Бивш хазяин драснал клечката в Созопол заради неплатен наем

Диана и Георги му дължали пари, неофициално се говори за 600 лв.
Обновена: 19 ное 2012 15:31 | 19 ное 2012 15:30,
84
Бивш хазяин драснал клечката в Созопол заради неплатен наем
Изгорялата къща, в която загинаха трима души. Снимка: БТА

51-годишният Павел Господинов е човекът, запалил пожара в Созопол, при който загинаха трима души. Той е направил пълни самопризнания, заявиха на пресконференция в Бургас от МВР.

Мотивът на Господинов, който живее в близост до изгорялата къща, е бил неполучена сума пари. Той е бивш хазяин на изгорялата Диана и приятеля й Георги, който единствен оцеля от огнения ад. Двамата дължали на Павел пари за наем от 2009 г.. Не е ясно каква точно е сумата, която е накарала мъжът да подпали семейството.

Неофициално се коментира сумата от 600 лв., но разследващият полицай не пожела да конкретизира.

„Не мога да потвърдя тази сума. Той ми каза само, че не са си оправили финансовите взаимоотношения”, поясни Златко Пеев. По показанията на задържания  той не е предполагал, че вътре имало хора, искал само да ги подплаши, запалвайки входната врата. Огънят обаче бързо обхваща старата сграда, която за секунди се превръща във факла.

Подпалвачът дори дава интервю пред журналисти малко след пожара. В него той си признава, че Георги и Диана му дължали пари за наем, но никога не бил имал резки взаимоотношения с тях.

Още по темата

“Снощи дори му дадох дрехи да се облече (на оцелелия Георги, бел. ред.). Никога не съм търсил саморазправа с тях. Георги има да дава и на други места пари за наем. Просто той изведнъж напусна къщата, но аз съм доволен от него, защото съпругата ми беше със счупен крак и той управляваше нашата кола, тъй като аз бях лишен от правоуправление, но никога не съм се отнасял към него зверски", казва явно гузен, подпалвачът след пожара пред "Фокус".

Срещу него е повдигнато обвинение за умишлен палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на трима души. Разследващият полицай Златко Пеев посочва, че това е първоначално обвинение, одобрено от прокуратурата. Господинов е задържан за 72 часа.

Задържаният ще бъде разследван и за опита за палеж на механата срещу старата сграда на МВР в Созопол.

Павел Господинов е криминално проявен и осъждан за шофиране след употреба на алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От друга стана човека е протестирал срещу така наречените "кукувици" които наемат жилища и оставят само сметки!такива пари няма начин да си ги прибереш - уникалното е че дотук се е стигнало заради безхаберието на институциите но тях никой ги не търси
51
14
 
9
 
! Отговори
силвия преди 11 години
И майка ми и баща ми са родени в София. Знам си корените до четири поколения назад. Отиди в Созопол след сезона и ги виж- куци, сакати, ненормални- ще ти се стори като планетаата на маймуните. Не се обаждай неподготвена.Или си пристастена към родния край. Нормално.Затова българското прекрасно Черноморие не ме привлича. А, и заради мръсотията.
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега да му скъсат *** за унищожаване на паметник на културата и за убийство!злобата не води до нищо добро
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
43. Ти искаш ли една клечка и да гориш ? И ти раздаваш правосъдие с подпалване! Много психопати се навъдиха ..
48
2
 
15
 
! Отговори
до силвия от 45 преди 11 години
Доста интересно изказване на един неселетак....Госпожо, проверете си корените на рода....на бас се хващам, че дори майка Ви и баща Ви са родени някъде извън "столицата"....много ги надушвам тея новоизлюпени софиянци, ей! Кореняците са готини и скромни, а парвенютата ми вдигат кръвното на втората минута. Така и не разбраха, че цялата страна храни София и трябва да са благодарни, не нагли...а точно туризмът е отрасъл номер 1 в нашата икономика...и с най-ниските заплати....смешно нали?
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---49Питам ,защото всичко в Бг се изменя ,за месеци ,не за години !Много редки ,са случаите на коректност,в Бг !
46
0
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Пенчо бре чети той е бивш не настоящ! "Георги има да дава и на други места пари за наем. Просто той изведнъж напусна къщата, но аз съм доволен от него, защото съпругата ми беше със счупен крак и той управляваше нашата кола, тъй като аз бях лишен от правоуправление, но никога не съм се отнасял към него зверски", казва явно гузен, подпалвачът след пожара пред "Фокус"."
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами той е провинен и за друг палеж, защо не е в затвора ?
44
0
 
1
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
2010 за последно
43
9
 
6
 
! Отговори
силвия преди 11 години
И аз като Дядо Мраз мисля, че тия по морето са ***. Освен от кръвосмешения мозъка им е закърнял и от мизеря "преди курорта". То само като им видиш мутрите на местните от Бургас надолу и се сещаш за какво иде реч. Справка: дъщерите им как драпат да не са на "морието".На тия *** им правим бизнес.
42
0
 
4
 
! Отговори
do 37 преди 11 години
ave to mai sami se opravqte i bez *** ito MNOGO DOBRE
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 45Коя година си бил на квартира, като студент?
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде и аз да се произнеса. Като студент живях на доста места....само в последнфото нещата бяха перфектни и като условия, и като отношение с хазайя. С една подробност - човека си беше дал апартамента под чрез брокерска агенция. Отиваш, подписваш и всичко е изрядно. Вярно, платих половин наем на брокера, но от там нататък аз все едно нямах хазай. на точно определената дата, точната сума....за 8 месеца да съм видял човека не повече от 3 пъти. Чиста работа...
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
po nepredpazlivost ami da be6e se zalql po sa6tiq na4in sebesi i po nepredpazlivost da be6e drasnal kle4kata
38
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами след като са били под наем са длъжни да си плащат!Може би са си заслужили клечката....
37
0
 
10
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
изгорелия имот не е на подпалвача, преди да се преместят в дървената къща са живеели при него. поне аз това разбрах от материала...
36
0
 
8
 
! Отговори
любопитство преди 11 години
кои депутати и съдии имат дървени къщи?
35
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чакайте сега малко... тези не са му платили наема от 600 лв. и собственика драснал клетката на имота си за 600 000 лв? Не ли е малко странно и тъпо като причина?
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само в Бг!Родител, 2012г.---образова 1-во класник !"Удрят ли те ,удряй и ти ...."!?
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На всеки му се е искало да си го върне на някой, да раздаде правосъдие, да отмъсти. Това е човешко, но преди да направи нещо, човек трябва да помислим и за последиците, които не рядко са по-големи отколкото очаква. Яда ви макар и справедлив, може да е убийствен. За това спрете, въздъхнете, вижте дали няма друг начин....