Пенсионерът от Ягодово убит за 300 лева

За тежкото престъпление е задържан 28-годишен мъж
Обновена: 11 мар 2012 16:38 | 11 мар 2012 16:35,
124
Пенсионерът от Ягодово убит за 300 лева
300 лева са станали причина за жестокото убийство. Снимка: Архив Impact Press Group

28-годишен мъж е убиецът на пенсионера от Ягодово, съобщиха от полицията в Пловдив.

Димитър Черчелов е уличен в зверското престъпление няколко часа, след като е убил по особено жесток начин 71-годишния Банко Банков.

Убийството е било с цел грабеж. Убиецът е знаел, че пенсионерът е получил пенсия от 300 лева и нахлул в дома му.

Нанесъл е множество удари по главата на жертвата с дръжката на брадва. После го съблякъл чисто гол.

Зверското престъпление е разкрито само за няколко часа, обявиха от МВР.

28-годишният убиец е с мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа. 

Още по темата

Същевременно стана ясно, че двама мъже и едно непълнолетно момче са задържани във връзка с убийството на възрастен мъж във Велинград.

Открити и иззети са предмети и вещи, имащи отношение към извършената кражба и убийството на възрастния мъж. Продължават процесуалните действия по изясняване съпричастността на всеки от задържаните към извършеното деяние. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, предстои удължаване на мярката им за 72 часа.

Това е третото брутално убийство на пенсионер тази седмица. В началото на седмицата в пловдивското Ново село е открит мъртъв 88-годишният Димитър Папазов.

Заподозрени в убийството са двама младежи на 22 и 29 години. Те са признали, че са откраднали казан за варене на ракия и медна пръскачка от дома на пенсионера, за да ги предадат за скрап, но отказват да признаят, че са извършители на тежкото престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: убийствоЯгодово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя да му дадат 300 лв пред един магазин и да го вържат с вериги. Да оцелее докато може. Едва ли ще е повече от месец!!!!!!!!!!!!!
13
9
 
57
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
АЛО-О-О, БОКО И ЦОКО, ПРОКУРАТУРАТА, АКО НЕ СПРЕ ЕЖЕДНЕВНИЯ *** ТЕРОР, ЩЕ ИМА ОЩЕ КАТУНИЦИЗАЩОТО според ОССЕ В БЪЛГАРИЯ КРАДЕ И УБИВА САМО ЕДИН ***(НО НЕ МУ КАЗВА ИМЕТО), ЗАТОВА ДА НЕ СМЕ БИЛИ ОБОБЩАВАЛИ! БРЕ, ПЪК НИЕ ДА НЕ ЗНАЕМ КАКВА БИЛА ИСТИНАТА?!?!?Европейците дойдоха и си отидохаа сега ние, какво да правим с ПРОДЪЛЖАВАЩИЯ *** терор???Не било истина, че *** нападат лекари и полицаи, крадат последните стотинки на престарелите ни баби и дядовци по села и градчета, изнасилват ги, после ги разкасапват, а в София Наскоро пак в Катуница наблюдавахме поредното *** слово на омразата, прераснало в поредното умишлено убийство от *** етническа омраза!!! ВСЯКА СЕКУНДА *** ОГРАБВАТ ПО НЯКОЛКО БЪЛГАРСКИ ИМОТА! ДА СИ ПРИПОМНИМ ТОЗИ ПОВТАРЯЩ СЕ ЕЖЕДНЕВНО СЦЕНАРИЙ...:1. След многократни обиди ***(Слово на омразата от страна на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията,а тя отговорила:- "До-о-обре"...2. Няколко часа по-късно Ангел е убит (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО, ПО ПРИЗНАНИЕ НА УБИЙЦИТЕ от семейството на царя на местните бандити КИРИЛ РАШКОВ), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!3. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и... цитирам: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват семейството на Цар Киро... Изводи:- Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин или ИМУЩЕСТВОТО МУ са нищо, пред правото на *** банди да живеят където си поискат и да ПРЕБИВАТ или УБИВАТ КОГОТО СИ ПОИСКАТ - ИЗГЛЕЖДА ОТ ОССЕ РАЗБИРАТ ИНТЕГРАЦИЯТА ТАКА - *** има право да изнасилва, граби и убива, а българина задължението да търпи насилията грабежите и убийствата на децата си!!! И. ПОЛИЦИЯ ГИ ПАЗИ...,, а ЕЖЕДНЕВНИЯ *** ТЕРОР, той бил националистическа пропаганда!!!
12
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министър на МВР Цветан Цветанов: Ние ги ловим, те (съда) ги пускат! Шефа на съдиите Лазар ГрУев: Съдът е независим орган и не може никой да ни се меси в работа ще продължим да ги пускаме. Изобщо не ни пука за докладите на Брюксел за корумпираната ни съдебна система! *** Кучкова шеф на сдружението на съдиите: Няма годни доказателства, престъпниците трябва да бъдат залавяни от полицията точно когато заколват жертвата си, иначе не приемаме техните самопризнания пред разпитващите! Френският министър на правосъдието преди няколко години, по повод оневиняването на двамата убийци на българския студент във Франция: За Българския съд винаги няма годни доказателства, дори и най-добрите полицаи в света да разследват дадено престъпление, БГ съда пак няма да ги приеме. Впоследствие делото го изтеглят в Франция, защото там е извършено убийството и двамата убийци-българи за 0 време получават по над 18 г. затвор, а нашите независими съдии разтакаваха делото 2 години! И накрая пък оправдаха убийците, защото уж нямало доказателства! Ето това е БГ съда! А тези убийци, който с голям зор бяха вкарани в затвора, Ангелчо Марин под давлението на Агент Гоце Първаноуглу триперливия помилва над 570 престъпника, част от тях убийци. Е, господа другари от БСП-БКП до кога ще заблуждавате народа, че сте демократи. Комунист - демократ няма. В САЩ има демокрация убийците ги слагат на ел. стол или доживотна присъда или ако е психопат, лежи доживот в специален затвор-псих. Клиника, а не ги пускат УСЛОВНО, такова животно условна присъда няма! Или е виновен или е невинен , самото издаване на условна присъда е признание на съда, че доказателствата са достатъчни и подсъдимия е виновен т.е. по всички норми и правила на световната съдебна практика подсъдимия трябва да лежи в Затвора никаква условна присъда!
11
8
 
90
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Този човек е бил на 71 години, и тъкмо си е взел пенсийката и да бъде зверски убит от мръсния ***! А другия човечец на 88г. да приключи живота си под ударите на черните *** за да му предадат за скрап пръскачката и казана! УЖАС! Защо допускаме да колят бащите и дядовците ни мръсни уродливи ***?! Така ли трябва да приключват живота си родителите ни?! Срам и позор! Как може тези зверове да убиват хора за пръскачка или 150 евро! Разтреперах се!
10
8
 
48
 
! Отговори
явертъ преди 12 години
съдии едва ли ще дадът присъда повече то 10-15 години. Все пак този контрагент им осигурява привидна заетост и държи хората в страх.
9
10
 
34
 
! Отговори
:( преди 12 години
май е по-добре да отиват в домове за възрастни
8
9
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какъв затвор ?! прокурора каза че затворите са пълни вече, условна и да си ходи..освен това е ром, на тях им е позволено да убиват и безчинстват, всичко е нормално..
7
9
 
103
 
! Отговори
Helsinki Watch преди 12 години
*** li e ?+ da- ne
6
8
 
66
 
! Отговори
Сурха преди 12 години
Извратено създание, парите се печелят! В затвора ще попадне на хора, и то какви...Яд ме е обаче, че когато извършителят е от друг етнос се пишат само инициали.
5
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Haide pak.
4
9
 
50
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
2 ри няма нужда от коментар, а там където няма правда , където няма ред вади брадвето и наред
3
8
 
89
 
! Отговори
Ангелин преди 12 години
В такива случай, съжалявам, че е отменено смъртното наказание, защото тези индивиди заслужат единствено това! Да посягат на възрастни хора, които едвам се израхранват...
2
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли нужда от коментари?!?!?!?!
1
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двама мъже и едно непълнолетно момче са задържани във връзка с убийството на възрастен мъж във Велинград. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Около 10.40 часа в петък в Районно управление Полиция-Велинград бил получен сигнал за намерено безжизнено тяло на мъж. Незабавно към мястото били насочени полицейски екипи и Спешна помощ. Органите на реда установили самоличността на мъжа. Той бил открит от свои близки в една от стаите на къщата, в която живее. Дежурна оперативно-разследваща група в присъствието на съдебен лекар извършила щателен оглед на местопрестъплението. Станало ясно, че върху тялото има следи от насилие. Криминалистите установили, че в дома са разбити входната и няколко вътрешни врати, липсвало и домашно имущество от къщата. За случая била уведомена окръжната прокуратура. Трупът бил откаран за аутопсия. В разплитането на тежкото криминално престъпление се включили екип от криминалисти, разследващи полицаи, експерти от РУП-Велинград и ОДМВР-Пазарджик. След малко повече от денонощие в полезрението на разследващите попаднали велинградчаните А.К. на 35години, С.Н. на 28 години и техен 15-годишен съучастник. Открити и иззети са предмети и вещи, имащи отношение към извършената кражба и убийството на възрастния мъж. Продължават процесуалните действия по изясняване съпричастността на всеки от задържаните към извършеното деяние. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, предстои удължаване на мярката им за 72 часа.Работата по документиране на извършеното престъпление продължава.