Наши джебчийки на коледно турне в Гърция

За месец една група може да открадне 10 000 евро
Обновена: 8 дек 2011 15:00 | 8 дек 2011 11:30,
33
Наши джебчийки на коледно турне в Гърция
Снимка: архив, Булфото

Преди коледните и новогодишните празници, когато по търговските обекти, автогари и увеселителни заведения се трупат много хора, наши джебчийки тръгнаха да упражняват "професията" си в Гърция.

Според данни от полицейски източници в северната част на нашата съседка десетки нашенки, професионални джебчийки, са преминали границата, за да тренират пръстите си в чужбина.

Възрастовата им граница варира от 6 до 50 години. Работят предимно на места с по-голямо население като Кавала, Халкидики, Тасос, Комотини. Оглеждат курортните центрове и таверните, защото там има най-много хора.

Десетки джебчийки от ромски произход от Кърджалийско, Хасковско, от района на Смолян и Благоевград в момента бързат да се прехвърлят в Гърция преди коледните празници. За месец една джебчийска група от България може да открадне в Гърция сумата от 10 000 евро.

У нас печалбата им за същия период достига до 2000 лева. Точно тази разлика в печалбата ги съблазнява да потеглят на турне в южната ни съседка, съобщава "Фокус". 

За Гърция обикновено заминава елитът в занаята – млади, бели ромки, задължително облечени със скъпи одежди. Външният им вид в никакъв случай не може да ги издаде. Не харесват "обектите" им да са пенсионерки или селяни. "Работят" в заведения, където посетителите са с приходи над средната класа.

Джебчийските семейства наемат квартири или пък се настаняват в хотелски стаи. Мъжете ги чакат да се завърнат с плячката за деня. Гастрольорките предпочитат Гърция пред Турция, защото гръцкият закон за джебчийство не предвижда затвор, а само парична глоба.

В Турция нещата стоят другояче. Още преди турският закон да ги застигне, крадлите могат да преминат през "неписания закон на тълпата" на случайно преминаващи турци и това да им се отрази доста неблагоприятно на здравето месеци наред.

В Гърция, ако ги хванат в крачка, вероятността да отнесат пердах е много малка. И тази разлика в двете съседни страни прави Гърция по-предпочитана за родните джебчийки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Тия не са наши!
31
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
Kude sa Ahmet Dogan i Ali Uzeirov da kajat na djep4iikite 4e Turcia e po-dobra ot Gurcia?
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да са им весели празниците на "Бедните " гърци пък и плячката се харчи тук и това е начин за икономическа война
29
1
 
7
 
! Отговори
Ергатис преди 12 години
Около Омония е фрашкано постоянно със всякаква *** (черна , пияна , дрогирана) , включително и наши *** - крадли. Гледката е меко казано отвратителна.
28
1
 
4
 
! Отговори
Ран преди 12 години
Изключително неуместни коментари от хора , които цял живот са живели в малкото си ограничено пространство,а за Европа реалния кошмар са румънските *** ,които са в пъти повече от наште ,ако са наши въобще . Не съм чувала *** лично да говори за себе си като за принадлежащ към определена националност. Те просто са си низша кастова индийска общност ,която цял живот пее и танцува и спрете да се излагате като се самоопределяте като крадящо бг племе ,всичко околосредиземноморско е така......
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А като се върнат в *** "трайно-безработните" ще си получат и 20 вида детски + 30 вида социални помощиДа сме живи и здрави братя българи да гласуваме за партия ГРОБ, която да ни товари с данъци и осигуровки, за да хрантути с тях 2 милиона ***
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"културни" особености на ***(турския) етнос ХА ХА ХА
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала, машала, ашколсун... Браво, само така... Има и други държави, да не се ограничават с Гърция и Франция. Всичкото *** на коледно турне из европата да потегля. Нека в ЕС да видят и да се порадват на изпълненията на нашите "роми" (***). Ние ги търпим и плащаме за техния охолен и безгрижен живот с години. А сега търпете и им плащайте помощи и вие.Не е лесно да останеш без работа след 20год. трудов стаж и накрая да получиш 9мес. помощи, докато *** за 0год стаж, безкрай помощи и майчин
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментирайте тука какви били ***,откъде са дошли,как крадат.....22 години само това правим-коментираме!22 години търпим да ни крадат,да изнасилват,да пребиват,да вандалстват,да източват държавата,да се плодят и живеят на наш гръб...Ами децата ни?!..Децата ни ги чака същото,но идва поколение *** в пъти по-многобройно,необразовано,нагло,престъпно и цинично....Това е бремето което ще прехвърлим на децата си-многобройна *** напаст.Коментирайте си тука.....
23
1
 
22
 
! Отговори
moi преди 12 години
Хора, когато пътувате с автомобил, заключвайте всички врати и прозорци, за да не Ви ограбват на кръстовищата. Това е един практичен навик, който ще Ви предпази от простотийте на ***.
22
1
 
21
 
! Отговори
К преди 12 години
А защо ли не ходят да крадат в Иран, а? :)))
21
1
 
35
 
! Отговори
ined преди 12 години
Кога ще ги стигнем и ние турците?Крадлите трябва да се линчуват още преди да е дошла полицията, а после "никой нищо не е видял".
20
23
 
8
 
! Отговори
СС преди 12 години
Не ги псувайте ***, защото ако не са те без това не съществуващата ви икономика няма да функционира въобще. Благодарете се , че ги има, и вкарват свежи пари в Българомангалистан.
19
0
 
4
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Не. Такава група може да искара без джобене 10 000 евро пртосейки от водачите, само на оживените кръстовища, където автомобилите престояват по минута,че и повече изчаквайки на светофарите. Огромни са сумите които могат да припечелят, ограбвайки шофьора, защото докато една проси, от другата сттрана на купето му измъкват чантата.
18
0
 
17
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
След месец ще ни ги върнат с автобуси.
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наши? *** може би да, но не наши!
16
4
 
27
 
! Отговори
МУСОЛИНИ И ПИНОЧЕТ преди 12 години
"Десетки джебчийки от ромски произход от Кърджалийско, Хасковско, от района на Смолян и Благоевград в момента бързат да се прехвърлят в Гърция преди коледните празници. За месец една джебчийска група от България може да открадне в Гърция сумата от 10 000 евро." Роми били, а бе чистокръвна проба *** са си направо. Ей това *** освен да лъже, краде, убива, руши, да не работа и да не плаща данъци, ток, вода, дърва, както и да живее, като *** на другите в България го нема никъде другаде в света. Адолф, Адолф .... защо ти попречиха да си свършиш работата, както требе ти беше човек с мисия, но не те разбраха
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля ви не ги закачайте хората.Оставете ги да си крадат у съседите така поне ще помогнат на българската икономика.
14
1
 
6
 
! Отговори
ДО 9 преди 12 години
Е, е, малко се пооля - имаш много грешна статистика и за там и за тук - явно вчерашното препиване още те държи. ... Тая вечер си легни, като хората в 10 часа, ама без алкохол, дрога и психотропни и утре сабале у 7 саата влез пак в тая новина да понапишеш нещо.
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe prostaci siganiteli obraha darjavata krade ot horatasi nie samise patim ot politicite siganite kradat pet leva a balgarite kradat 500.000, za da ima ina advokati i na sadiyi