Осемгодишно момиченце в кома след катастрофа

Кола го помляла на пешеходната пътека, докато пресичало
Обновена: 29 мар 2012 20:40 | 29 мар 2012 19:57, Бойчо Попов
264
Осемгодишно момиченце в кома след катастрофа
Инцидентът е станал на пешеходна пътека. Снимка: Булфото

Осемгодишното момиченце е блъснато на пешеходна пътека на столичния булевард „Г. М. Димитров”, съобщиха от МВР.

Пострадалото дете е транспортирано в „Пирогов” в тежко състояние и с опасност за живота.

Инцидентът е станал около 17,10 часа. Детето е било придружавано от дядо си, а двамата са отивали на тренировка по художествена гимнастика.

По-късно от „Пирогов“ съобщиха, чe М.Т. първоначално е постъпила в детска противошокова зала на болницата.

Детето е в тежко състояние, на апаратно дишане и в кома, както и със счупен крак. Предстоят изследвания, включително и скенер. 

Полицията е задържала шофьора на автомобила, ударил момичето, предаде bTV.

Йордан Стойчев заяви, че не е употребил алкохол, имал 10-годишен стаж зад волана и това е първият му сериозен инцидент на пътя.

По думите му той е навлизал на пешеходната пътека, когато дядото изпуснал детето в последния момент и момиченцето се затичало пред колата му.

Според полицията Стойчев е карал с 60 км/ч, докато на това място допустими са били 40 км в час.

Това е вторият инцидент в София за по-малко от седмица, след като в неделя две възрастин жени бяха блъснати на пешеходна пътека също в центъра на столицата и починаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: катасрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
0
 
! Отговори
Българан преди 12 години
196! И ти очакваш такива да развиват ядрена енергетика и някакъв вид индустрия? Тия стават само за келнери и ресторантьори из морето! Туризъм и селско стопанство, за това става само съвременното ни народонаселение!
177
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 12 години
До "стига приказки" Господин страх,по твойта логика на ден ще влизат по 100човека в панделата?! Ти ли ще ги храниш 15 г. Тая държава няма култура на пътя не само от водачите но и от пешаходците!!! Знаеш ли ,че скоро има регистрирани случаи на просяци изкачащи нарочно пред колите за да вземат после пари без въобще да осъзнават каква гадост извършват?!!!!! Пожелавам на теб да ти се случи и ходи го леж после 15г. Даже 20 за такива акълии като теб!!!
176
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 12 години
В момента съм в Коста Рика,повярвайте ми тук в цялата държава има 5 пешаходни пътеки и всеки си пресича където му падне,но никой не страда благодарение на това,че всички ЛАЗЯТ с не повече от 30км/ч градско и за един месец не видях нито една опастност с пешаходци! А ако ги видите какви талибани са те не познават знаците и се изпреварват от дясно,като това е нормално за тях! Наистина България е ужасна!
175
1
 
10
 
! Отговори
Стига приказки! преди 12 години
За българина *** само едно е средството- СТРАХ! Той от дума не разбира, главата му е бетонирана. Нека за такова провинение-отнемане на предимство на пешеходна пътека се нарича- законът да отсъжда 15 години затвор, пък ще видим колко ще са тези, които се репчат не само по улиците, но и тук! А за причинена смърт на същото място- още толкова години!
174
0
 
6
 
! Отговори
Изнесен преди 12 години
Прав е Бойко за материала, не само математика им куца но и четенето! Ето бе "тарикат" чети внимателно: "Това е вторият инцидент в София за по-малко от седмица, след като в неделя две възрастин жени бяха блъснати на пешеходна пътека също в центъра на столицата и починаха."
173
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудя се в САЩ дали след като някой сгази дете пресичащо на пешеходна пътека, дава интервю веднага след произшествието, пред национала телевизия (Нова в случая) в стил "колко е невинен и как съжалява", а репортерът, някакво нещастно плешиво, пършиво гейче с микрофон, го гледа влюбено - буквално и му припява, "как детето само било виновно", че тръгнало по пътеката предназначена за пешеходци. Какво нахалство проявило това дете, нали?!
172
2
 
1
 
! Отговори
тарикат до 191 преди 12 години
Ти сега *** ли си ,или си много ***?Кви баби и кви майки прочете в статията?
171
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 12 години
Евала Емигранте! Другите - сменети си чипа! Държите се като *** които са се 'образовали от талавизорите' какво е нормално а си продължавате поцигански, пардон, побългарски.Разликата дарагой е нищожна като продължавате без грам култура да юркате евтините или скъпите си таратайки по пътищата с комплексирани гърди наперени напред.Българите са НЕКАДЪРНИ шофьори, самоуци, мислещи се за велики. Да контролираш машината наречена МПС не означава че можете да шофирате!! Разликата е огромна!
170
3
 
4
 
! Отговори
Изнесен преди 12 години
Прав е май Бойко че "материала" е лош в държавицата ни! Ето го и тоя ненормалник: "Абе това ,че сте пешеходци на пешеходна пътека ,не значи ,че не трябва да се оглеждате и да бягате по пътеките!!!" Ами как да бягат бабите и жените с бебета в количките бе *** такова?
169
7
 
4
 
! Отговори
tarikat преди 12 години
Абе това ,че сте пешеходци на пешеходна пътека ,не значи ,че не трябва да се оглеждате и да бягате по пътеките!!! Що ми се правите на много праведни всичките ,дядото е изпуснал детето ,сигурен съм ,че 99% от нас тук дето много знаем не бихме могли да го предотвратим.Много лаете и вие в интернета ,пък като излезете навън не се виждате що за стока сте....
168
2
 
1
 
! Отговори
Изнесен преди 12 години
"..когато аз бях в тази ситуация преди месец, тоя *** го пусна пред себе си и това страшно ме ядоса, защото виждах как от съседната до мен лента една кола е набримчила и не вижда детето..".."Пешеходците могат да им помагат а не да им пречат като тоя изкуфял дъртак.."Аз като ви казвам че е сбъркано това ново поколение в Бг то! Не го ядосал оня дето "набримчил" колата на пешеходната пътека, я дядото дето "им пречи" на пешеходната пътека! Сбъкано поколение, няма управия!
167
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да сложат пешеходни пътеки и на Цариградско, а пък после да се чудят защо се получава така. Че има много шофьори-***, има. Ама и организацията на движението в София е безумна.
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко хора трябва да пострадат, за да се сложи един надлез там???
165
3
 
5
 
! Отговори
васко преди 12 години
Дядката със сигурност не е изпуснал детето, когато аз бях в тази ситуация преди месец, тоя *** го пусна пред себе си и това страшно ме ядоса, защото виждах как от съседната до мен лента една кола е набримчила и не вижда детето, в последния момент човек а го видя и за малко да го блъсне. Ето че след месец, това все пак се случи. Дядката е за убиване просто!
164
4
 
3
 
! Отговори
васко преди 12 години
Вижте какво, тоя дядка лично щях да го опердаша преди месец, защото пусна детето да тича пред него въпреки риска някоя кола да не спре навреме, точно по същия начин тогава щяха да го блъснат детето. Тоя е пълен ***, и който му се е доверил да му води детето е за бой. Сега съжалявам че не му метнах тогава два шамара, даже не му се скарах защото трябваше да спирам движението. Не мислете че шофьорите са винаги виновни. Пешеходците могат да им помагат а не да им пречат като тоя изкуфял дъртак.
163
1
 
5
 
! Отговори
Българан преди 12 години
"..ЧПо думите му той е навлизал на пешеходната пътека, когато дядото изпуснал детето в последния момент и момиченцето се затичало пред колата му.."Та значи "навлизал" на пешеходната пътека и за това време дятото успял да изпусне детето и то да са затича и да застане пред колата?! Я сега да сметнем, 60 км в час значи 16.6 метра в секунда, колко е широка една пешеходна пътека? 5 метра? Явно много е зле математиката на много писатели - РЕАЛИСТИ из форума!
162
9
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Както описват случката и с 20 км/час да беше карал, пак щеше да блъсне детето по същия начин. Сега ще го отнесе, защото е карал с повече от 40 км/час, но виновния в случая е дядото, че е допуснал детето да изкочи внезапно на улицата.
161
1
 
14
 
! Отговори
Изнесен! преди 12 години
176! Евала! Убийци сте и трябва да сте в затвора, няма значение да ли е дете, баба или тийнеджър! Айде де не ви бесим, но поне няколко години трябва да откарате в панделата! Интересно ми е дали някой знае какъв е закона в Германия да речем за блъснат човек на пешаходна пътека?
160
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Емигрант, "Пази, Боже, сляпо да прогледа" е писано за ТЕБ и за такива като теб. Прочети я, ако все още не си забравил родната азбука, налииииии. И... ти си знаеш, дойчланд, дойчланд, юбер алес!!!
159
2
 
12
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
Добре, бе пич (или може би пичка?) - не виждаш ли на снимката, че е станало отляво, до мантинелата, а не вдясно, където може да има паркирали коли? Вярно е това за видимостта, но след като нямаш видимост, защо ще караш с 60??? Не стига, че е на пешеходна пътека, не стига, че е с превишена скорост, и пак се намериха оправдания, ееееейййй! Всички, които оправдавате шофьор, блъснал дете на пешеходна пътека с 20 километра превишена скорост, сте потенциални убийци. Да си знаете, не че ще се трогнете.