Седмица "дебнели" Аврамов "да падне в капана"

ГЕРБерът е в ареста, днес пада имунитетът му
Обновена: 18 юли 2012 09:18 | 18 юли 2012 09:17,
320
Седмица "дебнели" Аврамов "да падне в капана"
Димитър Аврамов. Снимка: ГЕРБ

Повече от седмица прокуратурата "дебне, следи, слуша и чака" кога Димитър Аврамов "ще падне в капана", обяви пред bTV софийският градски прокурор Николай Кокинов.

Депутатът от ГЕРБ, който снощи бе задържан по подозрение в търговия с влияние, увещавал свой познат да му прехвърли част от бизнеса си, а в замяна обещавал "действия, които не е следвало да върши от позицията на народен представител – да мотивира други длъжностни лица да извършват поредица от незаконни дейности", уточни Кокинов.

Още по темата

35-годишният ГЕРБер, който е депутат от Монтана, получил дар от 50 000 лева, за да упражни влияние върху шефа на Областна дирекция "Земеделие" - Монтана, за да пусне проект на местен производител.

Сигналът срещу него дошъл именно от рекетираното лице, чийто бизнес бил в сферата на селското стопанство.

Димитър Аврамов е член на Комисията по земеделие и гори и на Комисията по външна политика и отбрана в парламента.

Градският прокурор обаче отказа да коментира дали Аврамов е обещавал прокарването на лобистки поправки по свързаните с тази област закони.

Николай Кокинов коментира съвпадението на ареста на депутата от ГЕРБ с евродоклада, който днес ще бъде представен, като чиста случайност.

Аврамов е задържан за 24 часа в очакване дали ще падне депутатският му имунитет.

Според процедурата главният прокурор Борис Велчев трябва да подготви искане до Народното събрание, което следва да реши неговото отстраняване. Очаква се това да стане днес.

Междувременно Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши Димитър Аврамов да подаде оставка като депутат и да прекрати членството му в партията.

Пред "Фокус" членът на комисията Румен Иванов коментира, че решението е било единодушно, всичките 11 души са били "за" изключването на арестувания Аврамов от ГЕРБ.

"Сметнахме, че с тези си действия той уронва авторитета на ГЕРБ и е недопустимо оставането му като народен представител и още по-малко – заемането на ръководни постове в партията (член на НИС на ГЕРБ)", каза той.

На въпрос дали е била взета позицията на Аврамов, Иванов заяви: "По обясними причини, ние няма как да вземем неговата позиция, тъй като той снощи не беше в състояние да отговаря, беше задържан и нямаше как да бъде изслушан. Но фактът на задържане беше достатъчен да се прецени, че има вина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 11 години
Когато управляваше тройната коалиция имаше един депутат *** от ВИДИН който краде и уреди цялата си рода.СТАНИШКО и аверите му си мълчаха и всичко отиде в седма глуха.Не съм за ГЕРБ но най после да видим и ние арестуван депутат за корупция случайно или не, но това е факт.
154
3
 
16
 
! Отговори
Послание преди 11 години
Посланието на ГЕРБ е:- Вижте колко сме честни и собствените си кадри арестуваме, а тези лоши хора от ЕК само ни обвиняват, че сме мафиоти !Кой ще повярва? Има все още доста *** в България, които да повЕрват.
153
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е като не отчита взетото своевременно на ББ ..........
152
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка за мутрите от герб!
151
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иван Йорданов Божилов - да точно същият, който "помагаше" с чувалчетата с бюлетините и впоследствие се заканваше със саморазправа с журналистите, които са го снимали.Същото това *** е член на комисиите за жалбите, нали се сещате кой ще Ви чуе ако се оплачете.
150
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, а другите крадци, лъжци и изменници, заради които няма да влезем още 100 години в ЕС? Ако изключат Боко, Г-н Цвък, прасето Фидосова, какво ще остане в тая мизерна партия? Имам в предвид освен ненормални, промити мозъци като СТРАНДЖАТА.
149
2
 
7
 
! Отговори
Батко ви ББ преди 11 години
обичаите си политиците Герберчета бесепарчета седесарчета сите са КОМУНИСТИ сега бегом да си вземете заплатите от 300 лв или пенсиите от 150 лв и да слушкате
148
1
 
14
 
! Отговори
Нещастници преди 11 години
175 години се навършват днес от рождението на един човек... поне една статия няма ли да пуснете или сте еничари и ни занимавате само с циганоиди като този на снимката!?
147
1
 
3
 
! Отговори
до 152 преди 11 години
Абе кратуно ,...да пустее ли ?Ти били го взел ,за да го разтуриш и оставиш на клошарите!ФЪФ -Бг не се дава да се направи нещо ,а само се руши и изоставя !Който има възможност нека да прави ,да строи ,а не да съсипва!
146
1
 
4
 
! Отговори
Deko преди 11 години
До 159/*** и ***-ами долу горе толкова се събира. Партията на *** е създадена 1891 г. Това че си променят името периодично, не може да ги скрие че са комунисти. Бивш комунист и бивш *** просто няма.
145
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя какви притчи може да каже!Ама ще получи сигурно инфаркт и ще последва бирите.Гербофили ,ами вие си знаете вътрешните ..на какво пак се опитвате с изцапани *** да се изкарвате велики.Можеби 10-20 некадърник в тая "Партия"
144
1
 
12
 
! Отговори
Copy-Paste преди 11 години
Как не ги е срам да се изкарват недооценени,а били свършили много работа като няма осъден нито един от грабителите по време на прехода всички те са или на воаяжи в чужбина или в гробищата/но наследниците им са милионери и никой не ги закача/.Какво прави МВР арестува и съдят разни дребни рибки/кой откраднал кокошка,кой две,а техните далавери в продължение на 23 години какви ли не бяха то с апартаменти ,с контрабандни канали,с приватизационни сделки ,с фалити на банки и застрахователни измами и т.н. си останаха ей така някак си не видяни и неразбрани/.През всичките тези 23 години ние ги гледахме как крадат нагло и безнаказано от нас,а те ни убеждаваха че вървим към светло бъдеще и за това трябва още малко да затегнем коланите.Но след 23 години затягане вече няма накъде .Този път и господарите им от ЕС им го казаха,защото то нашето мнение никога не ги е интерисувало,че хората били недоволни,че живеели тежко няма значение важно е да ни хвали Клинтън,Уорлик,Меркел и не знам си кой.В другите т.нар.финансово нестабилни държави правителствата работят в полза и за одобрението не на външните фактори,а на народите си и за това в тези фалирали държави хората продължават да живеят 100 пъти по-добре от прехвалената ,но с с мизерно съществуване България.И нашият умен премиер тръгнал да се хвали с мизерията и да учи западноевропейските народи как да затягали коланите/това само един човек без представа за икономически знания,но и без морал може да го направи/не че не му се смеят в лицето слушателите на лекциите.Изобщо \\\"всички\\\" управляващи през тези 23 години ни крадоха и си живуркаха за наша сметка,а ние в устрема си да оцелеем като че ли нямахме сили да обръщахме внимание на дребните им лъжи и хитрувания и махахме с ръка и с надежда чакахме да дойде най-после нещо по-добро но то все не идеше. Сега с този доклад им го показват много ясно че в Европейското семейство към което поне на думи се стремят се цени не лъжата ,лицемерието,угодничеството и големите приказки ,а делата .Изобщо време е и ние да се усмихнем през сълзи и да им покажем/както им го показват от ЕС/че са назначени от НАС и трябва да работят за нас.
143
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Братя Българи...спасението е само едно!.....Наближават парламентарните избори....да направим като сърбите! Пълен бойкот на последните...идете и си направете бюлетината НЕВАЛИДНА,ЗА ДА НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯТ С ГЛАСА ВИ! САМО НОВИ ЛИЦА НИ ТРЯБВАТ! ТЕЗИ СЕ ИЗЧЕРПАХА... ЗА 23 ГОДИНИ ПРЕХОД ДОКАЗАХА, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ОПРАВЯТ СТРАНАТА! КРАДАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО,А НА НАС СА НИ ОПРЕДЕЛИЛИ ЛИМИТ ОТ 500 ЛВ. ЗАПЛАТА ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ! АЗ НЕ ИСКАМ ТАКЪВ ЖИВОТ И НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НИКОЙ!
142
1
 
6
 
! Отговори
Истината за БГ преди 11 години
Ив. Костов: Неграмотният е министър-председателят, защото това е негова любима теза. Той е чудовищно неграмотен. Не може константа, пак да повторя това, това го учат децата в трети клас по аритметика, константа не може да предизвика покачване цената на тока.
141
2
 
6
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
до 148:Те и горите са опитаха да ни застроят, но като се вдигнахме и веднага им запари под опашката и дадоха назад, сега трябва да излезем и да протестираме за тока и за отказа от АЕЦ Белене, както и за хиляди други неправди срещу българския народ! Очевдино само като им затворим булевардите им отваряме ушите!
140
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
младежкото БКМС /Бойковски комсомолски младежки съюз/ колкото и да се мъчат да покрият насраното със сняг няма да стане снега като се стопи лай.... пак ще се появи , че и замирише
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е прокуратурата да започне да слуша и лови и другите (няма значение от ГЕРБ, ДПС или БСП или СДС), пример: депутата от ГЕРБ - Иван Божилов - Печката (бивш боксьор-рекетьор) в р-н Надежда, София, за придобиване на апетитни магазинчета в подлеза м/у Президентството и Министерски Съвет или всички депутати най добре!
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТРАНДЖА, стига се кри зад анонимни, Дани и т.н. Всички ти знаем репертоара и тъпотиите, айде няма нужда...
137
1
 
8
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
До 153, Да, така е!!! Наистина театърът от страна ГЕРБ продължава с пълна сила! Как пък точно на същия ден, на който излиза доклада, те толкова удобно хванаха един от своите?! Има сега да си лъскат имиджа с това фиаско!!
136
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прокуратурата да продължи да "дебне, следи, слуша и чака" и останалите 120 депутати от ГЕРБ до тяхното залавяне. Предполагам че няма да им трябва повече от десетина дена до окошарването им.