Осемгодишно момиченце в кома след катастрофа

Кола го помляла на пешеходната пътека, докато пресичало
Обновена: 29 мар 2012 20:40 | 29 мар 2012 19:57, Бойчо Попов
264
Осемгодишно момиченце в кома след катастрофа
Инцидентът е станал на пешеходна пътека. Снимка: Булфото

Осемгодишното момиченце е блъснато на пешеходна пътека на столичния булевард „Г. М. Димитров”, съобщиха от МВР.

Пострадалото дете е транспортирано в „Пирогов” в тежко състояние и с опасност за живота.

Инцидентът е станал около 17,10 часа. Детето е било придружавано от дядо си, а двамата са отивали на тренировка по художествена гимнастика.

По-късно от „Пирогов“ съобщиха, чe М.Т. първоначално е постъпила в детска противошокова зала на болницата.

Детето е в тежко състояние, на апаратно дишане и в кома, както и със счупен крак. Предстоят изследвания, включително и скенер. 

Полицията е задържала шофьора на автомобила, ударил момичето, предаде bTV.

Йордан Стойчев заяви, че не е употребил алкохол, имал 10-годишен стаж зад волана и това е първият му сериозен инцидент на пътя.

По думите му той е навлизал на пешеходната пътека, когато дядото изпуснал детето в последния момент и момиченцето се затичало пред колата му.

Според полицията Стойчев е карал с 60 км/ч, докато на това място допустими са били 40 км в час.

Това е вторият инцидент в София за по-малко от седмица, след като в неделя две възрастин жени бяха блъснати на пешеходна пътека също в центъра на столицата и починаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: катасрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
5
 
! Отговори
Българан преди 12 години
555!Звучиш сърцераздирателно, но само с добри пожелания и молитви не става! Трябват ефективни присъди и действащо правосъдие! Така е в "белите" страни и затова те са на това дередже! Като замърсиш има яки глоби, като блъснеш човек на пешеходна пътека лежиш в затвора, я някъде и бесят.. това е начина, другото вече го гледаме 20 години и няма файда!
157
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се обиждам и не се репча. Живял съм 12 год. навън. Повярвай, знам за какво говоря!
156
5
 
12
 
! Отговори
BBH преди 12 години
Не оправдавам шофьора че е карал с 60 а не с 40, но знам и как излизат децата на пътеките (да не дава господ). Дядовци баби пресичат където искат, водят децата и ги учат на същото. Знам че са стари и болни и не им се върви, но пресичат напряко, на непозволено, както им дойде.Дано се оправи детето. Искрено се надявам.
155
4
 
13
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Човек като имигрира и като поживее сред бели хора известно време, вижда в каква тиня е Татковината ни, ама като ни го кажат се обиждаме и се репчим! Какво се репчим бе, къде в Европа и ризвитите страни в столицата на страната глутница кучета ядат професори, на пешеходни пътеки убиват деца и старци, пияни фигуристи блъскат и убиват туристи и нищо не се случва след това?
154
1
 
24
 
! Отговори
555 преди 12 години
Стига сте се плюли! Всечки сме по-по- най-!!! Всеки по-голям специалист от другия!Сигурно е, че въпросният шофьор не е излязал с мисълта "днес ще прегазя едно 8 годишно дете" ей така за кеф и удоволствие!ВАЖНО е всички шофьори да сме ВНИМАТЕЛНИ!!!Това можеше да е ВАШЕТО дете, господа шофьори! Всичко в крайна сметка зависи от нас, когато сме на пътя! От сърце пожелавам на 8 годишното момиченце да се оправи!Ще се моля за нея!
153
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Емигранта, кои са тия НАС? Ти вече от техните ли си ? А те знаят ли, че си германец или продължават да те гледат като тъмен балкански субект?Ето затова сте НИКОИ, защото вече не се мислите за българи, а те не ви признават за германци (да не говорим, че и за хора не ви признават). А от "НИКОЙ" акъл не щем!
152
2
 
3
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
Ще дойдем, и то не като слуги, а като туристи! *** виж господаря ти иска ли да го подмиеш!
151
4
 
12
 
! Отговори
Българан преди 12 години
152! Ако има пешеходни пътеки и вероятност деца да изкочат на улицата караш бавно за да имаш възможност да спреш, тъпанарино! Я отиди по света да видиш как карат хората и как спират още преди да си стъпил на пешеходната пътека! Проблема е че болшинството българи расъждават като тоя *** и закона е на тяхна страна! Ако си блъснал човек на пешеходна пътека трябва да лежиш ефективна присъда, това че не си могъл да спреш си е твой проблем!
150
3
 
2
 
! Отговори
. до 157 преди 12 години
Виж, аз не съм газил човек, нито досега не съм имал и фиш за моя скромен стаж от 6 години(да не дава Бог и не ми се случват подобни неща), но ей такива като теб да си стоят в чужбина и никога да не се връщат тук. Никой не е приритал за вас !
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление има още един блъснат тази вечер :((( На кръстовището на Дондуков и Васил Левски...
148
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затова пиша "не по темата". Знам как се кара и в Европа, и в България. Въпросът ми е, ще позволим ли всеки, който мие ... чинии някъде да ни казва неща, които си знаем? "Българите СТЕ ...?" Ще кажеш, че него, ако не англ.кралица, то поне Камила Паркър-Боулз лично го е кърмила. От човек, който нито е българин, нито чужденец акъл не ща!!!
147
3
 
7
 
! Отговори
до 157 от местен преди 12 години
Избягал си таратанци --духовно си си тука,,,,,пу ,пу да ми се маинеш от главата с глупостите си !
146
0
 
4
 
! Отговори
карал до втрьсване преди 12 години
Е скоро няма да сме ни Швеция ни Швеицария ни Германия--- у Бг. сте и трябва да се нагодите , е няма да има 20 г. затвор ,тьи като ,ако някои ти извади нож трябва да го качат директно на ел.стол . пишете си колкото да убиете времето , в Софето е пьлно с паралии и всякакви властимащи е точно те ще трьгнат от баровските си квартали да се влачатг с 20 км по улиците с ония 5000 куб.джипове вярваите си че в Бг. се копуват Каиени за да се кара с 20 км/ч---аз пьк невярвам !
145
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИЗХОДЪТ Е САМО ЕДИН - ДА СЕ ЗАБРАНИ УПОТРЕБАТА НА МОТОРНИ ПТП, НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА
144
5
 
8
 
! Отговори
133 до 140 преди 12 години
пак е по тематаЗнам. Обиколил съм Европа и съм наясно. Вбесява ме нравоучителния тон на подобни "миячи на ***", демек де, "вие кво знаете, чекайте ся ше ви открехнем". Тези коментари обикновено са на шльокавица, щото не му стига акъла да си инсталира кирилица, но чете новините в бг сайтове, колкото да каже "тва българите СТЕ..."Щото си мисли, че щото е измил всички шведски ***, вече е швед, завалията.
143
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, спаси детето!
142
4
 
23
 
! Отговори
. преди 12 години
Дано се оправи детето, но вие просто сте ненормални. Повече от половината явно през живота си не сте карали кола. Детето е малко,не се вижда между колите и дядо му го е изтървал и то хукнало да пресича. Айде кажете ми ако ви изскочи на 2 метра пред вас какво ще направите. Какви ти 50 метра видимост на пешеходна пътека, има места на които няма и 5. Осъзнайте се хора. Не можете да съдите без да знаете за какво става въпрос!
141
17
 
5
 
! Отговори
джигити и мафиоти преди 12 години
Напоследък зачестяват случаите, когато агресивни, злобни и безпризорни деца под 18 години, нагло пресичат улиците на зелена светлина и на пешеходните пътеки зебра. Със своето поведение тези деца причиняват неудобства на шофиращите с висока скорост по улиците джигити и мафиоти. Освен това, тези деца злепоставят дремещите по улиците полицаи, които с бездействието си приятелски насърчават гореспоменатите джигити и мафиоти. На шофиращите не им остава нищо друго, освен да мачкат досадните деца, защото за тях карането с висока скорост по улиците представлява по-голяма ценност, отколкото живота на някакво си дете! Освен това могат да разчитат и на снизходителността на съда, за когото живота и сигурността на децата също не представлява ценност!
140
4
 
10
 
! Отговори
като палачи! преди 12 години
Българските шофьори карат като палачи!
139
1
 
1
 
! Отговори
до 138 преди 12 години
Ясен си ми....обикновено като се каже дете се има в предвид ,че то е по ниско от паркираните нон стоп коли и когато караш в една тясна улица ,да кажем без у/ще не може ли едно дете да изкочи м/у колите и да те изненада ---Не ти си страшно добьр/а , ти винаги реагираш правилно ,стига изхвьрляне и дразнене --опита ви е плачевно мальк ,няма да се учуда ,ако сте и просто едни пенсионерки пешеходки.