Нов свидетел проговори за убийството на Яна

Таксиджия видял Пламен Трифонов близо до местопрестълението
29 ное 2011 18:42,
56
Нов свидетел проговори за убийството на Яна
Убитата Яна Кръстева Снимка: Facebook

Четири месеца след убийството на 28-годишната Яна Кръстева по случая се появи нов свидетел. Таксиметровият шофьор Георги Петров днес даде показания пред съда. Той решил, че след освобождаването на заподозрения Пламен Трифонов трябва да разкаже, че го е видял във фаталната нощ близо до местопрестъплението, предаде bTV.

Петров твърди, че е видял Трифонов в 5 часа сутринта до Борисовата градина. Пред журналисти таксиджията обясни, че досега не е отишъл в полицията от страх. Новият свидетел отказа да даде показания за таксито, което шофира, нито друга информация, по която да бъдат сверени показанията му.

Още по темата

Николай Русинов - Чеци, който по време на четиримесечното разследване остана само свидетел, отново бе извикан на разпит във връзка с престъплението. Още при първия разпит той призна, че е правил секс с момичето в нощта на убиййството. Досега събраните доказателства все още го оставят като втори заподозрян. 

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено. Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов. Миналата седмица Софийският апелативен съд го пусна от ареста, тъй като съдиите прецениха, че към момента липсва обосновано предположение, че Трифонов е убиецът на Яна.

Според показанията на Николай Русинов, който се укриваше известно време, преди да се предаде на разследващите органи, той е бил с Яна до 6.00 часа сутринта в парка, а след като си тръгнал, тя все още е била жива. Версията му обаче противоречи на резултатите от съдебно-медицинска експертиза, която сочи, че смъртта на Яна е настъпила в периода между 0.00 часа и 4.00 часа сутринта.

По разследването са разпитани над 30 свидетели и са назначени над десет експертизи. Сред тях е и психиатричната експертиза на Русинов.  Резултатите от нея обаче все още не са готови.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: убийствоЯна Кръстева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
44
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
Русинов -Чеци му е платил на бакшиша да лъже,щото вижда че като пуснат Пламен Трифонов ,той става основен заподозрен.за мене той е убиеца...
14
0
 
30
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Добре де, нали бе установено по gsm на Трифонов, че е бил далеч от Борисовата градина в момента на извършването на деянието. Освен Трифонов да има навик да си оставя gsm-a на майната си и после да отива да си го вземе. Това таксиджийско другарче май яко послъгва.
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има два варианта. или Русинове убил яна, или не.В случай, че той не е убиеца, според фактите или е спал, докато са удушили момичето, или се е правил на заспал.При всеки вариант е бил до нея, когато е умирала. Освен, акоуслужливо не е отишъл да се изпикае, докато някой негов приятел се обслужи. Някои младежи са с такъв морал, че редовно се случва някой хубавец да свали момиче,да я напие, а след като се обслужи, вика приятелчето и то да се възползва.Ако приятелчето е някой синковец?
12
1
 
36
 
! Отговори
хам хум преди 12 години
На бакшиш вера да нямаш! Ще лапне някой лев мизерника !
11
1
 
29
 
! Отговори
Гагарин преди 12 години
Утре може и някой космонафт свидетел да излезе да каже ,че го видял докато минавал с ракетата в близост до земята.
10
1
 
49
 
! Отговори
куките пазят Чеци преди 12 години
Бакшишът лъже , а Русинов отказа да се подложи на детектора , което значи ,че той е виновен. Още повече ,че Трифонов се подложи според детектора не я е убил той. Чеци е убиецът , на бакша е платено да лъжесвидетелства.
9
2
 
7
 
! Отговори
mangustan преди 12 години
"Убитата Яна Кръстева Снимка: Facebook "бах мааму, facebook вече и снимки почна да прай
8
4
 
5
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Започва да мирише на някой трети човек, я бившо гадже, я някой много хлътнал по момичето. Лека и пръст!
7
0
 
26
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Логични въпроси задаваш и правиш логични умозаключения. Явно съдебната ни система работи по друг начин, с друга логика, поставят си други цели.:( Във всеки случай съм убеден, че и това следствие и евентуалното дело след него ще са пълен ***. Понякога си мисля, че съвсем целенасочено за държавни служители се подбират *** хора. Ако това е с цел да се унищожи българина и България - успели са.
6
1
 
16
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Тоя се сети че е видял нещо няколко седмици по-късно и един ден след като пуснаха от ареста назначения за обвиняем.
5
1
 
28
 
! Отговори
мнение преди 12 години
И защо избра при Карбовски да ''сподели'' това ,което знае.......
4
0
 
36
 
! Отговори
RI преди 12 години
Абе май съм леко *** обаче, ако момичето(лека му пръст) е било мъртво до 04:00 а това съдебната експертиза може да докаже с голяма сигурност и на мен тъпия ми е ясно, че така наречения свидетел, който е бил с нея до 06:00 сутринта, правил е секс с нея и се е укривал от полицията след това, е свидетел на смъртта и. Както разбирам обаче не е задържан защото не е заподозрян. тъй де нали е само свидетел. Интересно срещу кого ще свидетелства.
3
0
 
31
 
! Отговори
Холмс преди 12 години
...е тоя таксист джанки ли има в устата до сега...
2
1
 
23
 
! Отговори
Илиийката преди 12 години
абе незнам дали бакшиша не си прави реклама? Дано се разкрие този случай!!!
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво стана с момичето от Перник!?