Полицията дири този мъж за обира в Ботевград

Владимир Пелов Стефанов е въоръжен и опасен, предупреждава МВР
Обновена: 31 авг 2011 16:27 | 27 авг 2011 19:06,
118
Полицията дири този мъж за обира в Ботевград
Снимка: МВР

Областната дирекция на МВР-София издирва Владимир Пелов Стефанов, на 38 г. от Ботевград във връзка с извършено тежко криминално престъпление.

Има данни, че той е въоръжен и опасен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицията моли хората, които имат информация къде може да бъде открит издирваният, да позвънят на тел. 166 при гарантирана анонимност.

Владимир Пелов от Ботевград бе осъден за убийството на пловдивския сараф Ганчо Караиванов.

Валутният касиер на обменно бюро "Еми" бе разстрелян във входа на жилището му в квартал "Тракия" на 16 май 1997 г. пред очите на съпругата му Мариана, припомня агенция Фокус.

Пелов е задържан две години след убийството, след като задига полицейска кола близо до Правец.

Получава 20-годишна присъда, която излежава в затвора в "Кремиковци".

През 2010 година стана известен с това, че кандидатства в Софийския университет и постигна най-висок успех за специалност "Екология". Кандидатствал като излязъл в домашен отпуск за добро поведение.

Припомняме, че обирът на златарския магазин в Ботевград бе извършен около 9,30 часа тази сутрин.

Маскирани и въоръжени мъже ограбиха магазина,а след това последва престрелка с полицията из улиците на града.

Още по темата
След като един от извършителите бе задържан, другият отне автомобил, в който пътувало семейство с дете. Впоследствие и чуждата кола е изоставена.

При инцидента няма пострадали хора. В момента спецполицаи претърсват района, включително с кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
0
 
! Отговори
: Анонимен преди 12 години
Тоя го видех ама беше полицай Съратник на Ц.Ц. и Б.Б
107
0
 
1
 
! Отговори
Варненец преди 12 години
Той аркадаша малко кьоргьозли ми се вижда :))))
106
3
 
13
 
! Отговори
недоумявам????? преди 12 години
как може такива изпечени престъпници да се пускат изобщо то затвора?Какъв кандидат студент бе драги господа???2Нали е лишен от свобода какви изпити му позволявате???Това е част от тактиката му......уж де вижте ме колко съм умен и хрисим!?!!!!Боже....що за държава сме!!????
105
3
 
4
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 102 - Да, *** е. Ако не ти харесва, не си играй с него, .
104
3
 
6
 
! Отговори
ДО ПОЛИЦИЯТА преди 12 години
Взел съм си един едричък обличък речен камък у джобето, та въпроса ми е следния: Ако тоя на снимката го мерна на улицата, мога лби да го цапардосам с камика по неуврелата му кратуна и след това да ви информирам, че съм го видял, та да го познаете по цицината, ако все още мърда де?
103
7
 
9
 
! Отговори
Мразя България! преди 12 години
Ей, какво ми пишете по форумите, бе?!? Човекът не му се е водело такъв кучешки живот в тая смотана държава, където уважават крадците и наркопласьорите. Решил да открадне от някакви мошеници - ГОЛЯМАТА РАБОТА!!!! Имал е сърце направил го е - а не като обикновените бандити те ги прибраха, а те ще се избият кой пръв да си признае!!!! Е това е един истински мъж ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ - АКО БЯХА ПОВЕЧЕ КАТО НЕГО МОШЕНИЦИТЕ НЯМАШЕ ДА МОГАТ ДА СИ ЖИВУРКАТ И ДА СЕ ГАВРЯТ С ДЕЦАТА НИ ПО ЗАВЕДЕНИЯТА!!!!!
102
4
 
9
 
! Отговори
Опитния преди 12 години
Браво на момчето , пожелавам му да не го хванат и да си хвърли GSM-а щото много лесно ще го намерят
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Osadenite ne triabva da imat pravo na kandidatstvane ! Zael e miastoto na niakoe savesten mladej.
100
1
 
3
 
! Отговори
Debora преди 12 години
Intelekta ne pravi ubieca po malko ubiec. Naprotiv ! Vsiako sledvashto ubiistvo she bade izvarsheno s po-visok intelekt. Gospodi, spasi sveta ot bezumnici !
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
97,Точно поради тази причина преди 10 години се изнесох от България.Тази година се връщам за 2 седмици за пръв път.....и това ще е май....
98
1
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
За този Пелов си спомням, че след бягството му от затвора, в който беше заради убийството на пловддвския сараф, той се криеше в района на селата Осиковица и Осиковска лъкавица, като набавяше храна , разбивайки вили на софиянци в този район. От РПУ-Правец бяха пуснали патрулки за дежурство с цел да се залови разбивача на вилите. Та по време на едно дежурство полицаите от патрулката виждат лице със сак във вилния район , спират и карат младежа да им отвори сака. Той им подава, полицаите се навеждат да видят какво има в сака, но Пелов вади пистолет, обезоръжава ги, взема им колата и се насочва в посока София. Оттам се включва в конвой на КФОР, охраняван от наши патрулки. След като Пелов не отговаря на позивните им с примигване на буркана, полицаите на конвоя го подговат, той се отскубва от тях и се скрива в София. Мисля, че след 2 месеца го заловиха на една детска площадка пред жилищен блок. Пелов не е посмял да стреля заради играещите деца на площадката. Той е умен и много бързо разсъждаващ и реагиращ млад мъж, за съжаление със силно проявени авантюристични наклонности. Спомням си, че наскоро като затворник кандидатства в СУ и беше приет там с успех от изпита пълно шест. Очевидно обаче не е забравил 11-годишната школа на затвора, което доведе до вчерашния обир.
97
2
 
4
 
! Отговори
до 89 преди 12 години
Абе резан на теб пък кой ти иска мнението
96
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 12 години
"Убиец излязъл от затвора в домашен отпуск за добро поведение" - НЯМА такава държава!
95
0
 
14
 
! Отговори
робин преди 12 години
не е бившо ченге не е бивша мутра при игра като малък получи тази трамва на окото заедно израстна с моите деца много тихо и интелигентно момче мразеше много тарикатите и тези които крадяха и натрупаха цели състояния от контрабанда и далавери-има такава приказка-който краде от крадец му е простено за 100 години
94
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кога успя да излежи 20 години,че да е на свобода вече?
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дири - на Български се казва издирва
92
1
 
12
 
! Отговори
ссс преди 12 години
тия типове ще спрат да ни тормозят само като едно време пускаш го да бяга и на границата го гьрмиш и заравяш като безследно изчезнал ,,,иначе няма оправи ще живеете само в страх и последното колие да не ви одрежат врата и пак да го откраднат
91
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 12 години
хаиде бе ,,,,тоя *** още ли нийои не го е виждал,,,,,,,,лаиното вече е бахамите и интерпол само може да го хване и осьди и явно това е било и целта щото нашите *** от сьда само кокошкари сьдят
90
2
 
6
 
! Отговори
katerina преди 12 години
eto vi sega-dobro povedenie,pusnete vsi4ki na svoboda...
89
1
 
5
 
! Отговори
вампир преди 12 години
ние ги ловим съдът ги осъжда а прездента ги помилва и ние пак ги гоним за сметка на народа.стражари и апаши бг вариант от години по сценарий на дс.