12-годишен избяга от вкъщи, за да се види с биологичния си баща

От Сливница детето тръгнало за София с 11-годишен приятел
9 ное 2012 17:16,
33
12-годишен избяга от вкъщи, за да се види с биологичния си баща
Полицията откри двете деца. Снимка: архив, Булфото

Две момчета на 11 и 12 години от Сливница избягали от домовете си вчера следобед заради силното желание на едното да се види с баща си. 

След двучасово активно издирване малолетните бегълци били намерени в гара Яна.

Снощи около 20.30 майките на две момчета подали сигнала в полицията, които напуснали домовете си между 15.00 и 15.40 часа същия ден и оттогава били в неизвестност.

Незабавно било предприето местно издирване, в рамките на което само след два часа полицаите открили децата в къща на ул. „Стефан Стамболов” в гара Яна, където живеел бащата на по-голямото.

Малолетните разказали, че взели спестяванията от касичките си, общо около 110 лева, след което се качили на влака за София.

Оттам продължили с такси до гара Яна. Идеята била на 12-годишния, който искал да се види с родния си баща, с когото контактувал само по интернет.

Пред служителите на реда момчето споделило, че майка му и вторият й съпруг го тормозели и това го накарало да избяга при биологичния си баща.

В хода на разследването не били установени физически белези за насилие над момчето, по-скоро на база събраните данни се касаело за неглижиране от страна на семейството му.

На шестокласника е предоставена полицейска закрила и е настанен в кризисен център за деца в Драгоман.

Уведомен е отделът за закрила на детето за предприемане на съвместни действия по случая. 11-годишният е
предаден на родителите му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Сливницаизбягали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо съдите момчето??? Колко от вас са били на неговия хал??? Истинският родител никой не може да го замени, дори и да живееш в лукс. Казвам го от опит...
21
0
 
2
 
! Отговори
софиянка преди 11 години
До Сандококошката до теб явно е образец на идеалната съпругаако имаш и такава изобщо сигурно е по -грозна от вампир и във филма здрач няма да я иската ти с твоето саламче може да се метнеш от по-висок блок-например в овча купелнещастник
20
0
 
5
 
! Отговори
Борисова преди 11 години
Първо нека определим точно какво значи "тормоз"? Моят син е на 9 и също твърди че го тормозя като го карам да си пише домашните, но пък в същото време доста добре разбира че баща му е безотговорен егоист въпреки че живеем заедно.Надявам се този 12 годишен "изтормозен" индивид да поостане в кризисния център, за да разбере значението на думата тормоз.
19
1
 
2
 
! Отговори
lilly.alex.35 преди 11 години
p4elata ot meda nebqga. kato taka i deteto ot dobro nebqga, vse ima neshto............
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Биологичния... това да не ви е програма Биоразнообразие бе, казва се истинския... Ама пуста толерастия
17
4
 
22
 
! Отговори
Пич преди 11 години
Нали се сещате каква е ситуацията - момчето сигурно се вижда веднъж в годината с истинския си баща, който го глези като за последно, оставя го да си прави каквото поиска и т.н., и детето естествено вижда в него някакъв спасител. Другите родители вероятно се държат с него, както всички други - "не прави това, не прави онова", "написа ли си домашното", "оправи ли си стаята". Това е типично за деца на разведени родители - в тийнейджърсите години фаворизират родителя, с който не живеят, тоест бащата
16
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ПОРАСНЕ ОЩЕ МАЛКО И СКАПАТА МУ МАИКА ЩТЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СИ ПРАВИ ДРУГО ДЕТЕ(ако има кои да и направи).ДЕТЕТО си иска БАЩАТА. А тая ПАЛАВА МАИКА Е ОБРЕЧЕНА ДА СЕ СКАПВА САМА
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САНДО ЖАЛЪК СИ
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да поседи в кризисния център и домашното неглижиране ще му се стори рай.не знам подробностите за случая, но съм наблюдавал доста деца на разведени родители, които са се научили майсторски да будят съжаление и да манипулират роднините си, техни познати и дори случайни хора.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много,много разбити семейства и все децата го отнасят.И никаква адекватна социална политика.25 години социалната политика е насоена само към отглеждане на ***.
12
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САНДО ЩО НЕ СЕ --ЕШ В -ЪЗА
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗНАЧИ КАТО СЕ СЪЗДАВАТ ДЕЦА В РЕШЕНИЕТО ЗА ТОВА УЧАСТВА И БАЩАТА.СЪГЛАСНА СЪМ ЧЕ МАЙКАТА СИ Е НАПРАВИЛА НОВО СЕМЕЙСТВО.НО ДЕЦАТА ОСТАВАТ ,,НАСЛЕДСТВО ,, И НА ДВАМАТА РОДИТЕЛИ.НЕ МОЖЕ САМО ЕДИНИНИЯТ РОДИИТЕЛ ДА СЕ СЧИТА ЗА ОТГОВОРЕН И ДА СЕ НАТОВАВА СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ.ЗНАМ ЧЕ ТАКА Е ПО-ЛЕСНО,НО ТАКА НЕ Е ПРАВИЛНО.
10
21
 
22
 
! Отговори
Сандо преди 11 години
На кокошките все бащите им виновни ,почнаха и тука да крякат ама не осъзнават че така травмират децата като хапват саламите на чужди за децата мъже мммм !???
9
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОРКИТЕ ДЕЦА.МИ БАЩАТА ЗАЩО НЕ ГО Е ПРИБРАЛ.ЩОТО Е БЕЗОТГОВОРЕН.ЩОТО НЯМА ЗАКОНИ КОИТО ДА ЗАДЪЛЖАВАТ МЪЖЕТЕ ДА НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ АКО ИЗОСТАВЯТ ДЕТЕТО СИ.МАЙКАТА НЕ МОЖЕ ВИНАГИ ДА ОБЕЗПЕЧИ ИЗДРЪЖКАТА НА ДЕЦАТА СИ И ДА ИМ ОСИГУРИ ЖИЛИЩЕ.
8
7
 
18
 
! Отговори
* преди 11 години
Нали когато навърши 10 г. детето има право само да избира ? Защо са минали 2 г. , а бащата само по интернет го търси или по-точно подстрекава да дразни пастрокът си? 55 лв. и аз нямам в налични ...Много си ми хубав тате , ама други да те гледа ...
7
0
 
22
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Ами защото никак не е лесно, чрез дълги съдебни процедури да се отнемат родителските права на единия и да се дадат на другият родител
6
24
 
10
 
! Отговори
7 преди 11 години
55 лева в касичката на тия години и се олаква лигльото му с лигльоАко съм на тия хора ще го оставя на баща му или да си го взимат социалните и да го настанят в дом с ***, да видим каква песен щше запее тогава
5
7
 
32
 
! Отговори
Mila преди 11 години
Въпреки това са разполагали с добра сума....Не ми звучи като да са пренебрегвани съвсем. Моят син няма 55 лева в касичката, но не се чувства пренебрегнат
4
6
 
36
 
! Отговори
a преди 11 години
На моя позната детето така избяга при баща си. Оказа се, че и там не му е удобно. На тези години искат да правят каквото си искат, та се надяват, че при другия родител ще са напълно свободни.
3
23
 
5
 
! Отговори
Анти Конти преди 11 години
Да бъде смърт! Смъртна присъда ако наистина са тормозели детето!