Арестуваха мъж заради захвърлените ембриони във Варна

Задържаният е служител на медицински център в града
25 апр 2012 21:20,
7
Арестуваха мъж заради захвърлените ембриони във Варна
Снимка: Архив Булфото

39-годишен мъж е задържан заради откритите тази сутрин ембриони в контейнер за смет във Варна, съобщиха от полицията в морския град.

Установено е, че мъжът е служител на медицински център. Той е в ареста за 24 часа, а наказанието, което може да получи е до 5 години затвор и глоба от 2 до 10 хиляди лева.

Още по темата

Срещу него е образувано предварително производство за управление на биологични отпадъци по неустановен ред.

Според полицията този център има и договор с АГ болницата и по силата на този договор задържаното лице има задължението да получава биологични отпадъци от болницата и да ги предава в МБАЛ "Св. Анна" за унищожаване чрез изгаряне.

По случая работи Варненската районна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Варнаембриони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
9
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Е кво да ги прави? В буркани ли да ги консервира?
6
4
 
27
 
! Отговори
Бате Пенчо преди 11 години
Чалга-*** могат да правят по 20 аборта с любезното съдействие на докторите-убийци, а след това санитарят излиза виновен...В странна държава живеем!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лицето, което транспортира отпадъците трябва според документите каквото количество е получил от едно здравно заведение толкова трябва да внесе за изгаряне, защото няма как да завери транспортните карти. Понеже става дума все пак за пари...... замирисва на далавера, от *** просто се правят много пари.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опасните болнични отпадъци се събират в помещение, което е в самия център и задължително има заповед кой отговаря за транспортирането примерно от операционната до това помещение логично е да е санитаря. Друг е въпросът след като има такива инциденти в страната и се говори усилено за това, колко им е акъла и съзнанието на всички медицински кадри. Опасните отпадъци се събират разделно като за горепосочените май е фризерно съхранение до извозването и се плаща цена на килограм ***.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а ставали ясно къде по маршрута межди АГ и св.Анна се вписва кв. Възраждане бл.28 ?
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ли чистача си отива ? Да ги не е убил той . Добре че на са започнали да ги слагат в манджата на болните тогава и готвача ще си иде
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак обикновения човек ще опере пешкира