси или друго...какво да правят. Не дай се боже повече хора да стигнем до това положение. Аз не обвинявам такива хора. Обвинявам държавата, че ги принуждава да правят това. Оставила ги на ръба на оцеляването и тръгнала сметка да им търси! Ами къде са големите количества?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
390x5,00 lv
1
3
 
10
 
! Отговори
kk до Анонимен преди 12 години
Не,няма никакви пари в тези 36 стека,но някой "дребен" *** пречи дори и с толкова на "играчите"!По 5 лева да е печалбата на стек, са нищо!Но нали се сещаш,че има все още нелегални фабрики в БГ?!Ако не се сещаш,питай Бойко!Той е в "час" от 12 години,а е и в "бранша"!