Ни вест от мъжа, дарил 25 бона на майката на "милионера"

Георги Енев мълчи къде са задигнатите 1 млн. и 470 хил. лева
16 юли 2012 19:53,
48
Ни вест от мъжа, дарил 25 бона на майката на "милионера"
Енев продължава да мълчи за парите. Снимка: БТА

"Полицията в Пловдив все още издирва човека, който е оставил 25 хиляди лева пред вратата на Георги Енев", съобщи за Dnes.bg директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Охранителят, който задигна 1 милион и 470 хиляди лева от инкасо автомобил, след което се предаде, все още не казва къде е крупната сума.

Още по темата

Още докато се е укривал, роднините на Енев са предали сумата от 25 хиляди лева на полицията, но няма данни това да са част от откраднатите средства.

Майката на охранителя е открила торбата с парите пред вратата на апартамента им на улица "Димитър Талев" №51 в пловдивския район "Южен".

Жената видяла през шпионката силует на мъж, който се отдалечава. След като си тръгнал, тя отворила вратата и пред нея открила чувала със сумата.

Оказва се, че парите не са описани и на практика сега не може да се разбере кои са банкнотите, дори и Енев да ги върне. Ако възстанови сумата, наказанието му ще бъде по-леко

Над 100 души, близки и колеги на Георги Енев са разпитани от разследващите. Никой от тях обаче не знае подробности за обира. Самият охранител не казва дали е имал съучастници, но полицията издирва втори човек, свързан с обира на милион и половина лева.

"Право на Георги Енев е да не дава показания, но мълчанието му не улеснява положението, в което се намира", коментира още старши комисар Чонов.

Енев е с постоянна мярка "задържане под стража". Предстои прокуратурата да реши дали да бъде назначена психиатрична експертиза на охранителя-милионер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
37
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
Мъжко момче)))Все пак е бил войник.Ала-бала))
1
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено,че ги е дал на някой.Най-вероятно тези парички (25000) са били предназначени за помощ на родителите му по първоначален план.Пича е умен, все пак е бил наемен войник.Може да мисли.Интересно кой е неговия съдружник в сянка?Въпреки,че знам че е извършил престъпление донякъде му симпатизирам и съжалявам.Не трябваше да се връща- сега ще го набутат в затвора а този на който принадлежат парите дори бълха не може да се каже че го е ухапала-сигурно има милиарди.