Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция

Органите на реда е задържала искащите незаконно да влязат в страната ни
6 окт 2012 16:28, Петя Славова
34
Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална  миграция
Снимка: БТА

Гранични полицаи предотвратиха няколко опита за нелегална миграция, съобщават от пресцентъра на МВР.

Към 18.30 часа на 5 октомври, на ГКПП-Капитан Андреево, за влизане в страната като пътник в автобус Мерцедес с румънска регистрация, 34- годишен гражданин на Кот д'Ивоар представил паспорт с положена френска виза. При проверката служители от "Гранична полиция" установили, че визата е подправена. Пътникът е задържан със заповед за полицейско задържане и е настанен в помещение за временно задържане в ГПУ-Свиленград.

По-късно вечерта, към 20.10 часа, на същия граничен пункт, за влизане в страната пристигнал лек автомобил БМВ, румънски регистрация, управляван от 49- годишен ирански гражданин с разрешително за пребиваване в Румъния.

Придружавала го  43-годишна иранка, и тя с разрешително за пребиваване в северната ни съседка. При проверката на автомобила граничните полицаи открили на задната седалка на автомобила покрит с дрехи нелегален пътник - иранец на 49 години. Тримата са задържани със заповеди за полицейско задържане и са отведени ГПУ Свиленград. Автомобилът е иззет с протокол.

Минути по-късно на пункта за влизане в страната се подредил автомобил Ланча, шофиран от Г.М. /23г./, който пътувал с още трима българи по документи. При паспортната проверка е установено, че един от тях не съответства на снимката от паспорта и всъщност е палестински гражданин. Пътниците са задържани, автомобилът е иззет. И за трите случая е уведомена е Районната прокуратура в Свиленград. По случаите работят разследващи полицаи.

Следващият случай за незаконно влизане в страната ни е имало вечерта на 5 октомври към 21.40. часа в района на ГКПП-Лесово. Там гранични полицаи са задържали двама тунизийски 23-годишни граждани. Изяснено е, че те са преминали незаконно през граница от Турция. Те ще останат 24 часа в помещението за временно задържане към ГПУ-Елхово. Уведомена е Районната прокуратура.

Гръцка виза с подправен срок на валидност открили служителите на Гранична полиция на ГКПП-Дунав мост при проверка на паспорта на 39-годишен сириец, пристигнал на пункта за излизане от страната. Той ще остане задържан 24 часа в ГПУ - Русе. За случая е уведомена е Районната прокуратура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
ss преди 11 години
do 2 kato qde kiftetata ne riva sq shte mi revesh
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какви са тия дето искат да влизат в страната ни ? не знаят ли каква мизерия е тук ?
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И след като са ги задържали, къде са ги настанили?
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо нищо не се пише за легалната миграция? За колко време ще ги приютяваме в обезлюдените български села из Странджа? Защо Българското правителство се уговори за сирийските бежанци с турското правителство и крие от българската общественост, какво става там! Аз не виждам, какво лошо има, ако "българското" правителство разреши на медиите да направят репортажи от местата, където се заселват бежанци. Защо не направят интервюта с някои от тях - да разкажат хората, какво ги прогонва от родните им къщи в далечна България? Да покажат и разкажат пред камери, какви нужди имат бежанците. Да обявят събирателни пунктове за най-необходимото за бита! Ние сме състрадателен народ ще помогнем, с каквото можем.Но, и управляващите и опозицията имат някакъв нездрав интерес, обществото да е в неведение, какви уговорки са правени в Анкара по този въпрос!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Органите на реда е задържала искащите незаконно да влязат в страната ни"Ученици от 5-и клас ли пишат статиите в днес.бг?!