Седмица "дебнели" Аврамов "да падне в капана"

ГЕРБерът е в ареста, днес пада имунитетът му
Обновена: 18 юли 2012 09:18 | 18 юли 2012 09:17,
320
Седмица "дебнели" Аврамов "да падне в капана"
Димитър Аврамов. Снимка: ГЕРБ

Повече от седмица прокуратурата "дебне, следи, слуша и чака" кога Димитър Аврамов "ще падне в капана", обяви пред bTV софийският градски прокурор Николай Кокинов.

Депутатът от ГЕРБ, който снощи бе задържан по подозрение в търговия с влияние, увещавал свой познат да му прехвърли част от бизнеса си, а в замяна обещавал "действия, които не е следвало да върши от позицията на народен представител – да мотивира други длъжностни лица да извършват поредица от незаконни дейности", уточни Кокинов.

Още по темата

35-годишният ГЕРБер, който е депутат от Монтана, получил дар от 50 000 лева, за да упражни влияние върху шефа на Областна дирекция "Земеделие" - Монтана, за да пусне проект на местен производител.

Сигналът срещу него дошъл именно от рекетираното лице, чийто бизнес бил в сферата на селското стопанство.

Димитър Аврамов е член на Комисията по земеделие и гори и на Комисията по външна политика и отбрана в парламента.

Градският прокурор обаче отказа да коментира дали Аврамов е обещавал прокарването на лобистки поправки по свързаните с тази област закони.

Николай Кокинов коментира съвпадението на ареста на депутата от ГЕРБ с евродоклада, който днес ще бъде представен, като чиста случайност.

Аврамов е задържан за 24 часа в очакване дали ще падне депутатският му имунитет.

Според процедурата главният прокурор Борис Велчев трябва да подготви искане до Народното събрание, което следва да реши неговото отстраняване. Очаква се това да стане днес.

Междувременно Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши Димитър Аврамов да подаде оставка като депутат и да прекрати членството му в партията.

Пред "Фокус" членът на комисията Румен Иванов коментира, че решението е било единодушно, всичките 11 души са били "за" изключването на арестувания Аврамов от ГЕРБ.

"Сметнахме, че с тези си действия той уронва авторитета на ГЕРБ и е недопустимо оставането му като народен представител и още по-малко – заемането на ръководни постове в партията (член на НИС на ГЕРБ)", каза той.

На въпрос дали е била взета позицията на Аврамов, Иванов заяви: "По обясними причини, ние няма как да вземем неговата позиция, тъй като той снощи не беше в състояние да отговаря, беше задържан и нямаше как да бъде изслушан. Но фактът на задържане беше достатъчен да се прецени, че има вина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
6
 
3
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
До 276, Ти сериозен ли си? Защо отново намесвате БСП-то бе серсеми гадни! Те ли пак са ви виновни, че половината ви партия е толкова долно корумпирана! Този *** го натопиха точно в деня, когато излезна евродокладът, за да можете да отклоните вниманието на хората от него...СЕга обаче да видим как МВР и съдебната с-*** ще разнищят случая, защото ми е адски интересно. Гледайте си вашата паница и не се занимавайте с глупости, че на хората започва да им писва вече...
214
1
 
0
 
! Отговори
до 272 преди 11 години
Приятелче на теб мозъчния ти капацитет стига дотолкова да отидеш в нужника и да свършиш една дрискава работа която вършиш и в тоя форум. Сигурен съм че няма да имаш нужния капацитет след като свършиш работата да си обършеш дирника за да не мирише. Знаеш много добре че казвам истината.
213
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква е разликата между депутат от герб и депутат от бсп? Ако от герб го хванат да нарушава закона му пада имунитета и ще бъде съден. Ако е от бсп като р. овчаров или р. петков ги снимат по яхти, снимат как карат коли за по няколко стотин хиляди и вили за милиони и не им снемат имунитета, нито ги съдят. Нормално е, все някой от депутатите да има нелегална дейност. Затова трябва да бъде изхвърлен и съден. Точно това което се случва. Точно това, което никога не се случи на подкупните бесепари...
212
2
 
2
 
! Отговори
Карла преди 11 години
Гореизложената снимка е част от мат'риала на Бойко! Същите като него само, че в друг цвят! Сега с това уволнение да не го обвинят в расизъм!
211
1
 
1
 
! Отговори
до 272 преди 11 години
Абе само като ти чете човек "невчесаните мисли", то веднага си прави заключение за "капацитета" ти...
210
8
 
1
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
До 268, Цялата инвестиция ще се изплати за 20 години, а целият АЕЦ ''Белене'' ще работи поне 60 години...Сам си направи сметката, естествено, че трябва да дадеш малко и от себе си, когато искаш да постигне нещо. Нищо не пада даром.
209
7
 
2
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
До 271, Приятелче, не знам от къде си черпиш информацията, но ти е грешната, защото заплатата ми е 1200 евро на месец ;) И няма изобщо какво да спориш с мен, защото просто нямаш нужния мозъчен капацитет...да не говорим, че много добре знаеш, че написаното от мен - винаги е истина!
208
3
 
4
 
! Отговори
до 268 преди 11 години
Остави го другаря Румен Николов, той ги пише тия тъпотии, защото му плащат за това и то доста добре по 1200 лева месечно за писане на такива дивотии. Много съм с спорил с празни картуни като на тоя другар и винаги когато е стигало въпроса лично той да даде няколко хиляди за каузата която проповядвя веднаги си подвиват опашките.
207
3
 
3
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
Пробутват ни ареста на този цветнокож, за да заглушат отзвука от критичния докалд на Брюксел! Тези номера вече не минавата! КАкво като задържали един подкупен гербер, те всичките трябва да ги изловят или си пазят по един за всеки лош доклад на ЕС! Нагли ко.....та!
206
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРЕ,БРЕ,БРЕ.....ЩО НЕ БУТНА НА ГОЛЕМИЯТ ВОЖД БЕ МОМЧЕ,А ВСИЧКО ЗА ТЕБ ИСКАШ...А СЕГА...МИСЛИ МУ...
205
1
 
5
 
! Отговори
до 259 преди 11 години
"А парите ще се вземат от инвеститор някаква част, а другата част от заем"Нали сега усещаме как се изплащат парите на инвеститорите на "зелена енергия" с покачването на цените на тока! А представяш ли си колко по-скъпи са реакторите в с сравнение със съоръженията за "зелена" енергия? А заемите как се изплащат + лихвите и таксите?! Сигурно минават такива дивотии на партиини събрания пред хора, които не мислят!?
204
1
 
8
 
! Отговори
xx преди 11 години
герб на масата : тоя не слуша нещо , хвърляме го на народа!!герб пред народа : ето погледнете ни колко сме честни , дори наши хора ако крадат не са над закона.хахах да бе да "верваме ви""не на цензурата в ДНЕС.БГ"
203
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пред "Фокус" членът на комисията Румен Иванов коментира : Но фактът на задържане беше достатъчен да се прецени, че има вина. -- ТОВА ЗА ЕВРОКОМИСИЯТА ЗА СЛЕДВАЩИЯ ДОКЛАД. БОЙКО МАХАЙ ГО И ТОЯ ПО КОНСТИТУЦИЯ ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО (КОЕТО СТАВА В СЪД) .
202
5
 
5
 
! Отговори
хи-хи-хи..и..и преди 11 години
Гербаджии мнооого има да учат от комунделниците как се правят тия работи.В тая област комунделниците са специалисти номер-1,та и за това трудно ги хващат,а че не крадат!
201
3
 
7
 
! Отговори
Карла преди 11 години
до 259:Напълно подкрепям. Машинациите на ГЕРБ нямат край! Просто не им е изгоден Белене, защото няма да налапат големите кинти, та затова решиха да облажат с местенето на реактора в Козлодуй! НИкаква логика!!
200
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 години
Eeeeeeeee тези журналисти не се научиха за правят разлика между Областна Дирекция "Земеделие" и Държавен Фонд Земеделие. Хора, тези институции са две отделни такива. Проектите се подават във Фонд Земеделие, а не в Областна Дирекция Земеделие. Там се занимават с всичко друго, но не и с проекти. Запомнете го най-накрая!!!
199
12
 
6
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
До 235, Айде стига глупости бе!!! Как нямало да има пазар? Сега герберите искат да го местят в Козлодуй първият реактор и за него ще има пазар, ама за Белене нямало да има...Как не ви писна да ви промиват мозъците не мога да разбера??!!! А парите ще се вземат от инвеститор някаква част, а другата част от заем.. Това е! Б-я никога не е имала пари и не може да се оправдаваме винаги с това, когато не искаме да изграждаме нещо.
198
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В една нормална държава, в една нормална партия за морала на депутатите се мисли още преди да бъде издигната кандидатурата им.
197
11
 
7
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
До Кайо, АЕЦ ''Белене'' е бъдещето не само на българската енергетика, а като цяло на нашата икономика. Този проект ще ни превърне в ключов енергиен играч в района и ще можем да се възползваме от производството на евтин ток поне в следващите 50 години...а в същото време ще си оправим и търговското салдо, защото ще почнем да изнасяме за съседите..Толкова е просто, но уви...герберите искат да качат Цеко горе до Алеко и да ни накарат да плащаме скъпите ВЕИ на Цветелинка..
196
3
 
3
 
! Отговори
що така бре...? преди 11 години
Всички са против Бойко ,...............А ТОЙ Е ВСЕ НА ВЛАСТ...!Защо народа ИЗДУХА 3-ната ламя и И.Й.КостЕФ...........?