Барети задържаха Сако при спецоперация "Чук"

Общо седем души са арестувани за разпространение на наркотици
Обновена: 11 фев 2012 18:40 | 10 фев 2012 14:11,
198
Барети задържаха Сако при спецоперация "Чук"
Снимка: архив Булфото

Седем души са задържани от органите на МВР при специализирана операция “Чук“ в София срещу разпространение на наркотици, съобщиха от МВР.

Сред арестуваните са известни на полицията и в ъндърграунд средите. Един от основните задържани е Стефан Бонев – Сако, който е криминално проявен за измама, кражба и притежание на на наркотични вещества.

При операцията е арестуван и Милен Даврански – Катерицата. Той е известен на органите заради кражби на автомобили и грабежи. При ареста у Катерицата са открити 10 000 евро.

Сред задържаните са още столичанинът В.Х. - Кубинеца, криминално проявен за кражби, икономически престъпления, хулигански прояви, осъждан за кражби и документни престъпления, както и  С.К. с прякор Славе, осъждан за кражби, Х.А., с прякор Ицо Калоянчев, криминално проявен за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, тежка телесна повреда и хулиганство. Арестуван е още В.Д. - Весо Черния.

Служителите на СДВР са установили, че групата е предвождана от Катерицата, който е обявен за издирване от средата на януари.

Той е бил задържан в личния си автомобил "Ауди" на столичния булевард "Климент Охридски" снощи. У спътника му Весо Черния са открити много Булфон карти, мобилен телефон и бележки.

След претърсване на жилищата им полицаите са открили записващи устройства за камери, компютри и документи, които задържаните сами са попълвали.

След разследване на случая са задържани и останалите петима души.

В домете им са открити 24 боеприпаса, пет мобилни телефона, SIM карти, кутия от цигари с марихуана, хартиена сгъвка с прахообразно вещество, сламка и фонокарта, по която били открити следи от бяло прахообразно вещество.

По случая работят служители на криминалния отдел на Столична дирекция на вътрешните работи, група "Кобра", служители на СДВР.

На седмината заловени е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа и са им предявени обвинения.

Полицията издирва още четирима замесени, операцията продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо, сега съдия Мирослава Тодорова ще го пусне, за да има после още един повод да съди Цветанов.
57
2
 
0
 
! Отговори
До 44 преди 12 години
Е дори и да е бил факта ,че се прави акция срещу него не ти ли говори нещо.
56
3
 
13
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Ама, сега да не вземете да ги пуснете! Бой, бой, бой! Тоя, дето сте намерили 10 000 евро, го бийте, докато еврата станат 100 000, та ***, поне! Сериозно, тези не са за задържане и за съдене! Те са за убиване от бой! До един!
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какви БСПта, СДСта си пишете? 22 години България се ръководи от мутри и крадци, съда е корумпиран и осъдени пак няма да има...
54
0
 
9
 
! Отговори
Кунев преди 12 години
До 39Ще ме прощаваш колега, ама не използвай думи като >***< и >Тиквата<Така като гледам по - голяма тиква от теб няма!А относно темата Полицейска операция >Чук< няма нищо общо с темите, които повдигаш!И за казаното от теб за народа, ами писна ми от такива като теб, няма да търсиш вина в другите щом по цял ден чистиш лед и чатиш във форумите, такива кучета като тебе дето само лаят не хапят!
53
4
 
4
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
аман от акции, аман от циркове...хубаво, че ги арестуват, ама от тия акции досега ние един завършен резултат не видяхме...ако ще отчитат дейност само по-добре да не ни занимават, че ни писна и то много...на ЦЦ съда му е виновен, ама Владимира Янева не ми е приятелка на мене-всичките са от един кюп ***...
52
1
 
9
 
! Отговори
следва ,само в Бг преди 12 години
........."Споразумение"и"Условно",.....САМО В Бг !А на бас ----няма изненада !
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С нетърпение чакаме светлото бъдеще,което другарят Първанов ще ни донесе.Той ще постигне това,което и Тодор Живков не успя-16 република на братушките.Е нищо,че ще е с орязани граници.Другарят Първанов 10 години работи за своя приятел Ердоган.Тъй че Югоизточна България не я бройте.Мръсни комунисти продажници,как няма нищо свято за вас!
50
5
 
18
 
! Отговори
затова реват серещу преди 12 години
Цветанов. Ако имаше повече като него и в съдебната система и прокуратурата отдавна да сме в Шенген
49
1
 
1
 
! Отговори
До 41 преди 12 години
А не искаш ли да дойда и да ти сготвя случайно.Щом имаш време да драскаш тук значи имаш време и да си потърсиш работа.
48
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Така... спокойно .. да не се вълнуваме..Нито някой ще бъде осъден .. нито оне ша го питат да докаже от къде и как е придобил 10 000 ерво ..Така , чеееее ... Следва операция "Съд" .. резултатат ... "Ми нямахме достатъчно доказателсва" . Този филм сме го гледали ..
47
3
 
5
 
! Отговори
АЛО,Бг преди 12 години
Дрогата не прощава на никой ,нито на БСП ,нито на СДС ,нито на богат ,нито на беден ,.....вие решавате !
46
5
 
13
 
! Отговори
Млък бСП преди 12 години
Защо ли не мога да си спомня за такива арести по времето на тройните крадци ? А сетих се - тогава не е имало търговци на наркотици.
45
0
 
12
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Излез от Позитано първо и тогава обвинявай другите че били платени драскачи.Прав си народа не е сляп за това и БСП са в опозицията.На следващите избори пак ще е така.Разбирам ,че на лузърите като теб не им се нрави ама не ми пука за вас.Когато ги завършат магистралите този човек ще е направил за 4 години повече за България отколкото цялата крадлива *** за 20 преди него.
44
1
 
10
 
! Отговори
до №25 преди 12 години
ЕК ни критикува за съдебната система! Всички знаем, че от 5 години все ЕК ни критикува за това! Помниш ли след всеки негативен доклад на ЕК при предишното правителство Сергеевич какво викаше? Това са препоръки и трябва да ги оправим. Всички знаем, че съдебната ни система е мафиотизирана от поне 20 години насам!
43
8
 
6
 
! Отговори
ПР преди 12 години
Поредната реклама на ГЕРБ, че нещо се върши... осъдени пак няма да има, за това сме на 1 място по корупция в Европа...
42
1
 
5
 
! Отговори
Владимир преди 12 години
Хубав сърп и чук са извъртяли баретите,макар това да не им е точно по специалността.Само си мисля,че пак няма да съберът достатъчно годни за съда доказателства и тези юнаци ще продължават да се разхождат като "криминално проявени" /каквото и да означава това/ за още едно престъпление.То и в НК няма член по който може да да бъде осъден някой само защото е "проявен" или "регистриран".Както беше рекъл един-"егати държавата щом аз съм и премиер"!
41
0
 
11
 
! Отговори
А ДАНО! преди 12 години
За сега -----СЛАБА ДЪРЖАВНОСТ,....ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА !
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
za 44be6e. no rodnite medii udobno ne spomenavat tozi fakt.
39
1
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 12 години
Хипермного си ***.