Трима души в ареста заради последните палежи на коли

Хванати са с шише и туба с нафта, всички са криминално проявени
Обновена: 15 дек 2011 11:07 | 15 дек 2011 11:04,
119
Трима души в ареста заради последните палежи на коли
Снимка: архив, Булфото

Трима души са задържани заради палежите на три автомобила през изминалата нощ в столичните квартали „Люлин“ и „Дружба“, съобщиха от МВР.

В момента униформените изясняват тяхната съпричастност към престъпленията, уточняват от полицията.

Късно снощи от тел. 112 в Девето РПУ бил получен сигнал за две горящи коли до бл. 211 в ж.к. „Люлин”.

Пристигналите на място полицаи установили, че запалените автомобили са „BMW 316” и „Ровър”. При извършения оглед служителите констатирали следи от горене зад задната лява облегалка на германския автомобил, а по другия имало частично обгаряне в долния ляв ъгъл пред панорамното стъкло и стопена пластмасова решетка за въздух. Според експерти се касае за умишлен палеж.

Тази нощ около 3.30 часа на телефона за спешни повиквания бил подаден и сигнал за горящ автомобил в ж.к. „Дружба” до бл. 35.

При последвалия оглед експерти установили, че палежът е умишлен. Огънят нанесъл щети на купето и двигателя. 

Шест автопатрула незабавно реагирали на сигнала и заградили района. Полицаи извършили проверки на входовете на три съседни жилищни блока, двор на детската градина, както и на всички намиращи се в близост бензиностанции.

В рамките на минути били проверени десет души и няколко автомобила. Служителите на реда получили информация за мъж, който се оттеглил от мястото на инцидента.

В промишлената зона на квартала патрулиращите полицаи спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес 250 Д”, в който пътували криминално проявените Д.К. на 21 години от ж.к. „Дружба” и П.Т. на 28 години от с. Бусманци. В багажника на колата полицаите открили празни пластмасови шишета с мирис на нафта.

Още по темата

Известните на полицията за кражби мъже са задържани и в момента се изяснява съпричастността им към извършения палеж.

На ул. „Асен Йорданов” пък автопатрул спрял за проверка „Рено Клио”, управляван от известния на полицията столичанин Г.Г. на 35 години. От багажника на колата била иззета петлитрова пластмасова туба, съдържаща около 2.5 л бензин.

Г.Г., който отговарял на описанието на вероятния извършител на палежа, е задържан. Разследващият екип работи по установяване на съпричастността му към престъплението.

Мъжът е известен на полицията за грабеж и длъжностно присвояване, осъждан e. Действията по разследването продължават.

Вчера бяха задържани още четирима души, но палежите продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: палежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
14
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Абе колко от вас закъсват и колко често та сте заревали. Ясно на всеки може да се случи някога , но как на криминално проявени , вероятно с пари им се случило баш сега да закъсат за гориво. "ако ме хванат със шише ... това па онова" Ами ако сте от контингента ще обяснявате за какво са ви тези шишета.
31
6
 
13
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 12 години
Организирана работа. Целта е да се отклони вниманието на хората от така наречената "пенсионна реформа".
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На бензиностанциите нафта и бензин кооолкото щеш,врезервоарите също.
29
2
 
10
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Според експерти се касае за умишлен палеж...... лелеееее тия са големи експрети, браво браво с такива експерти направо ще ни завидят от ФБР-то
28
3
 
13
 
! Отговори
Руцифер преди 12 години
Продължавате да сте пълни нещастници. Запалителното вещество е, най-вероятно коктеил ***, а той се прави от нафта и бензин. За това арестуват и с нафта и с бензин.
27
4
 
5
 
! Отговори
явертъ преди 12 години
за любителите на камери - може ли да има камера във всяка квартална уличка? може, ако си ги поставите сами.
26
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора не излизайте от вкъщи всеки е потенциялна жертва на тия бандити от МВРто
25
1
 
8
 
! Отговори
бай Симо преди 12 години
До 6 - това е правилното решение. При залавяне на място следствие оказаната съпротива, заловените се привеждат в съответното състояние и след това се вика полиция.
24
11
 
15
 
! Отговори
Руцифер преди 12 години
А бе лай..ри, все не сте доволни. Като не арестуват никой - защо, като арестуват- полицейщина. Май сте като вица за заека- " А бе какво го гледаш, не виждаш ли, че пак е без шапка".
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До #1...и обратното - ако се окаже, че са хванали точно този който е палил досега, за да го прикрият ще запалят още няколко коли и автомачино полицията решава, че не е той :)
22
1
 
10
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 14Ами ти за какво си мислиш, че правителството на ГЕРБ обмисля пълна забрана на тютюнопушенето? За да не се оправдават подпалвачите после, че запалката им е за цигари!
21
0
 
13
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Иначе имат камери овде........пръднеш и те викат,сега обаче изпозапалиха София............нищо!!!Биг Брадър не работииииии
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам чувството, че това е като с взривовете ! Правят го умишлено и после приказват как престъпността възстава срещу тях защото много се борили с нея, а вдействителност те го правят. ПР ! Народа да им вярва, че нещо вършат.... и има недоволни престъпни групи от тяхната работа... А... може и хората сами да си палят колите !
19
2
 
13
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Ооооооох добре,че съм от Варна,че вчера и аз бях с туба с нафта.......Значи ясноооооооо,никви туби щот бият
18
16
 
8
 
! Отговори
До възмутен преди 12 години
*** , ти винаги на изпарения ли караш , та ще си носиш тубички от 5 л за резерва ?
17
5
 
23
 
! Отговори
някой преди 12 години
Завалията, да тръгне да пали коли с нафта! Ами ако видят някоя подозрителна баба да излиза със шишета олио от супера, хич да не се чудят ами направо да я арестуват за подпалвачество!Олиото е с близък състав до нафтата и гори също така "хубаво" ;-)
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не схващам. В крайна сметка, тези палежи организирани ли са или не? Различни места, различни коли, различна възраст на задържаните. За чий му е на криминално проявен да ходи да пали? Дори някой да им плаща, как ги намира от различни квартали. Самите подпалвачи не се знаят по между си? Странно...
15
4
 
18
 
! Отговори
МИНАВАЩ преди 12 години
Язък, помислих че са задържали Борисоф, ЦветаноФ и Дянкоф ....
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В багажника на колата полицаите открили празни пластмасови шишета с мирис на нафта."Който някога е закъсвал и оставал без гориво, сега го отнася :) А аз като имам в багажника почти пълна тубичко с масло от 2L - вероятно и аз съм подпалвач, нали? Хахаха. Да не говорим, че имам и заплка - но аз като корав престъпник ще кажа, че ми е за да си паля цигарите... Ужас.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам всички хора намиращи се в София да бъдат арестувани. Около София да бъде изградена висока бетонна ограда и постове със снайперисти. Да започнат да пускат от ареста всеки ден по 10 човека. На който ден има случай на запалена кола извършителя ще е от групичката пуснати арестанти. Само така ще се разбере кой е :)