Косачка уби 20-годишно момче на двора

Искал да окоси райграса, но бил ударен от ток
12 авг 2011 15:45,
89
Косачка уби 20-годишно момче на двора
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

20-годишно момче загина нелепо в двора на къщата си след токов удар от косачка. Трагедията е станала в пловдивското село Старосел малко след 13 часа.

Младежът решил да излезе на двора и да окоси райграса, който бил избуял след обилните дъждове от последните дни.

Не сложил джапанки или чехли, както правел обикновено, а стъпил бос на поляната. Решил да подкара електрическата косачка и тогава се случило непоправимото.

Младежът е бил ударен от токов удар в монета на включване на косачката, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив.

Липсата на обувки или чехли, които да го изолират от мократа трева, са направили смъртта мигновена. Веднага е пристигнал екип на Бърза помощ, който обаче само е констатирал смъртта на младежа.

Според медиците 20-годишното момче е починало намясто и е нямало как да бъде спасено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
13
 
2
 
! Отговори
Даваш ли даваш или.. преди 12 години
За какъв морал може да се говори в това министерство? То и самият министър от дарения на тъщата си накупи апартаменти, та и останалите милиционери що да не ги даряват? От Гошо Пилата туба бензин, от Пешо Мускула туба бензин, от Тошо Отверката ...
28
3
 
3
 
! Отговори
: tulski преди 12 години
Ясно, ама не е и толкова далече до ума и че това е ЕЛ. УРЕД - знаеш електричество+вода ?
27
1
 
12
 
! Отговори
до $ преди 12 години
Ако на ел. уреда има знак два квардата един в друг, значи уреда е БЕЗ ЗАЗЕМЯВАНЕ и производителя гарантира, че няма да избие фаза на корпуса
26
4
 
11
 
! Отговори
Ампер. преди 12 години
Номер 14, при 0.03 А ток спира дихателната дейност, при 0.1 А спира сърдечната дейност, за това нормалните бушони от 16А не помагат. За такива цели се използва дефектно-токова защита.
25
5
 
23
 
! Отговори
tulski преди 12 години
21, близо до ума е, че трева или ливада се поддържа и ПОЛИВА / да не говорим за дъжд/. Нима искаш да кажеш, че преди всяко косене, косачът трябва да мери влажността на тревата с уред и да облича неопренов костюм ?! Една нормална косачка трябва да работи, даже и в момента да вали дъжд. Или конкретната косачка е повредена или въпросния модел има конструктивен дефект.
24
2
 
20
 
! Отговори
$ преди 12 години
За това всички ел. уреди, трябва да са със занулени корпуси. Шнурът трябва да е с щепсел тип "Шуко", контактът също трябва да има свързано зануляване, а така също и удължителят. Ако едно от тези неща не е изправно, опасността е голяма. Защото 12 милиампера ток, протекъл през тялото е смъртоносен.Отделно най-сигурната защита е т.н. "дефектнотокова", която спира напрежението мигновенно, когато то протече по корпуса на ел. уреда. На Запад са стандарт такива защити, тук са ни скъпи.
23
3
 
4
 
! Отговори
КЪМ ВСИЧКИ преди 12 години
...Младежът е бил ударен от токов удар в монета на включване на косачката, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив.... СЪОБЩИХА ОТ ДИРЕКЦИЯТА НА МВР - ясно, че днес.бг не са ви любимата медия, ама поне дочитайте изречението до край - на училище не сте ли ходили!?!??!
22
2
 
10
 
! Отговори
До Днес точка БГ преди 12 години
" ...ударен от токов удар в монета..." Днес.БГ, вземете се в ръце!
21
3
 
14
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
По твоята логика и производителя на мляко ще е виновен ако пиеш млякото 3 месеца след датата на опаковката! БГ манталитета - може да има инструкция ама аз за кво да я спазвам - я го знам бе!
20
3
 
6
 
! Отговори
do 18 преди 12 години
Бейби, за различните пазари изискванията за продуктите са различни. В д-ва с тропически климат ще имаш съвсем друг продукт заради различните условия на експлоатация. Сори, не си си прочел урочето ;)
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кво ще ви стане ако отвреме навреме пускате някоя добра новина, а не само кой бил убит и простотия от някое проучване, което сами сте си измислили или сте прочели в Сън?А пък, че младежът бил убит от "бил ударен от токов удар в монета" не го разбрах. Там ако нямате редактор поне платете на някоя безработна девойка да ви чете статиите преди да пуснете поредната простотия. То ясно, че и журналистите ви са същите ама там пък нещата са неспасяеми...
18
3
 
21
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Пишат да не се използва на мокро, защото знаят, че не е изолирана добре. Това не ги прави по-малко отговорни. Ако живееш на място, дето е екваториален или торипичен климат, дето всеки ден или поне за половин година всеки ден вали, няма да косиш ли? Няма качествен контрол, всичко е да се постигне по-ниска цена, а и хората залитат по някакви ***, щото са евтини
17
61
 
7
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 12 години
Да е жив и здрав и другият път повече да внимава.
16
17
 
9
 
! Отговори
Адам Смит преди 12 години
Косачка покоси 20 годишен младеж :)
15
3
 
49
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Умен Гражданино, моля те не се изказвай - разбира се колко си умен! На всеки се случва да не се сети за безопасността, жалко но понякога е фатално! Престанете да обиждате на селяни - замислете се какви са би предците Ви! Израснали в кралския двор!? - НЕ ВЯРВАМ :о))
14
6
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
до амперНе знаех.Много пъти съм "гърмял"уреди,но винаги съм си мислел,че за да те убие нормалния ток,бушона трябва да е...дебела жичка.
13
1
 
36
 
! Отговори
d преди 12 години
Жалко за момчето - не обвинявайте прозиводителя - в опътването и на най-евтината косачка пише да не се използва на мокро - все пак е ел. уред. Знам че ви се иска да нахокате и обвините някой, но в такива случаи това е просто нелеп инцидент....
12
79
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УЖАСА ПРОДЪЛЖАВА ДЕНОНОЩНО.ТЪПИТЕ СЕЛЯНИ СЕ САМОУНИЩОЖАВАТ НЕУМОРНО.
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Електрическите косачки са пълни *** ,чупят се бързо а и виждате какво става и сега!Само бензинови!Съжалявам много за човека!
10
1
 
36
 
! Отговори
?? преди 12 години
В упътването на косачката предупреждават да не се използва на мокро.Жалко за детето!!!