Експертизи потвърдиха самоличността на тройния убиец от Ябланица

Преди месец тялото на Гаврил Петков бе открито край с. Добревци
3 сеп 2012 17:00,
5
Експертизи потвърдиха самоличността на тройния убиец от Ябланица
Гаврил Петков. Снимка: МВР

Три вида експертизи категорично са потвърдили, че откритият преди месец труп край село Добревци е на извършителя на тройното убийство в Ябланица от септември миналата година, съобщи МВР.

Анализите са извършени в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология-МВР.

На 19 септември 2011 г. вечерта спор за имот между 73-годишния Гаврил Петков и семейството на сестра му доведе до  убийство на сина й - на 51 години, и 15-годишния й внук. Малко по-късно в болница почина и 70-годишната жена.

Спорът за вилата започнал малко след като възрастният мъж се прибрал от Швейцария, където дълго време работел. Той приписал вилата на племенника си с условие да го гледа.

Още по темата
След време Гаврил Петков обаче предявил претенции към собствеността си, което довело до непрекъснати спорове между роднините.

След извършеното тежко престъпление Петков се укри и бе издирван в продължение на месеци. Преди близо месец тялото на мъжа бе открито край с. Добревци.

Служители на института са започнали работа в началото на  август след намирането на тялото на Гаврил Петков край селото.

При претърсване на района криминалистите са попаднали на таванско помещение с изоставени няколко кашона и сак с дрехи.

В тях са били намерени и иззети пистолет със заглушител, предоставен за експертиза в института заедно с други веществени доказателства.

Анализът на експертите от НИКК е потвърдил, че това е оръжието, с което през месец септември 2011 г. е извършено тройното убийство в Ябланица.

Направената ДНК-експертиза е показала идентичен профил по пистолета, пълнителя и по четката за зъби. Тестът е сравнен и с дадена проба за изследване от сина на Петков.

Заключенията на експертизите дават основание за процесуално разрешаване на случая с извършеното тройно убийство в Ябланица. Материалите ще бъдат предадени на окръжната прокуратура, добавят от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bozeeeeeeeeeeeeeee,lakomiqta i bg prostotiqta sa virus v snagata na bg naciqta v tova 4islo i zavistta i zlobata
4
0
 
1
 
! Отговори
mer. преди 11 години
До Анонимен по корав от рот ***. това е вг.лакомиа.много ,интересня историа.мамка ви лакома.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne e hubavo tova 4e dedeto se usmartilo, trebase sega da razkazva v talviziata kak e viarval i kak sa go ograbilipo4ivai v mir dede
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей корав дядка. Не се даде жив.
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роднинската лакомия до къде може да доведе...начи нашия ше бачка у Швейцарията и после ше дава всичкото на нас па ние ше щракаме с палци и ше живеем... КАто одъртее бачкатора става излишен и ненужен. Но тука се е получила засечка.