Гриша Ганчев си разпродава бизнеса

Полицията сглобила заплахата за убийство към шефа на НАП, твърди бизнесменът
Обновена: 31 май 2012 17:16 | 31 май 2012 17:16,
220
Гриша Ганчев си разпродава бизнеса
Гриша Ганчев Снимка: Булфото

Собственикът на „Литекс" Гриша Ганчев ще разпродаде в рамките на една година целия си бизнес и ще се оттегли. Това свое намерение обяви пред Дарик радио самият Ганчев. Ловешкият бизнесмен се отказва и от всичките си инвестиции в спорта.

Предявяването на обвинения срещу Гриша Ганчев за заплаха за убийство и ръководене на организирана престъпна група е станала с 24-часова заповед за задържане от страна на ГДБОП. Бизнесменът е престоял в ареста обаче само два часа и 45 минути в ранния следобед на 29 май. Според прокуратурата Ганчев е отправял закана за убийство към шефа на НАП Красимир Стефанов.

Гриша Ганчев обясни, че познава от четвърт век Недялко Чандъров, който фигурира в прокурорското постановление като „посредник" при заплахата за убийство срещу шефа на данъчните. От документа не става ясно дали самият Чандъров е уведомил потенциалната жертва за заплахата, тъй като формулировката е „заканата с убийство е станала достояние" на Стефанов.

Според Ганчев репликата: „Ще го изкормя тоя твоя човек „червенобузест"!... Ще му разпоря корема, рано или късно, това трябва да ти е ясно!... Но ти казвам, че ще му увия червата около ушите!... Ще видиш какво ще стане!...", е манипулирана от полицията. Изреченията били събрани от няколко различни разговора.

Още по темата

Споменатият в прокурорското постановление като посредник Недялко Димчев Чандъров не си спомни за телефонен разговор с Гриша Ганчев. Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ добави, че от 10-12 години не е в системата на данъчните и не знае нищо за смъртната заплаха срещу шефа на НАП.

Гриша Ганчев смята, че целият случай от акция „Захар" на 10 май до днес бил нагласен. Според държавното обвинение бизнесменът е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. Сред закопчаните е и синът на Гриша Ганчев - Данаил.

При задържането на шестимата на 11 май Гриша Ганчев беше привикан на разпит в ГДБОП, но тогава не му бяха повдигнати обвинение. Досега сочен за лидер на престъпната група беше Милко Талев.

Гриша Ганчев засега се отказва от сделката с още един инвеститор за покупка на част от футболния клуб ЦСКА. В момента „Литекс" също не бил сред приоритетите му в бизнеса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: бизнесГриша Ганчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков е сметнал набързо, че от меценати няма файда за бюджета и е решил, че е време да се сложи край на някои "привилегии "...
101
0
 
14
 
! Отговори
бб преди 11 години
Нема такава държава !
100
9
 
26
 
! Отговори
lpp преди 11 години
Нормално е хората които не познават Гриша Ганчев да го защитават, но ако го познавате от преди 15 години с борческите му изхвърляния из плевенско ,ловешко и търновко друго щяхте да говорите.Чиста проба престъпник забогатял на вашия гръб.
99
1
 
15
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Плевнелиев пък днес призовал:"Да започнем да градим!"Какво градите бе Плевнелиев? Само разграждате!!! Озапти си мафията, ако си истински Президент...кажи на Боко, че не може с мутренски и полицейски методи да пречиш на хора , които създават производства и работни места...ама стиска ли ти!??!!
98
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може ли така някакъв немскии вестник Тагесцайтунг,да обвинява г-н Борисов в престъпни схеми.
97
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес Ганчев, утре всичкият не наш бизнес. Парите не меришат, стига да са в правилните хора. Продължение на мутренските методи. От самото си начало това правителство действа с тези методи и продължава и сега!
96
5
 
19
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Да, в Ловеч се произвеждат коли! И вместо държавата да подпомогне едно реално производство с държавни поръчки, както правят румънците за Дачия, нашата държава преди още да се е стабилизирало това производство, вече мислеше как да го съсипе! Затова ще си тънем в мизерията, наречена България и никога няма да имаме силна държава...защото трябва да се мисли...
95
0
 
13
 
! Отговори
pet преди 11 години
Много късно реши да инвестира в ЦСКА. Ако беше инвестирал преди сега ще ше да се каже че е удар по клуба и привържениците щяха да го подкрепят.
94
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нека Тигрите от с.Бистрица ли беше , където играе Бойко Борисов да купи Литекс , и да ги направят директно шампиони преди началото на първенството , съдиите да дават само дузпи , а вратарите да се хвърлят преди Бойко Борисов да бие дузпата , защо не направиха нищо на едно Лукойл , където са *** в икономиката , а когато се направи завод за коли в България и се почна атаки срещу Гриша Ганчев
93
5
 
25
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Защо не напишете колко семейства храни Ганчев със своите бизнеси?Сега тия хора ще ги храни борисов... само че много по-оскъдно и с парите от нашите данъци !!!
92
9
 
26
 
! Отговори
евлоги преди 11 години
цялата работа с гриша ганчев намирисва и то намирисва на *** от банкя.ганчев искал да трепе онзи хомосексуалист с гела красимир стефанов не е вярно гришата е искал само да го изплющи но боко тиквата изревнувал и прати *** на цвък цвък.всичката галимация е да се вземе бизнеса на ганчев в полза на собственика на една банка близка до герб.а боко да не мисли че всички българи сме ***.а гришата е мъжкар помогнал на много хора а не като стефанов помогнал на цвък цвък за 6 апартамента и баба
91
7
 
30
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Появи се един човек в държавата, който се опита да направи родно производство пък макар и с китайски неща...и веднага се намери кой да го мачка...както междупрочем стана преди години и с производството на Рено в България...само, че тогава ни натискаха от изток...сега е от запад, но голяма разлика няма...и пак мафията е в държавата!
90
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сигурно това е целта на всички полицейски мероприятия срещу Гриша Ганчев , а интересно защо не се проверява Васил Божков , Домусчийски , какво стана с проверката на Лукойл , където са укривани милиони , само дето тогава не се извиниха на Златев , за това че са му направили проверка и са го хванали че нарушава закона , а онзи Мишо Бирата където се самоуби , като излязоха записите че финансира Първанов , а Борисов му обещал да не го пипат заради констатирани далавери , как стана Ганчев враг 1
89
3
 
16
 
! Отговори
селянин от севлиево преди 11 години
Те шопите що неси направят сметище край витоша ми ще съсипват единсвеното свястно нещо направено в северна българия,Наистена жалко всичко се съсипва в тази държава.Такива бази стадион завот за коли всичко отива на майната му
88
2
 
19
 
! Отговори
до 102 преди 11 години
Не се притеснявай, няма нужда да му ги запорират. Сумата не е случайно избрана, за над 150 хил. лв., почва раследване от нова комися за престъпната дейност, но им трябваше да има повдигнато обвинение. Сега 1,5 година ще го разследват и ако не си даде своя дан за изборите, ще му пуснат едно уведомление, че има 1 месец, да докаже произхода на парите си. Всичко е сметнато, а той в съда и да докаже,че няма нищо общо,бизнеса му вече е пътник, въпрос на време и дали ще си плати.Държавен/партиен рекет
87
1
 
12
 
! Отговори
До 104 преди 11 години
Леко ще перефразирам : То е ясно че ББ атакува ГГ за да изпише веждите на Ц.Ц. за пред ЕС, та дано ни вземат в ШЕНГЕН. :-)
86
16
 
4
 
! Отговори
Тцтцтцт преди 11 години
***. Това бизнес ли е бе. Не да разпродава, а да му бъде отнето. И да върне откраднатото в десетократен размер. *** гнусен. В затвора и той и синчето му к@%$пелета гадни.
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Договорката е била :- Пари за спорт, срещу бизнес-комфорт... Сега това се "обърка"...
84
2
 
24
 
! Отговори
Гард преди 11 години
До 101: Най-силната мафия в момента не е ***, нито пък Гришата Ганчев! И едните и другия, създават работни места и действащи вече икономически структури! Най-голямата мафия в момента в България е самата държава! Може да смачка всекиго, дори ако трябва специален закон за всеки поотделно, когото иска да смачка, ще създаде! Няма по принцип държавна власт в света, която ако иска да смачка някого да не може да го направи...!!!
83
15
 
5
 
! Отговори
Лео преди 11 години
Така е. Свърши далаверата, другарите от тройната коалиция и най - вече БСП вече не са на власт, правителството взе да пипа яко и... просто няма смисъл вече. Като не може да се краде от данъкоплатеца и хазната няма да има и футболен отбор, примерно. Бе, изобщо нищо няма да има, то този явен дивак на снимката горе да не е луд наистина да работи и съгражда нещо. Запомнете, никога НИКОГА повече не позволявайте на БСП и сателитите и включително СДС и ДСБ да припарват до властта. Иначе няма България.