Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар

Отказали му, усъмнили се в шофьорската книжка
Обновена: 20 юли 2012 09:44 | 20 юли 2012 09:39,
215
Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар
Снимка: МВР

Камикадзето от Бургас е пребивавал в дните преди взрива в Равда и Поморие.

"Имаме доказателства. Има разпитан свидетел, който дава много добър портрет на лицето, което беше заснето от охранителните камери на летището в Бургас, което се е самовзривило", коментира пред БНТ окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова.

По думите й свидетелят е лице, собственик на фирма, която дава автомобили под наем в Поморие.

Още по темата

Именно при него атентаторът направил опит да наеме автомобил. Според собственика на автокъщата мъжът говорел на английски, но със специфичен акцент.

Поискал рент а кар само за един ден. До сделка обаче не се стигнало, тъй като документът за шофиране е усъмнил собственика на фирмата, че може би не е истински, каза Чапкънова.

Атентаторът предплатил, оставил капаро от 50 лева, но тъй като сделката не била реализирана, впоследствие са му били върнати.

"Бил изключително спокоен, дори и фактът, че сделка не се е осъществила, не го е подразнил. Спокойно са се разделили, върнали са му парите", допълни прокурорката.

"Терористът камикадзе е дошъл на Летище "Бургас" с таксиметров превоз. Установен е шофьорът, който го е превозил", посочи още тя.

Късно снощи от МВР опровергаха появилите се твърдения, че атентаторът от Бургас е Мехди Мохамед Гезли.

Работата по изясняване на самоличността на извършителя на взрива продължава.

Истинската самоличност на атентатора не е установена, въпреки че ДНК профилът му вече е известен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мммммм....да...тези села юруково, сърница, където е опасно да замръкнеш, ако не си правоверен, не ги ли даваха наскоро, че не искали християнин в училището си и дето караха ученичките да ходят увити като сърми? как пък от цяла България, точно от противоположния пирински край, измежду десетките хиляди хора, се случи точно 'мустафа' да кара автобуса на израелците?
114
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
камикадзето искал кола, но като разбрал, че шофьорът на автобуса с израелски туристи се казва мустафа, се отказал да харчи излишни пари......
113
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това стана пълен цирк ,Цецо каза на брифинга по телевизията ,че от взрива самоубиеца атентатор станал на парчета и тъй като избухнал пожар трудно можело на този етап да се установи самоличността му и допълни ,че в бомбата имало сачми и пирони за по големи щети,е как тогава му се запази непокътната шофьорската му книжка и снимката на нея ,цялата работа вони на изпълнение на мосат и на цру да се натопи Иран и близката групировка до Иран Хизбула и да се намери повод за поредната *** война
112
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смятайте рент-а-кар се съмнява в документа за самоличност, а митничарите каде са ?Как е влязал в България?Ние пазиме ли границите ... както обясняваме на холандците или .... ?
111
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А преводачката твърди как подканяла туристите да си гасят цигарите и да се качват в автобуса и тогава този се метнал върху тях и се взривил - няколко питанки: как тя е останала жива? как вратите на багажното са откъртени навън? как автобусът е изгорял в горната му част?....Яко ни правят на *** не ами на кръгли ***. Не сме американци, господа. Още трябва да ни промивате мозъците, докато спрем да мислим.
110
3
 
30
 
! Отговори
Катаджия преди 11 години
Абе тоя от рента-кар, колко американски шофьорски книжки е виждал, че чак пък се и усъмнил???Пак на *** ни правят тея !Най-вероятно ако е искал кола под наем не е било за предвижване до Бургас, щото е пълно с маршрутки, ами сигурно е било за да му напълнят багажника с бомби и да си я паркира като пич между автобусите за евреите!!! И ако беше станало, да не дава господ .............
109
1
 
43
 
! Отговори
Номад преди 11 години
Правете разлика между мюсюлмани и араби. Не всички араби са мюсюлмани! Доста от тях са християни или атеисти и никога няма да отидат да избиват невинни хора. От друга страна в момента в Европа има мюсюлмани етнически немци, етнически шведи, етнически британци и т.н. Което показва, че ЕС няма никаква стратегия в борбата с исляма и се е превърнала в бюрократични институция, на която не й пука за бъдещето на децата й.
108
0
 
8
 
! Отговори
garga преди 11 години
@ потресенИ как реши, че той е преминал границата с този документ?
107
3
 
23
 
! Отговори
ta0mi преди 11 години
Като са се усъмнили,че книжката е фалшива,защо не са казали на полицията?
106
5
 
8
 
! Отговори
ц-ц-ц преди 11 години
да го бяха усетили тоя Пижу да го хванат малко на време...че да види после *** топан по каската
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
139,има много хубави фалшиви документи, така че не е чудно.Колкото до торбата - задължително ли е да е влязъл с нея? Може да ги е набавил на място.И последно - в БГ има и араби български граждани, така че това понатие е субективно в случая.
104
1
 
26
 
! Отговори
уточнение до 112 преди 11 години
За Райхстага не е сигурно кой го е запалил. Че са нацистите твърдеше комунистическата пропаганда. Ама историята помни кои са експертите по метежи (Войнишкото въстание-чисто дезертьорство!,Септемврийския метеж),взривявания на църкви и т.н. Димитров видите ли,научил немски в затвора!? Ами от'23-та до 33-та къде е живял,че не го е знаел? Поредната лъжа! И в крайна сметка лошият "фашистки" съд ги пусна. Димитровският "народен" съд обаче не прощаваше...
103
0
 
10
 
! Отговори
РРР преди 11 години
нали се изказаха от МВР и ГДБОП, че не е той камикадзето вече... защо го споменавате пак като камикадзе момчето...???
102
4
 
11
 
! Отговори
До Странджо преди 11 години
БКП когато прави нещо, го прави на ниво.В този смисъл ако БКП имаше някакви терористични намерения, ти вече щеше да си паниран микроб.
101
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие журналистите български не знаете ли, че изполвате "Камикадзето" и "рент а кар"?
100
1
 
28
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Правят ми впечатление няколко неща. 1. Как човек е влязъл в страна от ЕС с фалшиви документи и торба пълна с взривни материали? 2. През кой митнически пункт се влиза толкова лесно и няма камери които да се прегледат и да се види лицето за идентификация. 3. Всички алабализми дето ни ги пробутват неграмотните милиционери че нямало български граждани който да са подпомагали терориста. Нито на теория нито на практика някой може да влезе с толкова взривни материали в България, но милицията си вярва.
99
2
 
16
 
! Отговори
ЧАО..... преди 11 години
За хората без работа...за дежурните клакьорчета на Борисов ....приятна защита на интересите на ГЕРБ и ВОЖДА.....аз Ви напускам и отивам да поработяа после и да пия една студена Бира.....ЧАО....
98
1
 
35
 
! Отговори
от Пор до Пич преди 11 години
Прав си, прав си. Ама те хората не виждат,че само ГЕРБ може да оправи България.За всичко са виновни комунистите, т.е. всички които не са от ГерБ. Вдигнахме пенсиите с 9 лева, заплатите, няма безработица,вече в БГ няма пресъпност,оправихме болниците,намаляме цените на ток, бензин,храни.Българите вече са богати хора.От ЕС ни хвалят.Супермодерни магистрали.Даже и армията е много по силна с новите два вертолета.Освен това Бойко и Цецо са наи-умните хора в БГ.Тези които не ни хвалят са долни комунист
97
2
 
9
 
! Отговори
aki-baki преди 11 години
dobre se e gramnal ama zasto ne v parlamenta ili nqkoq banka
96
3
 
16
 
! Отговори
БОЛЕН СИ... преди 11 години
*** и се прегледай при личния доктор на Борисов- той е свикнал да работи с хора с отклонинея.....