Спипаха кандидат-общинари в Суворово за лихварство

Мъжете не са задържани заради временния имунитет, който имат
13 окт 2011 16:30,
26
Спипаха кандидат-общинари в Суворово за лихварство
Снимка: Архив, МВР

Двама кандидати за общински съветници в Суворово са уличени в лихварство. Мъжете не са задържани заради временния имунитет, който по закон имат всички кандидати в изборите.

Лихварската дейност е упражнявана в две заложни къщи в гр. Суворово – на фирмите "Газтрейдинг 2" ЕООД и "Шидеров 2009" ЕООД. Варненската полиция е действала по три сигнала, подадени в понеделник от хора, които взимали заеми от къщите, разказа шефът на органите на реда комисар Димитър Димитров.

Като залог за заемите лихварите прибирали дебитните карти на клиентите. Униформените са открила и иззели 335 банкови карти заедно с PIN кодовете им и 254 заложни билети, които лихварите издавали срещу получените карти. Иззети са и няколко лаптопа и 126 листа с описани сделки.

Потърпевши от незаконната дейност на двамата били основно хора, които получават социални помощи или пенсии. Месечната лихвата, която те плащали, била в размер на 20% – 3 на сто лихва и 17 на сто такса за обслужване на кредита.

От полицията не съобщиха имената на уличените в лихварство мъже, но по неофициална информация това са 27-годишният Любомир Димов, председател на Общинския съвет в града, и Данаил Йорданов, общински съветник. Двамата са кандидати за предстоящия местен вот от листата на ВМРО.

Полицията проверява и информация, че двамата са увещавали клиентите си да гласуват за определена партия. До момента обаче доказателства за това не са открити.

В момента се уточнява точният размер на печалбата, която лихварите са трупали. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
емигранд продължение преди 12 години
очакват резултати в тяхна полза. Но с пръчка и чобанина знае да води овцете. Нали сме в демократична държава, защо имам чувството , че сме в тоталитарна тогава? Защо всеки не си върши работата защото трябва да я свърши, защото да е полезен, а я върши за да има изгода властта. Аз след 2 месеца отлитам заедно със семейството си дреме ми какво ще стане тук, но ми е жал за България, жалки са и управляващите. Не се прави така не има прави чест. Горко им тежко на тез дето са прости и слепи. Бягайте...
25
0
 
2
 
! Отговори
emigrand-prodaljenie преди 12 години
са бандюгите на Суворово, но те според ГЕРБ не подкрепят правилния кмет и вместо още преди 4 години да ги спипа родната милиция за да има справедливост те сега се правят на герои не за да има справедливост, а за да ги сплашат, за да имат лична облага. Така постъпват и с други местни бизнесмени, подкрепящи не техния кандидат за кмет (Лабака), друг. Пращат си кучетата чрез властта, която придежават в момента простите гербери и
24
0
 
2
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
Абе господа аз съм от това хубаво на вид градче Суворово и съм доста на вътре с информацията около изборите тук. И от две седмици съм свидетел на една "умерена предизборна кампания" се изказа кандидата на ГЕРБ за кмет. Това ако е умерена предизборна кампания аз да стана Ходжа. Тая статия дето е горе, видеото от btv по случая е така добре замаскирано, че най - читави да изглеждат нашите управляващи. вярно е тези общински съветници са известни тук в Суворово под името "наглите", знае се, че
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
te predi ne sa gi poznavali garvan na garvan oko ne vadi ´ tova sa balgarite vav umrela balgaria
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А а а а ми да тръгват да изтрепят де що може щом така с имунитет е разрешено да се вършат престъпления....Всеки общински съветник значи мое прай квот си искаи не мое го бараш....
21
0
 
7
 
! Отговори
НЕДОВОЛЕН преди 12 години
Кой стават общински съветници, само такива те са престъпници, нали затова всичките искат да станат политици, зада не могат да ги съдят и ще могат спокойно да си продължават престъпната дейност. И искаме в ШЕНГЕН, по добре въопще да не ни приемат, не сме за там.В България нямаме усъден политик.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахах. Честният български съд, ще ги осъди на цели три месеца затвор. Условно. След като им падне имунитета. Хахахах. България се дави в собствените си ***. Но е заабвно да го наблюдаваш от Германия.
19
0
 
8
 
! Отговори
в общи линии преди 12 години
всички сте прави - наште политици и кандидат мераклии за постове и те вече масово не знаят от коя партия са по-точно
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шидеров, някак милиционерски ми звучи, имаше един такъв шеф на милицията през татово време!
17
1
 
10
 
! Отговори
еко72 преди 12 години
На такива мискини им дават имунитет. Ее, краде безнаказано ли? Отнема му се имунитета и се опандизва.
16
2
 
2
 
! Отговори
до -14 преди 12 години
Ти си толкова много покварен ,че те съжалявам. Най -добре се скрий.
15
3
 
3
 
! Отговори
bigbadboy преди 12 години
до 9: ти си продукт от скъсан презерватив и бутилка ракия моето момче,за съжаление е вече късно за теб дори и с оперативна намеса! R.I.P.!!!
14
5
 
2
 
! Отговори
do 12 преди 12 години
Ами пожелавам ти парите от платени коментари да и ги занесеш лично ;)
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо ново под слънцето. Бандити стават политици и обратното.
12
2
 
6
 
! Отговори
до -9 преди 12 години
Никой не ти пречи да бъдеш ***. Моята майка много отдавна е на по- добро място от този свят. Въпреки това бих ти отрязал главата за гавра с паметта и.
11
2
 
13
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
между другото току що за пореден път доказахте БЕСЕПАРЧЕТА , ЧЕ ЛЪЖЕТЕ КАТО НЕВИДЕЛИ , аз съм от това село и всеки ги знае как и с кого играят ; ) и това сте вие ... бива да шмекерувате , ама чак толкова явно да лъжете бива ли бе ?
10
3
 
8
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
....и Господ да ни стане президент, баце на втория ден ще подаде оставка управия няма да има...
9
18
 
7
 
! Отговори
do 6 преди 12 години
Аз ги познавам по-лично, комунисти са, а единия тъпче ***, това като допълнително инфо ти го давам ;)
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След дъжд качулка!
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E VIJDA SE DALI DPS ILI ATAKA/VMRO/ KUPUVAT GLASOVETE NA ROMITE. HAYDE NA KEBAB4ETATA.......