Бивш хазяин драснал клечката в Созопол заради неплатен наем

Диана и Георги му дължали пари, неофициално се говори за 600 лв.
Обновена: 19 ное 2012 15:31 | 19 ное 2012 15:30,
84
Бивш хазяин драснал клечката в Созопол заради неплатен наем
Изгорялата къща, в която загинаха трима души. Снимка: БТА

51-годишният Павел Господинов е човекът, запалил пожара в Созопол, при който загинаха трима души. Той е направил пълни самопризнания, заявиха на пресконференция в Бургас от МВР.

Мотивът на Господинов, който живее в близост до изгорялата къща, е бил неполучена сума пари. Той е бивш хазяин на изгорялата Диана и приятеля й Георги, който единствен оцеля от огнения ад. Двамата дължали на Павел пари за наем от 2009 г.. Не е ясно каква точно е сумата, която е накарала мъжът да подпали семейството.

Неофициално се коментира сумата от 600 лв., но разследващият полицай не пожела да конкретизира.

„Не мога да потвърдя тази сума. Той ми каза само, че не са си оправили финансовите взаимоотношения”, поясни Златко Пеев. По показанията на задържания  той не е предполагал, че вътре имало хора, искал само да ги подплаши, запалвайки входната врата. Огънят обаче бързо обхваща старата сграда, която за секунди се превръща във факла.

Подпалвачът дори дава интервю пред журналисти малко след пожара. В него той си признава, че Георги и Диана му дължали пари за наем, но никога не бил имал резки взаимоотношения с тях.

Още по темата

“Снощи дори му дадох дрехи да се облече (на оцелелия Георги, бел. ред.). Никога не съм търсил саморазправа с тях. Георги има да дава и на други места пари за наем. Просто той изведнъж напусна къщата, но аз съм доволен от него, защото съпругата ми беше със счупен крак и той управляваше нашата кола, тъй като аз бях лишен от правоуправление, но никога не съм се отнасял към него зверски", казва явно гузен, подпалвачът след пожара пред "Фокус".

Срещу него е повдигнато обвинение за умишлен палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на трима души. Разследващият полицай Златко Пеев посочва, че това е първоначално обвинение, одобрено от прокуратурата. Господинов е задържан за 72 часа.

Задържаният ще бъде разследван и за опита за палеж на механата срещу старата сграда на МВР в Созопол.

Павел Господинов е криминално проявен и осъждан за шофиране след употреба на алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
7
 
! Отговори
за хората и къщите преди 11 години
Оскотяхме!Дори, ако беше запалил къщата /без хора вътре/, е за затвор. А с хората вътре, които са изгоряли живи??! Алоо! Прокурори! Съдий?!
71
0
 
4
 
! Отговори
Идиот? преди 11 години
Обвинението е за умишлен палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на трима души??? НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ?ЕХООО!!! Палиш на някого къщата през нощта "той не е предполагал, че вътре имало хора, искал само да ги подплаши"!!!! Къде си е мислел, че са? На дискотека? ТОВА ВИЦ ЛИ Е?
70
0
 
1
 
! Отговори
Reni преди 11 години
Ako si si registreras jilishteto,koeto davash pod naem v obshtinata i si plashtash danaci,togava mojesh da potarsish pomosht ot darjavata à ne da palish.na zapad e taka,vsichko e s kontrakti,predplati i t.n.vse Pak struva mi se Che tuk rabotata ne e za 600 leva....ili toz e niakoi latenten maniak
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе много тъпо звучи да си запалиш къщата, щото наемателите ти дължат 600 лева
68
0
 
12
 
! Отговори
бау бау преди 11 години
еи батка един ми дължи 3000евра ,ти за 600 лева трима изгори за 3 бона какви ли ше ги надробиш може и града от 4 края да го подпалиш
67
8
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Всеки си получава заслуженото!Едни, с години не дават парите които дължат, а явно са имали, след като държат кръчма... Казват - за умрелите или добро, или нищо, но те са били най-малкото некоректни!Друг, за пари тръгнал да пали! Сега да плати щетите и да върви в затвора, *** там го чакат...
66
0
 
5
 
! Отговори
PROSTO PITAM преди 11 години
i kvo sa vinovni vav slu4aq *** sigorno sa prodali naftata na ubieca BALGARIN
65
4
 
1
 
! Отговори
ужъст! преди 11 години
Много просто селянджър, много *** в туй БГ!
64
4
 
10
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
"Слънце да не те залязва скаран". Народна поговорка."И прости ни дълговете наши, както и ние прощаваме на длъжниците си". Из Господнята молитва.
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко ли е виновен?
62
4
 
3
 
! Отговори
аС преди 11 години
Тъкмо чета из "Китайски загадки"...Съдията Ди, бързо, бързо ще му отсъди , на зазоряване , да му отрежат главата ! Така са процедирали още от времето , на създаването на наш'та държава !И много , много не са променили, законите, от тогава ...
61
3
 
15
 
! Отговори
The Firestarter преди 11 години
Не, аз никога не съм се държал към него зверски.. значи верно, че убих цялото му семейство.. в смисъл - изгоряха живи, но той момчето е добро, нищо му няма, нали му дадох дрехи..То реално аз да ги затопля хората им дадох жега.. добри хора...В общи линии самарянин човек съм, не знам дали го осъзнавате. Малко са като мен....
60
0
 
23
 
! Отговори
Бай ти Ганя преди 11 години
Ей верно в прокуратурата били големи некадърници, а после се чудим що хора с тежки криминални деяния са на вън.Я прокурорчето дало съгласието си да обясни как така по "непредпазливост" се запалва къща и се убиват хора ? Или тоя е някой си нещо ?
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо не ми се вярва това да е истината.
58
9
 
22
 
! Отговори
Blagoevgrad преди 11 години
За 600 лв е убил хора!За този човек трябва доживотна присъда и да страда много!Невинни хора вече ги няма!Не живеч в България!Дано всички хора се изнесат от България и да останат само Управляващите да са там да се крадат взаймно!В другите страни го няма това.Но безпаричието води хората до това положение да посягат на човешки живот!В България освен да крадеш друго не може да направи човек!Като прочета някоя новина че са обрали магазин,аптека или нещо подобно си казвам ето едно добро дело!!!
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
45,не пише "тея" бе човек!
56
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази случка ще ни се стори ,като ---РАЗХОДКА ИЗ ПАРКА ,на фона на това :ЕС подготвя ---*** ДЪРЖАВА ,НА ТЕРИТОРИЯТА НА НАШАТА СТРАНА ---,КОЕТО НЕ Е ИЗНЕНАДА ,ЗА МЕН !Бг-политици ,след тежки мъки 23г.,най-сетне докараха Бг до ----ПЪЛНА *** ---
55
2
 
6
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
мръсотията е заради *** които я оставят след себе си - отделно че общините нехаят нашето крайбрежие има уникална природа и ако се пази и поддържа няма аналог
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До *** ти си пълен *** умряло куче
53
0
 
19
 
! Отговори
Критик преди 11 години
Това си е умишлено убийство, да не е хвърлил случайно факлата, каква непредпазливост. От опит ви казвам, прокуратурата в България за нищо не става, или ще го оневинят или ще се отърве със условна присъда.