Терористичен акт на летище "Бургас"

Под прицел – туристи от Израел
Обновена: 18 юли 2012 21:58 | 18 юли 2012 18:19,
1929
Терористичен акт на летище "Бургас"
Снимка: Israel Channel 2

Автобус с туристи беше взривен на летище "Сарафово" в Бургас. Рейсът е бил с граждани на Израел, има и жертви. 

По първоначална информация трима са загинали. Има пострадали, оказва им се медицинска помощ на място и се транспортират към болнични заведения, съобщиха от МВР.  Предполага се, че ранените са близо 30 души. Четирима от приетите пациенти са в тежко състояние с опасност за живота. Има и две бременни жени. Това съобщиха за БТА дежурни лекари в болницата в Бургас.

В рейса е имало 40 туристи, които трябвало да почиват 8 дни по родното Черноморие. Цялата предница на автобуса е била отнесена от взрива.

Към момента не е установена самоличността на пострадалите и загиналите. Нанесени са щети на няколко автобуса, паркирани в района. 

Експлозията е станала в 17,30 часа. Летището в Бургас е затворено, полетите се пренасочват към летище Варна. Инцидентът е станал на паркинга пред терминал „Пристигащи“.

Още по темата

Поне десетина линейки са профучали към мястото на инцидента, на което има и полицейски коли, съобщиха очевидци за Dnes.bg.

В момента екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението" гасят пожара.

Премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и посланикът на Израел в България са отпътували към мястото на инцидента. 

Израелски медии съобщават, че във външното министерство на Израел заседава кризисен щаб, който е в директна връзка с българските власти.

Международни наблюдатели припомнят, че това е първият атентат срещу израелски туристи, извършен по време на организирано пътуване.

Израелски очевидец обяви по телефона за израелското военно радио, че експлозията в Бургас вероятно е причинена от атентатор самоубиец.

„Йерусалим Пост“ поддържа същата версия, твърдейки че загиналите са със сигурност петима.

"Шокирана съм и съм дълбоко натъжена от новината за взрива в Бургас, който отне човешки животи. Следя новините по това нещастие!", написа в профила си в Twitter българският еврокомисар Кристалина Георгиева. 

Припомняме, че в началото на годината се появи информация за подготвяни терористични актове срещу израелци по летищата в Европа и на първо място в София. Военни източници уточниха, че терористичните актове се подготвят от групировката Хизбула.

*Информацията е актуализирана към 19.15 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1929
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
 
3
 
! Отговори
азз преди 11 години
мрежа,нищо ново не казваш!
4
 
5
 
! Отговори
мрежата преди 11 години
Внимавайте какво пишете Биг Брадър ви гледа.
0
 
4
 
! Отговори
азз преди 11 години
абе,последно колко са жертвите?тук във франция съобщават за 7!
0
 
9
 
! Отговори
Сабри преди 11 години
обикновените евреите не са лоши хора,но политиците им не стават като избиват ежедневно палестинците,както всеки нормален човек проклинам атентата
0
 
8
 
! Отговори
план б преди 11 години
Америка много са опреквани за последните си войни които водят. Много хора ги смятат за ненужни. Затова умират тия невинни хора за да няма недоволство от населението от новата война. Евреите начело с американците ще кажат ето Иран избива невинни хора трябва задължително да предприемем някакви действия.
2
 
3
 
! Отговори
ТОТО преди 11 години
Най-вероятно според премиера отново комунистите са виновни за всичко!!!Както и за глобалното затопляне!
2
 
0
 
! Отговори
азз до тото преди 11 години
ти още ли вярваш във фей,джуджета,д.коледаи тем подобни приксзни разкази?щото аз НЕ!
0
 
0
 
! Отговори
Thomas91 преди 11 години
Живи и здрави!
0
 
5
 
! Отговори
TOTO преди 11 години
Има един нов филм."Clean Skin (Чиста Кожа)" се казва.Британска продукция!Разправя се за взаимоотношенията между изтока и запада и по-точно между арабите и западния свят и много точно са обяснени нещата и всички манипулации за показани!!!Гледайте го и много неща ще ви станат ясни!!
0
 
4
 
! Отговори
азз до българин преди 11 години
мноо си *** бе баце!наще *** не са научени да сглабят и поставят бомби!замисли се малко!извършителите имат много добра подготовка,и са си заминали!по-вероятно да са от мосад!през втората световна,еврей планираха да бъдат избити еврей!пък ги докараха на 6 милиона...и тъй нататък!каква друга алтернатива имат мюсулманите срещу инвазията на израел зад който стой нато и подобни фракции...затова стойте далеч от групи с еврей,от синагоги.....бомба дебне!
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и ние не сме съгласни че трепат в афганистан ама кой ни пита,така и еврейския народ.Упоени сме с химически продукти,та сме всички като застреляни,или полуумрели,гледаме но не можем да реагираме адекватно.Световните политици са всички до един да ги наредим до стената и б*мммм.Франмасоните и род6илдовци имат оръжие за продан и хората за тях сме като *** за чистене само и само да се релансира военния комерс
3
 
8
 
! Отговори
Веселин Маринов преди 11 години
"Родната Полиция ни пази"...БОЖЕ, БОЖЕ, ОПАЗИ НИ, ЧЕ РОДНАТА ПОЛИЦИЯ Е ПЪЛЕН СМЯХ!
0
 
3
 
! Отговори
Bylgarin преди 11 години
Bog da prosti zaginalite i da spasi ocelelite. Narechete me kakto iskate, no ne e nuzhno da se tyrsiat atentatori izvyn stranata. Dostatychno bi bilo nashite sluzhbi da porazroviat mestnite dzhamii i medreseta. Vdyhnovitelite mozhe i da sa izvyn stranata, no izpylnitelite s goliama veroiatnost sa mestni. V *** na etnicheskiia mir, ochakvam pametnik na nehvanatia atentator na letishte Sarafovo. V tova niakoi nashi "sygrazhdani" opredeleno imat opit.
0
 
13
 
! Отговори
светлана НА 25 преди 11 години
ИСКРЕНО СЪЖАЛЯВАМ ЗА НЕВИННИТЕ ХОРА - ЖЕРТВА НА НЕЧИСТИ ИНТЕРЕСИ.НЕ ИСКАМ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА НА БЪЛГАРИЯ.НАМЕСВАТ НИ ИЗКУСТВЕНО В КОНФЛИКТИ, КОИТО НЕ СА НАШИ.ВЪВ ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА ИСТОРИЧЕСКИ СМЕ КРЪГЛА НУЛА,НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ ДОКАЗВА,НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ ......НЕ СЪМ ХЕЙТЪР ПРОСТО ИСКАМ МИР-МОЛЯ СЕ ДАНО ИМА ХОРА, КОИТО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ И НЕ НИ ЗАМЕСВАТ ВЪВ ВОЙНИ, КОИТО НЕ СА НАШИ И ДА НИ ПОГУБЯТ ОКОНЧАТЕЛНО.СЪЖАЛЯВАМ И ЗА СТОТИЦИТЕ ХОРА , КОИТО ЩЕ ИЗГУБЯТ ХЛЯБА СИ .ГОСПОДИ,ДАЙ НИ РАЗУМ
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да сигурно заради туризма ще е завиждат на българските работници които взимат по 1000 лв на месец. И кой ще убие евреиски туристи бая луди трябва да са тия.
2
 
6
 
! Отговори
Шокиран преди 11 години
Няма място за злорадството на Бай ***. БЕСЕН СЪМ !!!! Нека убийците да се пържат в Ада (с моркови и бекон) !!! :( Само това ни липсваше. Сега колкото няма работа хептен ще замине летния сезон :(((( АМАН ОТ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ КОРПОРАТИВНИ *** !!!!!!!!!!!!
1
 
2
 
! Отговори
азз до супер 666 или преди 11 години
мъ,да не мислиш че е лесно да те дигнат от белота по бели ***,и да въртиш *** на пожарната кола!и после запъхтени да помпят вода!ей,не е лесно!
1
 
4
 
! Отговори
Шокиран преди 11 години
НАРОДЕ... ВТАСАХМЕ Я ! ПОЧВА СЕ !!! Ако са мюсулманите - лошо за тях. Ако са ЦРУ и други техни производни... Бог вижда !!!!!!!!!!!!
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някъде четох, че в района около взривения автобус имало десетки (все още неприбрани) тела. Освен това бил подложен на обстрел, а после взривен. Каква ли е истината и дали ще я научим някога?Първо земетресенията, сега тази трагедия... нещо не ни върви :(
1
 
3
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 11 години
Виновен е Хан Аспарух,че е поставил началото на българската държавност на Балканите.....;Има море -има проблем,няма море- няма летовници няма проблем