Спипаха кандидат-общинари в Суворово за лихварство

Мъжете не са задържани заради временния имунитет, който имат
13 окт 2011 16:30,
26
Спипаха кандидат-общинари в Суворово за лихварство
Снимка: Архив, МВР

Двама кандидати за общински съветници в Суворово са уличени в лихварство. Мъжете не са задържани заради временния имунитет, който по закон имат всички кандидати в изборите.

Лихварската дейност е упражнявана в две заложни къщи в гр. Суворово – на фирмите "Газтрейдинг 2" ЕООД и "Шидеров 2009" ЕООД. Варненската полиция е действала по три сигнала, подадени в понеделник от хора, които взимали заеми от къщите, разказа шефът на органите на реда комисар Димитър Димитров.

Като залог за заемите лихварите прибирали дебитните карти на клиентите. Униформените са открила и иззели 335 банкови карти заедно с PIN кодовете им и 254 заложни билети, които лихварите издавали срещу получените карти. Иззети са и няколко лаптопа и 126 листа с описани сделки.

Потърпевши от незаконната дейност на двамата били основно хора, които получават социални помощи или пенсии. Месечната лихвата, която те плащали, била в размер на 20% – 3 на сто лихва и 17 на сто такса за обслужване на кредита.

От полицията не съобщиха имената на уличените в лихварство мъже, но по неофициална информация това са 27-годишният Любомир Димов, председател на Общинския съвет в града, и Данаил Йорданов, общински съветник. Двамата са кандидати за предстоящия местен вот от листата на ВМРО.

Полицията проверява и информация, че двамата са увещавали клиентите си да гласуват за определена партия. До момента обаче доказателства за това не са открити.

В момента се уточнява точният размер на печалбата, която лихварите са трупали. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
14
 
19
 
! Отговори
СуРоВов преди 12 години
ГЕРБерчета са вече.Лично ги познавам .Гарантирано.Доста партии преди това "обърсаха". Най - сетне си намериха мястото." Нов морал"-няма що.
5
19
 
23
 
! Отговори
Етнически Турчин преди 12 години
Много *** се е натрупал в България трябва да се изчисти, ама от къде да почнеш! Браво на ГЕРБ
4
15
 
32
 
! Отговори
дедо Яжко преди 12 години
Любчо Димов е ***, а не ВМРеец! На *** от партийката!
3
9
 
20
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Тия добре че са се кандидатирали за общинари, че да се задействат подкупните мицифайки (по сигнал). Иначе доживот да са си били лихвари, няма кой да им каже копче в тоя скапан Чалгаристан...
2
12
 
14
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
До 1Не четеш ли че са от ВМРО?
1
16
 
9
 
! Отговори
SS преди 12 години
Тия са от ДПС !