Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция

Органите на реда е задържала искащите незаконно да влязат в страната ни
6 окт 2012 16:28, Петя Славова
34
Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална  миграция
Снимка: БТА

Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция, съобщават от пресцентъра на МВР.

Към 18.30 часа на 5 октомври, на ГКПП-Капитан Андреево, за влизане в страната като пътник в автобус Мерцедес с румънска регистрация, 34- годишен гражданин на Кот д'Ивоар представил паспорт с положена френска виза. При проверката служители от "Гранична полиция" установили, че визата е подправена. Пътникът е задържан със заповед за полицейско задържане и е настанен в помещение за временно задържане в ГПУ-Свиленград.

По-късно вечерта, към 20.10 часа, на същия граничен пункт, за влизане в страната пристигнал лек автомобил БМВ, румънски регистрация, управляван от 49- годишен ирански гражданин с разрешително за пребиваване в Румъния.

Придружавала го  43-годишна иранка, и тя с разрешително за пребиваване в северната ни съседка. При проверката на автомобила граничните полицаи открили на задната седалка на автомобила покрит с дрехи нелегален пътник - иранец на 49 години. Тримата са задържани със заповеди за полицейско задържане и са отведени ГПУ Свиленград. Автомобилът е иззет с протокол.

Минути по-късно на пункта за влизане в страната се подредил автомобил Ланча, шофиран от Г.М. /23г./, който пътувал с още трима българи по документи. При паспортната проверка е установено, че един от тях не съответства на снимката от паспорта и всъщност е палестински гражданин. Пътниците са задържани, автомобилът е иззет. И за трите случая е уведомена е Районната прокуратура в Свиленград. По случаите работят разследващи полицаи.

Следващият случай за незаконно влизане в страната ни е имало вечерта на 5 октомври към 21.40. часа в района на ГКПП-Лесово. Там гранични полицаи са задържали двама тунизийски 23-годишни граждани. Изяснено е, че те са преминали незаконно през граница от Турция. Те ще останат 24 часа в помещението за временно задържане към ГПУ-Елхово. Уведомена е Районната прокуратура.

Гръцка виза с подправен срок на валидност открили служителите на Гранична полиция на ГКПП-Дунав мост при проверка на паспорта на 39-годишен сириец, пристигнал на пункта за излизане от страната. Той ще остане задържан 24 часа в ГПУ - Русе. За случая е уведомена е Районната прокуратура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това го кажете на БОКО *** ,който лиже американски *** ,и като послушно куче лае по този който му кажат !!!! Европейците ни искат за да стане страната ни затвор а ние надзиратели !!Не желаем никакви бежанци от Африка и Близкия изток.Да отиват в Саудитска Арабия ,Йордания,Катар,Обединените арабски емирства и където си искат по ислямския сват.България е християнска държава, няма място за тях.
24
2
 
1
 
! Отговори
Математика преди 11 години
За всеки християнин бежанец който влиза в държавата връщаме по един *** *** и оп току виж сме се напълнили с работливи хора и сме оправили *** проблем...И най-доброто е че никой няма да забележи разликата :)
23
0
 
0
 
! Отговори
55566 преди 11 години
5strike/bg/invitation/bylink/141871
22
1
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Приемането ни в Шенген беше политически въпрос. Както тройната коалиция, така и ГЕРБ не устояват на прегръдките на Ердоган. Борисов даже се поядоса, че ни се отказва членството в Шенгенската зона, защото се е подмишил с Турция и се отказа.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чета коментарите и се питам, наясно ли са повечето какво означава приемането на България в шенгенската система? и че всички проблеми на "шенгенска" Европа с бежанци от къде ли не стават автоматично проблеми и на българия, която поради географското си положение е и ще стане още по-интересен вход към ЕС? никой не влиза в България нелегално, за да остане тук, но мнозина ще заседнат тук и ще си останат и тогава *** проблем ще ни се вижда бял кахър...
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е 15, че "европейските регламенти ни задължават да ги приемаме".Но идеята на 16 е много добра: "България да приеме сирийци православни християни."Но Борисов се е договорил с Ердоган, а не с нас. Щом се крие какво става по южната ни граница, сигурно знае, че няма да ни хареса.
19
0
 
5
 
! Отговори
police преди 11 години
Браво момчета !!
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никакви бежанци! Не сме благотворително дружество, то така цялата световна *** и беднотия може да ти тръснат на главата! Аре, у лево! Правителство, което ни натресе бежански лагери е мъртво още на другия ден!
17
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как пък един швед или финландец емигрант не фанаха тия !!!
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако заселват сирийци в Странджа, а те са мюсюлмани, после по верски признак се съединяват с Кърджали и... после щом са мюсюлмани, значи са Турци, искат автономия, после присъединяване към Турция! Кой пуска и настанява тези хора тук? Нямаме никакви ангажименти към тях, ама никакви! Обратно от страната в която са влезли! Така е по закон, турците къде са спали? Защо са ги пропуснали?
15
1
 
8
 
! Отговори
ss преди 11 години
kvo si mislihte 4e shte stane kato vlqzohme v ES che shte ni davat samo parichki i shte patuvate bez vizi li??? teparva se zapochva s bejancite :)
14
0
 
4
 
! Отговори
Чинчила преди 11 години
ДО TYNOТолкова си *** и забавен,че чак ме кефиш !
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бой по бежанската ***!
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция да приема сирийци мюсюлмани, а България да приеме сирийци православни християни.
11
10
 
5
 
! Отговори
TYNO преди 11 години
КАК ЩЕ МИНИРАТ ГРАНИЦАТА ТОГАВА ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАТ АСЕГА ПЛАШТАШ СИ И ТЕ ПУСКАТ ТОВАЕ
10
10
 
2
 
! Отговори
TYNO преди 11 години
АМИ КОИТО НЕ ПЛАШТА НЕ ВЛИЗА САМО КОИТО ПЛАШТА ТОИ ВЛИЗА ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ
9
4
 
10
 
! Отговори
някой преди 11 години
Да минират границата като едно време, да стрелят на месо прекрачат ли линията, а ако успеят случайно да минат-назад. На Асад му трябват войници, да защитават родината, а не да дезертират, като мишки на потъващ кораб.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко са нашите *** ами сега и други ще задомяваме в България.
7
1
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
да почват да строят стената като в Израел. това задържане и всичките занимавки с диваците нищо не решават, само носят разходи. скоро ще ревнат за убежище, правата им че не ги спазват, че храната е студена, че джамиите са им малко
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако погледнем черногледо на нещата : По-добре май да си бяха продължили къмто Руманяску накъдет са ръгнале...сея пак разходи. Трее ги раним поим съдим разследваме ... и кой ше плаща ?:)))