Барети задържаха Сако при спецоперация "Чук"

Общо седем души са арестувани за разпространение на наркотици
Обновена: 11 фев 2012 18:40 | 10 фев 2012 14:11,
198
Барети задържаха Сако при спецоперация "Чук"
Снимка: архив Булфото

Седем души са задържани от органите на МВР при специализирана операция “Чук“ в София срещу разпространение на наркотици, съобщиха от МВР.

Сред арестуваните са известни на полицията и в ъндърграунд средите. Един от основните задържани е Стефан Бонев – Сако, който е криминално проявен за измама, кражба и притежание на на наркотични вещества.

При операцията е арестуван и Милен Даврански – Катерицата. Той е известен на органите заради кражби на автомобили и грабежи. При ареста у Катерицата са открити 10 000 евро.

Сред задържаните са още столичанинът В.Х. - Кубинеца, криминално проявен за кражби, икономически престъпления, хулигански прояви, осъждан за кражби и документни престъпления, както и  С.К. с прякор Славе, осъждан за кражби, Х.А., с прякор Ицо Калоянчев, криминално проявен за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, тежка телесна повреда и хулиганство. Арестуван е още В.Д. - Весо Черния.

Служителите на СДВР са установили, че групата е предвождана от Катерицата, който е обявен за издирване от средата на януари.

Той е бил задържан в личния си автомобил "Ауди" на столичния булевард "Климент Охридски" снощи. У спътника му Весо Черния са открити много Булфон карти, мобилен телефон и бележки.

След претърсване на жилищата им полицаите са открили записващи устройства за камери, компютри и документи, които задържаните сами са попълвали.

След разследване на случая са задържани и останалите петима души.

В домете им са открити 24 боеприпаса, пет мобилни телефона, SIM карти, кутия от цигари с марихуана, хартиена сгъвка с прахообразно вещество, сламка и фонокарта, по която били открити следи от бяло прахообразно вещество.

По случая работят служители на криминалния отдел на Столична дирекция на вътрешните работи, група "Кобра", служители на СДВР.

На седмината заловени е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа и са им предявени обвинения.

Полицията издирва още четирима замесени, операцията продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
8
 
! Отговори
ПИМП преди 12 години
Аве тоа Сако не беше ли колега с Бойко в родният ъндърграун през 1993-1994 ?
37
2
 
3
 
! Отговори
кво стаа е ? преди 12 години
Що полицаите се крият с маски , а ,,бандитите ,,си обикалятс открити лица ? Кьсно есента ходих на лозето и видях двама маскирани да ме наблюдават,като се качих на колелото ,чак в центьра на селото се спрях---пьк то това били двамата пазачи на масива...и те с маски ?
36
0
 
0
 
! Отговори
ДО 31 преди 12 години
И аз.
35
3
 
8
 
! Отговори
:) преди 12 години
Бойко искаме работа! Стига с тези акции,насочи усилията си в привличането на инвестиции!
34
7
 
10
 
! Отговори
до 22,25 преди 12 години
Г-н Комунист,вместо да пишете простотии по адрес на ГЕРБ и Б.Б по добре вижте какво правят вашите светци.Вместо и те да се присъединят към дарението което направи ГЕРБ за пострадалите и Костов и Станишев скочиха срещу него.Е питам аз на кой му пука за народа повече ?Не казвам че те са безгрешни но поне имат желанието да променят нещо в тази страна.Друг е въпроса до колко хора като теб го заслужават.
33
7
 
5
 
! Отговори
До Кунев преди 12 години
Първо коментара ти е от *** по-***. Второ нямаш никакви аргументи, само чиста злоба и истерия. Трето, да те успокоя аз си чистя снега и леда пред блока. Четвърто колкото и да драпате Тиквата се е запътил към бунището на историята. Това е.
32
0
 
10
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
Специално за наркотрафукантите - НИКАКВА МИЛОСТ! Бой, глад и копане!!! Докато се превърнат в откачени и смазани от бачкане ЖИВОТНИ. После може на свобода. Всеки квартал има нужда от такива *** за да чистят калта по улиците...Да се даде право на жертвите на наркотика да ги съдят, не съд!!!
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахах арестуваха поредният финансов благодетел и спонсор на партийка геЙб. Личен авер на Боко *** от времето на прехода. ФАКТ !!!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да направим залагания до колко часа "независимият" български съд ще ги освободи.
29
1
 
9
 
! Отговори
Кунев преди 12 години
До 25Народа, народа, а народа кога ще спре да търси вина само в другите, вината за цялата ситуация си ти, аз и всички останали!Онзи ден ме питат репортери>Трудно ли се върви по тези неизчистени тротоари, институциите май пак не са си свършили работата?!А аз отговорих>Срам ме е да търся сметка. след като дори и аз самия не съм изчистил и една педя!Схвана ли ми мисълта, дядо?
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Топи се бизнеса на бсп и това си е...
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nqkoi da me svetne ako moje kakvo stana s Marginite???ili sa na Maldivite ili Aruba
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когат бях хлапе имаше едно квартално страшилище с прякор "кубинеца" - *** гадния бандит беше.Тва да те пребие и да ти вземе парите му беше по-лесно отколкото да каже "добър ден".Ако е същия е позор за българският съд че такова лице е на свобода.Та той върши престъпления вече 15 години!!!
25
1
 
7
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
Постоянно пиша, че вече "добро" и "лошо" се размиват тотално не поради своята същност... Този арест определено е "добро". Да им спукат задниците от бой - също! Проблема е ЛИПСАТА НА ДОВЕРИЕ към правителството на критично голяма маса избиратели. Към тях ако добавим дежурните комунисти се получава повече от достатъчно за да не сработи и НАЙ-ДОБРОТО ДЕЛО! ЖАЛКО!
24
1
 
12
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
"Тиквата отказа да окаже помощ на нуждаещите се след наводненията. Не може да се справите с обстанвката." Къде видя точно,че е отказал помощ а *** такъв.
23
12
 
10
 
! Отговори
До ЦвЦв преди 12 години
Народа моето момче, вече не се връзва на ченгесарските ви приоми. Вие казвате операция Чук, да ама народа иска обяснение за поредната звучна плесница от Европа. Вие казвате операция наковалня, да ама народа иска обяснение защо лидера ти излъга за хеликоптерите и така се удавиха хора, които можеха да бъдат спасени. Вие казвате операция шменти-капели, да ама народа се интересува защо тотално се провалихте в случаят "Мирослава" Та както виждаш драги ми физкултурник, народа вече не се хваща на номер
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя вече си е готов за барета...да му дадат звание и заплата и тои няма да прави повече така.
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До довечера Мирослава Тодорова ще го е пуснала,че утре заедно са на Банско да си маат новите зимни костюми.
20
17
 
11
 
! Отговори
До ЦвЦв преди 12 години
Европа ви зашлевява поредната звучна плесница. За пореден път сте се оакали. Тиквата отказа да окаже помощ на нуждаещите се след наводненията. Не може да се справите с обстанвката. Всичко това драги ми учителю е провал за вас. И вие какво? За да замажете положението и да отклоните вниманието спрягате някакви режисирани пошли постановки. който са по-пошли и от читалищно театро. Слабо Цветанов, слабо.
19
1
 
16
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Сега очаквам да излезе някой и да започне да говори как са ги малтретирали излишно тези иначе толкова добри момчета...Айде бе...къде са защитниците на човешки права?