Гриша Ганчев си разпродава бизнеса

Полицията сглобила заплахата за убийство към шефа на НАП, твърди бизнесменът
Обновена: 31 май 2012 17:16 | 31 май 2012 17:16,
220
Гриша Ганчев си разпродава бизнеса
Гриша Ганчев Снимка: Булфото

Собственикът на „Литекс" Гриша Ганчев ще разпродаде в рамките на една година целия си бизнес и ще се оттегли. Това свое намерение обяви пред Дарик радио самият Ганчев. Ловешкият бизнесмен се отказва и от всичките си инвестиции в спорта.

Предявяването на обвинения срещу Гриша Ганчев за заплаха за убийство и ръководене на организирана престъпна група е станала с 24-часова заповед за задържане от страна на ГДБОП. Бизнесменът е престоял в ареста обаче само два часа и 45 минути в ранния следобед на 29 май. Според прокуратурата Ганчев е отправял закана за убийство към шефа на НАП Красимир Стефанов.

Гриша Ганчев обясни, че познава от четвърт век Недялко Чандъров, който фигурира в прокурорското постановление като „посредник" при заплахата за убийство срещу шефа на данъчните. От документа не става ясно дали самият Чандъров е уведомил потенциалната жертва за заплахата, тъй като формулировката е „заканата с убийство е станала достояние" на Стефанов.

Според Ганчев репликата: „Ще го изкормя тоя твоя човек „червенобузест"!... Ще му разпоря корема, рано или късно, това трябва да ти е ясно!... Но ти казвам, че ще му увия червата около ушите!... Ще видиш какво ще стане!...", е манипулирана от полицията. Изреченията били събрани от няколко различни разговора.

Още по темата

Споменатият в прокурорското постановление като посредник Недялко Димчев Чандъров не си спомни за телефонен разговор с Гриша Ганчев. Председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ добави, че от 10-12 години не е в системата на данъчните и не знае нищо за смъртната заплаха срещу шефа на НАП.

Гриша Ганчев смята, че целият случай от акция „Захар" на 10 май до днес бил нагласен. Според държавното обвинение бизнесменът е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. Сред закопчаните е и синът на Гриша Ганчев - Данаил.

При задържането на шестимата на 11 май Гриша Ганчев беше привикан на разпит в ГДБОП, но тогава не му бяха повдигнати обвинение. Досега сочен за лидер на престъпната група беше Милко Талев.

Гриша Ганчев засега се отказва от сделката с още един инвеститор за покупка на част от футболния клуб ЦСКА. В момента „Литекс" също не бил сред приоритетите му в бизнеса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: бизнесГриша Ганчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
22
 
! Отговори
Дребен бизнесмен преди 11 години
Преди 7 години започнах бизне и се развивам по малко, но смятам и аз да разпродавам, защото вече не се живее тук. От една годин, няма месец без проверки, без промени на нормативни документи, без поредните глупости, вече несмогвам. Трябва да назнача 5 души да се занимават само със следене на промените в законодателството, говоря за всякакво, не само, това, което пряко ме засяга, и с подготовка на отговаряне на изискваният. Няма как да стане ние сме общо 10 души бачкатори, а не писерушки.
121
2
 
17
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Ако дойде ден, в който ще се търси отговорност на ББ и ЦЦ за нещо, дай боже...най-важното за което трябва това да се случи е, че задушават каквото и да е предприемачество с глупостите си...като идеята им е, че каквото и успешно да има в тази държава трябва да е в ръцете на техните "другари"...т.е. ще се създават монополи на мутро - полицейски принцип до второ пришествие или по-точно докато са на власт!!!
120
1
 
9
 
! Отговори
Reketiran преди 11 години
Imashe e edno ***,koeto predi 12 godini go zastreliaha i beshe kuche na Grishata,tova *** doide vav Firmata i mi kaza ili plashtam po 7000$ za Ohrana ili shte me reje na parcheta,e plashtah dokato imah posle mi zapaliha vsichko i sega karam Kamion,bravo na tia deto go bogotvoriat toia Moshennik
119
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ганчев да си остави поне завода за коли , а Бойко Борисов да види Лукойл и да не може монополиста при производство на горивата да има и бензиностанции , да се проверяват и Електродружествата , като е пазарна икономика да има и конкуренция и да няма пречки от страна на държавата за нови фирми на пазара
118
2
 
7
 
! Отговори
до 145 преди 11 години
С честен бизнес никъде по света не се правят толкова пари. Има само някои изключения, които не са съвсем потвърдени, но и те са само за потвърждаване на правилото. Няма бизнес, който да се радва, когато плаща данъци. В САЩ има класация на това как са се справили с намаляването си на данъците кооперациите. Следователно и там се гледа как да укрият доходите си, но това не е толкова огромно зло, колкото тук
117
4
 
12
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Ако дойде ден, в който ще се търси отговорност на ББ и ЦЦ за нещо, дай боже...най-важното за което трябва това да се случи е, че задушават каквото и да е предприемачество с глупостите си...това е най-страшното престъпление, в която и да е държава! Защото милиони остават без препитание, впоследствие без дом, след което трябва държавата да се грижи за тях, колкото да не измрат, но тъй като работещите остават малко това е все по-трудно...абе вървим към ПЪЛНА ***!!! Ран-Ът...и 4-5 милиона...
116
1
 
3
 
! Отговори
Пишльо ла Фонтен преди 11 години
Кьорфишеци!
115
6
 
21
 
! Отговори
До Охранител преди 11 години
Ти не си чул, но аз съм чувал как Гришата рекетираше хората и им отмъкваше бизнеса. Трябва да си много наивен, за да мислиш, че с честен бизнес се правят толкова пари в България.
114
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз искам в България да се произвеждат коли , а Б.Б. и Цв.Ц. да си се еб.т взаимно , просто злобата в хората към някои където не могат да направят такива работи като Гриша Ганчев е безгранична , защо не разследваха как тъста на Цветан Цветанов се е сдобил с 6 апартамента и с какви доходи ги изплаща , та сумата е над 150 000 лева и трябва да се провери от комисията Кушлев
113
10
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Какъв бизнесмен е тоя бе,щом го е страх от данъчните.За недосегаем ли се мисли,като от отворил хиляди работни места.Аре фащай си дисагите с парите и "Дим да те няма".
112
1
 
3
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Грешка! До 132:Браво, мнооого правилен коментар...изключително вярно!!! Мислех да пиша преди малко точно това!!!
111
0
 
15
 
! Отговори
Кико преди 11 години
Абе, Боко- за какво накара Цецо да го арестува- не можа ли да му кажеш на Гришата на ушенце, че *** иска да му "купи" бизнеса? Както беше със "СИБАНК"..... забрави ли за Славчо- дето изведнъж и неочаквано хариза цяла банка на търговката на дребно на автомобилни масла Цветанка Карагьозова?
110
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нече защитавам Г.Г. той си е олигарх всеки го знае,но поне нещо и прави в северният регион.Б.Б.какво ще направи ще закрие всичко там.Правилно ще продаде всичко,от това зависи какво ще се случи с синът му.Той и Христо Стоичков го намекна,а той когато говири другите трябеа да мълчат
109
0
 
5
 
! Отговори
онзи преди 11 години
Все помаците са на прицел-Чандъров, Г.Ганчев, Ал.Петров........... Нека другия *** Плювковлиев се застъпи за тях. Казах.
108
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мишо Бирата не се съгласи да продава .:))) Излиза, че Гриша Ганчев не бил чак толкова ***.
107
8
 
18
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
за Гриша Ганчев.Това е един от малкото предприемачи/да не кажем единствения/ от борческите среди който не бе замесен дори в хорските приказки/поне аз не съм чул/ с наркотици, рекет, просттуця и друг подобни отвратителни деяния. Също така един от малкото който наред с успешния си бизнес разви и също толкова успешно спонсорство в спорта. Създаде силен отбор по футбол, изгради прекрасен стадион в Ловеч, не един път зарад спонсорирани от него борцибе издиган трибагреника ни на международни форуми.Колко са други като него...По малко от пръстите на едната ръка. Друго хоби са му конете и създаде елитна конюшна. Запчна и съвместно производство с китайците на коли в Ловеч. известен е и с аскетичния си и непрентециозен начин на живот. Сега хорица" не направили къщичка за кученце, не направили къщичка за пиленце" са на път да разбутат един сериозен бизнес, да оставят без работа много хора по неясни за мен причини. Мотивите също смешни като предишните. Президентът създава с подчинените и сина си престъпна група ...за неплащане на сборове а и отправил по телефона закана за убийство через куриер.Нека всеки от нас сложи ръка на гърдите и каже, че поне един път през живота си не е отпращал подобна закана, или поне "еротична такава" към майка, леля и проче. Към кого от нас не са отправяни подобни закани на нтото кръстовище ... За какво говорим тогава. Този който убива много рядко прави публично достояние намеренията си. То и за това едни от най трудните за разкриване са поръчковите убийства. Но и в този случай перфектно са подбрани обвиненията за да може да се разгледат в спец съда.
106
1
 
2
 
! Отговори
Гард преди 11 години
До 128:Браво, мнооого правилен коментар...изключително вярно!!! Мислех да пиша преди малко точно това!
105
2
 
14
 
! Отговори
Гард преди 11 години
И ако сега напиша, че искам да изкормя ЦЦ и да го удуша със собствените му черва, много ми е интересно утре къде ли ще съм...ами никъде, защото не съм от ранга на Гришата...ей това е!
104
4
 
18
 
! Отговори
до 128 преди 11 години
В цял свят натрупаването на първоначалният капитал е един и същ, само дето там е ставало доста по-рано от колкото тук. Не си мисли, че хората, които го защитават, не са наясно с миналото му, но поне той създава в момента доста работни места, а какво създаде ББ като мутра, един "Ипон", който ако не са поръчките от неговите хора няма да го има. Разликата е огромна, единият изсветлява бизнеса си, а другият продължава така, както си знае
103
6
 
17
 
! Отговори
няма държава преди 11 години
Браво на това правителство те ще довършат тази държава ще се се запишат в българската история и те като тройната коалиция,като царя, ваню жан виденов.Най големите крадци в българската история.Ботев и Левски се обръщат в гроба сигорно по пет пъти на ден.А това със завода може и да се окаже вярно.То всичко сие за сметището в тази държава.