Спипаха наркоман, крал водомери в "Люлин"

Младежът предавал откраднатото на вторични суровини
28 фев 2012 18:10,
28
Спипаха наркоман, крал водомери в "Люлин"
Снимка: архив, Булфото

Полицията задържа столичанин, откраднал 26 водомера от жилищни кооперации в София. 23-годишният С.Д. продавал откраднатото и с парите си купувал дрога.

Разследването започнало през последните два месеца на базата на множество сигнали за кражби на общите водомери в жилищните блокове в Седми и Десети микрорайон в „Люлин”.

В повечето случаи злосторникът прониквал в общото помещение през входната врата или като отварял прозорците на мазетата. Понякога се натъквал на заключено помещение, което разбивал с щанга, после демонтирал водомерите и изчезвал.

Собствениците на жилищата в блока разбирали за кражбата едва когато спирала водата. В първия момент предполагали, че става дума за повреда и чак след проверка на сигнала в „Софийска вода” се установявала кражбата на общия водомер.

Оказало се, че извършителят е един. На 25 февруари към обяд последвал пореден сигнал за спряло подаване на вода в 133-ти блок. Незабавно на място пристигнал автопатрул. В района служителите на реда забелязали съмнителен младеж, който моментално хвърлил на земята сака си и хукнал да бяга.

След кратко преследване той бил заграден и задържан. В сака бил общият водомер, вътре имало и инструменти за взломяване.

След задържането му 23-годишният софиянец С.Д. признал, че е извършил всичките 26 кражби на водомери. Целта му била да ги продаде и да се сдобие с дрога. Негов приятел наркоман му посочил „пътя” - в пунктовете за вторични суровини плащали между 20 и 40 лева за бройка.

На задържания е повдигнато обвинение и му е наложена мярка „подписка”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: кражбиводомери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
4
 
! Отговори
BOKO BEDSTVIETO преди 12 години
STANISHEV E VINOVEN
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зависимите не са престъпници, само защото са зависими!Зависимостта е болестно състояние!
2
3
 
5
 
! Отговори
Blqh преди 12 години
Shampion,drogata ne proshtava,da hoi na toplo i tva e
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Водомерииии......... утре ще почнат да крадат и брави, панти.....