Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар

Отказали му, усъмнили се в шофьорската книжка
Обновена: 20 юли 2012 09:44 | 20 юли 2012 09:39,
215
Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар
Снимка: МВР

Камикадзето от Бургас е пребивавал в дните преди взрива в Равда и Поморие.

"Имаме доказателства. Има разпитан свидетел, който дава много добър портрет на лицето, което беше заснето от охранителните камери на летището в Бургас, което се е самовзривило", коментира пред БНТ окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова.

По думите й свидетелят е лице, собственик на фирма, която дава автомобили под наем в Поморие.

Още по темата

Именно при него атентаторът направил опит да наеме автомобил. Според собственика на автокъщата мъжът говорел на английски, но със специфичен акцент.

Поискал рент а кар само за един ден. До сделка обаче не се стигнало, тъй като документът за шофиране е усъмнил собственика на фирмата, че може би не е истински, каза Чапкънова.

Атентаторът предплатил, оставил капаро от 50 лева, но тъй като сделката не била реализирана, впоследствие са му били върнати.

"Бил изключително спокоен, дори и фактът, че сделка не се е осъществила, не го е подразнил. Спокойно са се разделили, върнали са му парите", допълни прокурорката.

"Терористът камикадзе е дошъл на Летище "Бургас" с таксиметров превоз. Установен е шофьорът, който го е превозил", посочи още тя.

Късно снощи от МВР опровергаха появилите се твърдения, че атентаторът от Бургас е Мехди Мохамед Гезли.

Работата по изясняване на самоличността на извършителя на взрива продължава.

Истинската самоличност на атентатора не е установена, въпреки че ДНК профилът му вече е известен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
10
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Има версия, че и БСП стои зад атентата... - за компрометиране на ГЕРБ са готови на всичко, а и това е тясната им специалност...
74
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Игрите на Цру и Мосад ще ни приключат като туристическа дестинация. Със съдействието на пионката Борисов ни въведоха в най мръсните игри. Нека Борисов да каже какво искаше преди месец ЦРУ от него?
73
0
 
8
 
! Отговори
90 преди 11 години
90, Не се ли сети, че филтрират .KOM за да не излизат линкове и затова се получава така. Много сакато филтриране, ама това е положението.
72
2
 
6
 
! Отговори
Маги преди 11 години
Герб са изключителни ,късметлии-негативите от доклада от ЕС ,тока и горивата с поредно непослихо увеличение и прас бомба като подарък от Дядо коледа!!!
71
2
 
11
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
"Поради нарушение на правилата на сайта нямате право да публикувате коментари.Обратно към сайта"И защо ме банна ***? Защото изпратих израелските туристи да почиват на Мъртво море!"Мъртво море е езеро в Близкия Изток, в което се влива река Йордан. Граничи с Израел, Палестина (Западния бряг на р. Йордан) и Йордания, между които страни се разделя неговата акватория."Неграмотни са някои хорица...***, много те уважавам!
70
1
 
23
 
! Отговори
:) преди 11 години
Гледахте ли по Босфор ТВ новите приключения на ГЕРБ депутатина Лъчо Мозъка? Сега пък се пробвал да стане доцент с крадена дисертация. Какво трябва да стане за да го махнат този? Да застреля Обама по CNN?
69
2
 
10
 
! Отговори
. преди 11 години
всеки може да сложи още сега една раница с бомба вътре и да отиде да се тресне на автогарата... такива намерения са много трудно предотвратими... Лично аз мисля че този е минал с истинските си документи , унищожил ги е , после си е взел бомбата от някъде си и си е пъхнал фалшивата книжка нарочно....
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
youtube - Ots5mv_m74M - той е! :-)
67
5
 
7
 
! Отговори
intut преди 11 години
74 - комунизмът умре...Въпреки терорите, които организира повече от 100г. вече..
66
2
 
7
 
! Отговори
Гавра с Евреите преди 11 години
`Израелските туристи били свикнали на тероризъм`-ЗАЩО СКРИХТЕ МАЛОУМНАТА СТАТИЯТА ЗА МИНИСТЪР ДОБРЕВ
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
75 Пич, ама ти откъде разбра тези подробности? Ние нещо сме пропуснали пак.
64
0
 
23
 
! Отговори
-- преди 11 години
Значи в един рент-а-кар могат да се усъмнят в документите му, но не и всички институции по пътя...
63
1
 
21
 
! Отговори
алекс2 преди 11 години
Който си въобразява , че може да се опази от човек, който е решил да убива и да се самоубива , е наивник , другото е харчене на пари за всякакви охрани
62
8
 
14
 
! Отговори
Пич преди 11 години
"Ама гледам продължава тиражирането и внушаването, че човека с фалшиви документи е терориста взривил бомбата."Значи момичето от туроператорската агенция вече разказа по всички видове медии, как този *** от снимката по-горе се е хвърлил с раницата върху туристите и се е взривил, вие продължавате да плещите глупости по форумите. Аз наистина за пореден път се обеждавам, че българския народ е изключително *** и *** народ. Изобщо не е изненада, че сме най-бедната държава в ЕС.
61
3
 
3
 
! Отговори
Ач преди 11 години
Хизбула са на същата дата преди години е имало атента на еврейски клуб в Боенос Айрес с 84 жертви!!
60
2
 
12
 
! Отговори
копи-пейст преди 11 години
Момента не е подходящ зя шеги и черен хумор.Писна ми от комплексари и хора без морал и възпитание каквито са част от писалите преди мен.Никой не знае кога може да го сполети нещастие.
59
0
 
3
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 43 - евала пич, това е един от малкото напълно вярни постове, пускани в този форум! :)
58
5
 
32
 
! Отговори
Пич преди 11 години
"По времето на бай Тошо към всяко бюро на Балкантурист имаше назначени хора от ДС.Те знаеха всичко и следеха прецизно туристите. Може да ни се е струвало като милиционерщина, но е било за добро."Ааааа, сега ревете, че няма полицаи да ви следят, така ли? А като ставаха палежите в София на колите, и полицията проверяваше багажниците на колите, оревахте всички форуми как ви нарушавали човешките прави и ви репресирали, така ли беше? Значи последно - какво искате?
57
0
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
големи *оти сме това българите, имаме си златен език, а не го използваме (рент а кар), толкова ли не можахте да напишете "кола под наем". Нищо чудно че има толкова двойки по БЕЛ в СУ
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МВР опровергаха появилите се твърдения, че атентаторът от Бургас е Мехди Мохамед Гезли.-Последно той ли е или не и ако не какво е правил на летището има ли резервация на негово име -и какво е търсил до еврейския автобус щом е сред жертвите или е агент на контраразведката или охрана на групата с чужди документи за да не се прехване самоличноста му.Агентите по цял свят са с фалшиви докоменти!!!