Китай: Г-7 да не говори от името на международната общност

Срещта се проведе миналата седмица в Италия
17 юни 2024 19:41, Инна Ангелова
73
Китай: Г-7 да не говори от името на международната общност
Снимка: Pixabay

Г-7 няма право да говори от името на международната общност, защото жителите на нейните страни членки съставляват малцинство от населението на света”, каза на брифинг официалният представител на китайското външно министерство Лин Дзиен.

Лин Дзиан също обърна внимание на факта, че Групата на големите седем "отдавна се е отклонила от първоначалната си цел за координиране и стабилизиране на международната икономическа среда и все повече се превръща в политически инструмент за поддържане на хегемонията на Съединените щати и западните страни”.

Повод за коментара от страна на Китай е проведената среща на върха миналата седмица. Италия беше домакин на срещата на лидерите на Г-7. Тя се проведе в Пулия между 13-15 юни, а основните теми на срещата бяха Украйна, ситуацията в Близкия изток и миграцията. Наред с други неща бяха повдигнати въпросите за „намаляването на зависимостта от Китай“ и наличието на „излишни мощности“ в Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: КитайГ-7среща
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
Алито от София преди 4 седмици
Много са прави Китай, тези *** от Г-7 ,наистина много взеха да се филмират,абсолютни последователи на байдън деменциов, не натискат за споразумение с Путин, за което той покани ЕС няколко пъти, а малоумникът джонсън, предпочете да повоюва,байдън също подържа войната като праща милиарди долара без покритие,но нали жертвите във войната не са нито от сащ, нито Англия, на зеления наркоман не му пука за украйна,а тези *** да не се заяждат с Китай що че умрат от глад,да не говорим за други неща
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г 7 ми звучи като 7 г,е,я
69
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китаи отдавна е икономическия лидир.Руснаците са 4 икономика.Ресурсите и горивата са при тях.Оная безогледна кражба в Африка приключва.Арабския район гори.Така че кои е с по здрав гръбнак Г-7 или Брикс.Дори турция е подала молба за членство в Брикс
68
19
 
7
 
! Отговори
Коко преди 1 месец
Някой от русофилските икономисти случайно да е научил че икономиката на Китай се формира на около 60% от производство и инвестиции на чужди фирми.Само американските в момента там са 5384.И изтегляне предстои, спряха и инвестициите.И понеже са си от малкото комунистически приятелчета на русия, русофилите ги боготворят
67
2
 
9
 
! Отговори
Ха така преди 1 месец
Ами Турция кой я извади от мизерията бе въздухар
66
17
 
8
 
! Отговори
Ха така преди 1 месец
Кой и как извади Китай от мизерията знае ли някой.Даже главния лобист Хенри кисинджър за това вадене на китай от мизерията преди смърта си заяви че съжалява.Тия китайци малко живееха и започнаха да се правят на много велики.А и държавния им капитализъм при еднопартийна система започна да дава постепенно назад.Китай никога няма да бъде като Япония и ю.корея които сащ също извади от мизерията
65
24
 
4
 
! Отговори
денс преди 1 месец
Г7 може да говори каквото си иска. Всички "Многополюсни" ползват технологиите и откритията, създадени от страните в Г7, обаче пък имат големи претенции.
64
8
 
18
 
! Отговори
Шефрет Сики TURKGAY преди 1 месец
СМЪРРТТ ЗА ЗАПАДАААА !!!..КИТАЙ, СССР 2, ИНДИЯ, АФРИКА, МЕСКИКО,ЮЖНА АМЕРИКА ,и най-вече ИСЛЯМСКИЯ СВЯТ= 2 МЛРД. ГЛАВИ --- ЩЕ ВИДЯТ СМЕТКАТА НА МАЛКИЯ ЗАБЛУДЕН ЗАПАД.....ЧАКАТ НИ ВЕЛИКИ ВРЕМЕНА...ИДВА ГРОБА И ГИБЕЛНИЯ АДСКИ КРАЙ НА ЗАПАДНИЯ КЕНЕФФ .
63
3
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Напълно правилно! Г-7 са шайка ненормални пси-хо-пати. Всичките 400 милиона в ЕС плюс в другите континенти.
62
2
 
31
 
! Отговори
Дани преди 1 месец
Китай в момента е като минимум втора икономика в света, а Г7 без Китай?!?
61
4
 
27
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Някои от държавите в Г7 стават за китасйи провинции. Останалите и за това не стават. САЩ се видяха като бъдеща провинция и напълниха гащите. За това държат Бай Дън, за да не си личи. Но скоро САЩ ще отидат в пенсионния фонд, както и Бай Дън, Тръмп и сие.
60
42
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Китай не може да говори на Г7, така както на Путин! Светът още не е паднал на нивото на китайския чирак в Кремъл! Да си гледат Азия, Европа няма нужда от йероглифи..
59
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди G-7 еесовските слуги на Пиндостан в един глас декларираха: Ние да не сме гламави да вземем от Пиндостан $50 млрд кредит и да дадем тези пари на Украйна. - И какво се случи още в първия ден на G-7? Всички като един се съгласиха да вземат от Пиндостан $50 млрд кредит и да дадат парите на Украйна. Васали, слуги, роби.
58
3
 
48
 
! Отговори
BG преди 1 месец
Прав е китаеца.
57
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най накрая някой го каза официално!
56
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
G-7 се превърна в политически инструмент за спасяване на хегемонията на Пиндостан.
55
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
55 по принцип може, защото те са ядрени и това е основата на ООН след провала на предното - ОН след втората световна. Но има стремеж да се включват и други и затова има на ротационен принцип страни наблюдателки. Германия никога няма да бъде пусната за постоянен член, защото е наказана за предизвикването на двете световни войни. В крайна сметка САЩ могат да бъдат прекратени физически преди юридически като спонсор на тероризма по целият свят. Вавилонската кула се срутва и това се вижда от всички.
54
0
 
43
 
! Отговори
Morski преди 1 месец
Същото е и за Съвета за сигурност на ООН! Не може четири - пет държави да определят какво да правят другите!
53
3
 
60
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Г-7 са шаика роби на сащ с огромни дългове и политици без никакво доверие.
52
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
50 ти явно не си запознат с ветото на Обама. Обама не е китаец ве, първосигнален реакционерски дебиил.