Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар

Отказали му, усъмнили се в шофьорската книжка
Обновена: 20 юли 2012 09:44 | 20 юли 2012 09:39,
215
Камикадзето бил в Равда и Поморие, искал рент а кар
Снимка: МВР

Камикадзето от Бургас е пребивавал в дните преди взрива в Равда и Поморие.

"Имаме доказателства. Има разпитан свидетел, който дава много добър портрет на лицето, което беше заснето от охранителните камери на летището в Бургас, което се е самовзривило", коментира пред БНТ окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова.

По думите й свидетелят е лице, собственик на фирма, която дава автомобили под наем в Поморие.

Още по темата

Именно при него атентаторът направил опит да наеме автомобил. Според собственика на автокъщата мъжът говорел на английски, но със специфичен акцент.

Поискал рент а кар само за един ден. До сделка обаче не се стигнало, тъй като документът за шофиране е усъмнил собственика на фирмата, че може би не е истински, каза Чапкънова.

Атентаторът предплатил, оставил капаро от 50 лева, но тъй като сделката не била реализирана, впоследствие са му били върнати.

"Бил изключително спокоен, дори и фактът, че сделка не се е осъществила, не го е подразнил. Спокойно са се разделили, върнали са му парите", допълни прокурорката.

"Терористът камикадзе е дошъл на Летище "Бургас" с таксиметров превоз. Установен е шофьорът, който го е превозил", посочи още тя.

Късно снощи от МВР опровергаха появилите се твърдения, че атентаторът от Бургас е Мехди Мохамед Гезли.

Работата по изясняване на самоличността на извършителя на взрива продължава.

Истинската самоличност на атентатора не е установена, въпреки че ДНК профилът му вече е известен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
32
 
! Отговори
дядо Гого преди 11 години
По времето на бай Тошо към всяко бюро на Балкантурист имаше назначени хора от ДС. Те знаеха всичко и следеха прецизно туристите. Може да ни се е струвало като милиционерщина, но е било за добро.А сега *** и Пульо са туроператори, за които само печалбата е важна. Даже предупрежденията за бомби не ги спират, за да приберат парите на поредната група туристи.
54
2
 
9
 
! Отговори
Zarathustra преди 11 години
Новата емблема на хизбула е адидасВ Бургас има поне 100000 потенциалникамикадзетаДа се осигури финансиране за 100000камери,още толкова за доброволното имочипяване и да се наемат нови 100000 служителиза подслушванеОбещано от герб!
53
8
 
19
 
! Отговори
Рънърса преди 11 години
Както е тръгнало, тиквата на следващото изявление ще обвини тройната коалиция за атентата ХАХАХА
52
1
 
5
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
А е известно че Турция има тесни връзки с Чеченските главорези,след Беслан се повдигна въпроса за помоща и.А този като много други,е влязал през турската граница,също и съвпадъка с честванията от рождението на Левски,сигурен съм изобщо не е случаен
51
7
 
18
 
! Отговори
БАБА ПЕНА преди 11 години
Ненормалници.Цветанов каза че камикадзето викало "За Родину,За Аллах Акбар". Държава управлявана от полу-грамотен пожарникар и *** физкултурник. Два дена глупости говорят вместо да отидат в базата в Безмер където хАмериканците подготвиха терористичния акт и да арестуват агентите на ЦРУ. Самите Еврей са изненадани от този взрив при положение че винаги знаят къде ще има бомби.Само инфантил може да повярва на глупостите на Цветанов и Борисов за камикадзе.
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахаха, рент а а кар. Няма толкова пропаднал сайтдай два рент а кара, брат!
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе нашите ГДБОП нали успяха да затворят цял торент тракер? Всичко друго бледнее на фона на тези постижения.
48
0
 
13
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
"Късно снощи от МВР опровергаха появилите се твърдения, че атентаторът от Бургас е Мехди Мохамед Гезли."Успях да видя в интернет личната карта на шведския гражданин посочен за терорист - Мехди Гезли, както и фалшивата шофьорска книжка на името на Жак Филип Мартен.Ами, не си приличат - това са двама различни хора. Единият си прилича на арабин, докато другият - на европеиден тип. Значи загадката си остава.
47
1
 
5
 
! Отговори
Pepo преди 11 години
Abe,kakav shengen?kakvi sa tezi granitsi da si nosish v ranitsata exploasive?Tova e kupeno V Bg,imalo policia!xaxaxax
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия споменава, че не е излючена и "чеченска следа"
45
2
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Всеки шляпа глупости,но можеме само да благодариме на човека който не е дал автомобила на ,защото не ми се мисли какво е можело да стане... Успех на разследващите
44
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата история е съшита с бели конци ,вече и на децата е ясно ,че службите на САЩ и изрел си гръмнаха свиоте за да обвинят Хизбула и да имат повод да ударят по групировката ,която е свързана тясно с Иран , да не забравяме ,че преди няколко години Хизбула спука от бой прословутата изрелска армия и сега евреите имат едно на ум вместо те да воюват под предлог ,че (Хизбула са терористи) да бъдат ударени от натовски войски ,а евреите да се скатаят и пак някой друг да им свърши работа
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия споменава, че е възможна и "чеченска" следа
42
10
 
24
 
! Отговори
дино преди 11 години
Като се окаже, че всъщност зад атентата стои ЦРУ, разигравайки някакви американски гоеполитически изгрички - как мислите, дали ще го съобщят официално? Сега израелците гърчат мозъчни клетки, гледат и не вярват на ушите си. На КГБ хем им е ясно, хем радостно потриват ръце, но и тях ги страх, защото американците искат тотален контрол над Израел, Арабските страни, Иран, Се. Африка, а руснаците също имат интереси там, военна база като пример, а също така и сериозен бизнес. Истината ще остане скрита.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо всички са решили, че той е камикадзе? Той оставя пакета и друг натиска бутона. Влиза с редовни документи, които след това са скрити.
40
7
 
6
 
! Отговори
Пробвали ли сте преди 11 години
да носите такава чанта или раница по този начин.Уверявам ви ,че е доста неудобно освен ако трябва да е близо всеки момент до ръцете ви или се страхувате от джебчии.В този случай те не са заплаха и нормалните пътници носят раниците си на гръб или през рамо но отзад.Освен това там не е много светло ,така ,че слънчевите очила май нещо не са на мястото си или прикриват лицето.
39
2
 
20
 
! Отговори
туроператор преди 11 години
Ако в моята фирма има такива обаждания за бомби, веднага бих спрял всякакво превозване и придвижване на туристите.Никога не бих подценил подобен риск.През този 1 час е имало достатъчно време да се вземат необходимите мерки и това да не се случи.
38
11
 
9
 
! Отговори
Модератор преди 11 години
rent a car-автомобили под наем,за простолюдието превеждам.
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова ли не можахте да пишете, че искал да си наеме кола човека, или искал кола под наем... ами все да се правим на много модерни.
36
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов да каже защо ЦРУ беше в България преди месец?