Екшън в Ботевград – въоръжен грабеж и стрелба по полицаи

Няма пострадали, задържан е един от участниците
Обновена: 27 авг 2011 19:11 | 27 авг 2011 12:20,
142
Екшън в Ботевград – въоръжен грабеж и стрелба по полицаи
Снимка: Булфото

Истински екшън се разигра в Ботевград тази сутрин. Извършен е обир на бижутерско ателие в центъра на града, а маскираните крадци стреляха по полицаите, опитали да ги заловят.

Инцидентът, при който няма пострадали, е станал към 9,30 часа, съобщиха от МВР.

Сигналът за обира в златарския магазин на пл. "България" в центъра на Ботевград е получен на тел. 112. Според съобщението въоръжени и маскирани нахлули в обекта, който вече бил отворен за клиенти, като при нападението част от стоката се посипала по пода,а друга грабители отнели и опитали да се оттеглят с кола.

На мястото пристигнал автопатрул от районното управление и един от извършителите стрелял по полицейския опел. Последвала престрелка и преследване, но автомобилът на бандитите бил блокиран в задънена улица.

Полицаите са задържали единия от двамата нападатели – Д. И. (35 г.) от София, известен на органите на реда с поредица криминалния прояви, осъждан за грабеж.

Съучастникът му успял да се измъкне и скочил в спрял наблизо автомобил "Фиат Пунто", в който пътувало семейство с дете и заставил шофьора да кара в посока към с. Врачеш.

Малко по-късно шофьорът на фиата е освободен, скоро и колата е изоставена, а грабителят побягнал към близката гора.

При огледа на изоставения автомобил полицаите открили част от ограбената стока. Районът е заграден от полицейски сили.

Вторият участник във въоръжения грабеж се издирва, включително и с помощта на полицейски кучета, отбелязват от МВР.

*Информацията е актуализирана към 18,00 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
6
 
! Отговори
ggggggg преди 12 години
При огледа на изоставения автомобил полицаите открили част от ограбената стока.......a ostanalata v patrulkata.
109
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Сега държавата според някой била мутринска, ами да ви питам последните години като прреживявахме всяка седмица обите наркобосове отвличания от наглите, силови ртекети и ограбване на държавата тогава не беше ли мутренска бе.
108
0
 
8
 
! Отговори
Марин преди 12 години
През последните 2 години, България стана една голяма психиатрия.
107
2
 
5
 
! Отговори
Пацо преди 12 години
Снощи и в Плевен е имало престрелка - егати и мутренската държава.Ама като си избрахте мутри да ви управляват, така ще е.
106
0
 
7
 
! Отговори
Срам преди 12 години
Странно предната вечер група роми нахлува в заведение в Пъпа на град Плевен ,заведение пълно с цивилни ,младежи и така нататък,ромите въоръжени до зъби нападат местния мафиот ,а неговата компания вади пистолети и стреля по тях,ранява двама,всичко това в 21 век в европейска България.. В заведение на идеален център в един от най-големите градове в нащта страна...В момента живея в САЩ ,ако това стане тук ще разтресе цялата страна ,примерно престрелка между *** и мафиоти в заведение в Чикаго...
105
0
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Какво очаквате, като мильовците се занимават с преследване на *** покрай магистралата, вместо с истинските престъпници?!
104
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама нали уж се бяхме преборили с престъпноста,ква стана тя сега? Рапортувахме и на Европа и на Америка , че у нас няма престъпност и всичко е о кей. Банкови обири, златарски ателиета, младежи се колят и стрелят, бандюгите ходят въоръжени и още и още и става на по зле.
103
7
 
7
 
! Отговори
Пацо преди 12 години
Милиционер си, нали дрОгарию. Така де сега им викат полицаи.
102
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При огледа на изоставения автомобил полицаите открили част от ограбената стока. Това забавило полицаите, докато разделят стоката. Възникнали е разправия между тях, докато накрая началникът на РПУ е взел всичко за себе си. След това акцията е продължила.
101
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мене каквато и партия да е на власт,стрелбата срещу полицай трябва да е задължително от 20г... Стрелбата срещу малки деца може да бъде и без наказания, какво толкова. Срещу жени и старци, за стрелба може и леки глоби. Кухи гербери, стига с тази хамериканска простотия! Бандити, стреляйте на воля, само в не и в тъпите и корумпирани полицай (които са болшинство днес), това ли ви е мисълта ръждива?
100
3
 
24
 
! Отговори
алоооо преди 12 години
Желязна защита на полицаите трябва да има и много по-тежки наказания за престъпления, извършени от полицаи.
99
3
 
33
 
! Отговори
Jitan преди 12 години
Според мене каквато и партия да е на власт,стрелбата срещу полицай трябва да е задължително от 20г.затвор нагоре...не съм им фен на ченгетата ,но тези дето не са катаджий, а идват на минутата при сигнал,трябва винаги да са защитени от държавата...
98
2
 
12
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
До 125 Не се сърди но мисля че ти си малко по от който и да било. Не виждаш ли че умишлено ни делят на комунисти и демократи за да не сме единни и да не се вдигнем всичките. Опитват се да ни манипулирват така и депутати и журналисти лошото е чи има такива като теб които се връзват и за това нищо не можем да направим. Стига с това комунистите са виновни Боко нали уж не е комунист Костов нали и той не беше ами царя? Нямат оправдание вече никакво
97
8
 
7
 
! Отговори
до 125 преди 12 години
Първо се научи да пишеш на български. И второ не е ясно кой по кого първи е стрелял. Може и Ушевите да са. Не исе опитвай да им адвокатствуваш, още повече че си неграмотен. Допускам че си бивш или настоящ милиционер.
96
5
 
8
 
! Отговори
do 123 преди 12 години
Toi Rumen Petkov po-dobre se sprivashe kato hodeshe da si pie kafeto s bratq Galevi
95
5
 
4
 
! Отговори
do 122 преди 12 години
ti si bil mn tap.Estestveno che shte streliat kato streliat po tiah
94
5
 
10
 
! Отговори
Дебелогъзи циркаджии преди 12 години
Нашата полиция ни пази !Само дето Цвъкьо колекционира апартаменти, докато приятелчето му Потен Всеко пее химни.
93
4
 
15
 
! Отговори
кико преди 12 години
Цветанов нали беше преборил бандюгите! Какво става?
92
4
 
10
 
! Отговори
учудващо преди 12 години
"Въоръжените мъже обаче открили огън по полицаите, улучвайки автомобила им."А защо никъде не се споменава, че и полицаите са стреляли по бандитите?Нещо не ми е ясно. Английските полицаи по закон са невъоръжени. И е разбираемо, че не могат да стрелят. На нашите обаче им дават оръжие. За какво?
91
9
 
2
 
! Отговори
do 119 преди 12 години
Da tova e Balgaria blagodarenie na vas komunistite i gerberite se opitvat da opraviat kakvoto e ostalo ot darjavata