Загинал и 5 ранени при верижна катастрофа на входа на София

Временно автомобилите се пренасочват през обходен маршрут
Обновена: 18 май 2012 08:10 | 18 май 2012 08:09, Красимир Ангелов
55
Загинал и 5 ранени при верижна катастрофа на входа на София
Един човек е загинал при катастрофата. Снимка: Архив Булфото

Един човек е загинал, а петима са пострадалите при верижна катастрофа на входа на София, в района на "Църна маца", съобщава МВР.

Един от пострадалите при пътния инцидент е с опасност за живота.

Тежката катастрофа е станала рано сутринта, около 5.30 часа на автомагистрала "Тракия", посока вход към София.

По първоначална информация поради несъобразена скорост са се ударили 2-3 леки автомобила, а след това в тях товарен автомобил и още няколко леки.

Движението в участъка е временно е спряно. Екипи на КАТ насочват автомобилите по обходния маршрут през Верила, съобщават от "Пътна полиция”.

Движението ще бъде пуснато отново когато се отстранят всички катастрофирали автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Софиякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
54
 
! Отговори
nene преди 11 години
Забравил е, щото даже незнае къде е "Църна маца", не знае, че са 4ри платна!, че има три последователни задължителни ограничения!, че там ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се кара под максимума, заради стоящите куки. Ама като има ***, така ще е, а те цвят нямат.
18
33
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
А нещо за дупки на пътя защо не пишат? На такова място трудно ще стане подобна катастрофа, ако пътя е поддържан нормално.Най-вероятно според КАТ за дупките по пътя е виновна несъобразената скорост.
17
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17, много сте прав. По моста за Аерогарата, ограничението е 80. Там ме задминават все едно съм спряла и бера маргаритки. Елементарно спазване на правилата за движение и малко толерантност между шофьорите ще намалят катастрофите драстично. Какво ще му се случи на някой, ако даде път? Ще му падне царската корона ли?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой от дотук коментиращите вероятно не е присъствал на случката, обаче е сигурен и прави заключения, че този или онзи бил ***, докога незнам си какво си, камерите били глупост.Мислете какво е предизвикало инцидента и как да го предотвратим за напред, вместо да се чудим днес кого да мразим и да дюдюкаме.
15
3
 
71
 
! Отговори
Марин преди 11 години
Вчера като се връщах от работа по околовръстното карах с 90км/ч и някакви ме изпреварваха от ляво и дясно все едно са на състезание, а имаше силен дъжд и пътя беше много хлъзгав. Та докато има *** на пътя ще има и трупове. Спрете да си избивате комплексите на пътя!!! Не ми е мил вашия живот, а живота на тези, който ще отнемете.
14
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Престанете с тези селяни и граждани! Повечето от шофьорите у нас не спазват законите и знаците по пътя. Простотията и затъпяването на българина са повсеместни, проявяват се навсякъде, не само в движението по пътищата!
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Престанете с тези селяни и граждани! Повечето от шофьорите у нас не спазват законите и знаците по пътя. Простотията и затъпяването на българина са повсеместни, проявяват се навсякъде, не само в движението по пътищата!
12
5
 
2
 
! Отговори
муню преди 11 години
до 6:ти караш ли,коли ли броиш?после как ставали ПТП-та :))))
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Между другото, точно на тази отсечка, малко преди кръга за Бистрица, решетката на една от шахтите близо до тротоара липсва. Насадих се в отворената дупка първо с предната дясна гума, след това и със задната, защото няма възможност за маневриране-платното е тясно и с две ленти. Цяло щастие, че нямаше последствие. Карах бавно. Дано съответните органи вземат мерки, защото липсата на решетка на такова място рано или късно ще предизвика авария! Та там е пълно със строители, не виждат ли?
10
31
 
20
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
Селяни тръгнали на път за работа в София. Какво повече да се каже като коментар? Селският манталитет трудно може да се превъзмогне.
9
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакви закони, никакви ограничения не могат да помогнат срещу слабоумието! Пътувам всеки ден по Околовръстното шосе, в отсечката между Младост и Бояна. Въпреки строителството, довършителните работи и усилията да се улеснят пътуващите, много малко шофьори спазват указанията и ограниченията на скоростта. Изпреварват, правят завой на непозволени места, никаква толерантност към другите. Е, какво искаме, ако ние не се пазим, Господ ли да ни пази?
8
3
 
49
 
! Отговори
анти преди 11 години
Тия са някакви невероятни ***. Там има ограничение 60 км/ч, но *** сигурно са продължили магистрално...
7
1
 
36
 
! Отговори
TANYA MIHAYLOVA преди 11 години
Всяка сутрин минавам оттам. Магистрала.....КПП, ограничение на скоростта 60 км./час, що за малоумщина е това????
6
6
 
42
 
! Отговори
БГ шофьор преди 11 години
Направете нова поправка в ЗДвП и вдигете "ограничението" на 200км. за да се харесате на шофьорите ( 70% от гласуващите), а в края на годината ще четем черната статистиката.Стационарните камери за скорост са пълен гаф, намаляваш и след нея- Formula 1Желая Ви здраве на всички управляващи !!!!!!!
5
12
 
2
 
! Отговори
Анонимчо преди 11 години
Миналта година тръгнах за морето в 2 сутринта (четвъртак за петък) и на излизане от София (дългата права след КППто) имаше около 250 коли в обратна посока. Е каква е логика?
4
15
 
52
 
! Отговори
Иван Иванов преди 11 години
Абе другари помислете малко поне бе. В 5.30 сутринта къде се намериха 3 автомобила да се блъснат една в друга, че и тир след това и за капак още няколко други коли. То е било състезание та се е скъсало. И пак казвам по-прости хора от булгарчетата в целия свят НЯМА.
3
1
 
45
 
! Отговори
пак ли преди 11 години
стига с тия катастрофи ,бе!?бе малко по- бавно карайте като е валяло още по -бавно!бати манталитета имаме тука ..ако не изпреварваш постоянно значи колата ти не върви;00)
2
8
 
25
 
! Отговори
az преди 11 години
udareni avtomobili : 2-3posle oshte nykolko !?!.....shto za *** sa tova
1
45
 
30
 
! Отговори
стругаро-фрезист преди 11 години
бре тия майни ша са "утрепат" да са набутат в софето! ей, спрете се бе!