Разбиха група, изпрала над 5 млн. долара

Ръководител на групата е 35-годишна жена от София
1 дек 2012 14:05, Елка Василева
36
Разбиха група, изпрала над 5 млн. долара
Разбиха група, изпрала над 5 млн. долара чрез нерегламентирана продажба на лекарства. Снимка: архив, Reuters

Трима души са арестувани за пране на пари в особено големи размери. При акция на ГДБОП и американската агенция за борба с наркотиците ДЕА е разбита група, изпрала над 5 милиона долара чрез нерегламентирана продажба на лекарства в интернет.

Групата е част от международна организация, занимаваща се с пране на пари в особено големи размери, разработвана от Агенцията за борба с наркотиците ДЕА.

В хода на спецакцията било установено, че ръководител на групата е 35-годишна жена от София с инициали Г.Ч., която на 21 ноември била обявена за издирване чрез Интерпол.

В периода от 1 януари 2010 г. до 13 ноември 2012 г. чрез уебсайт Г.Ч. получавала заявки и парични средства от клиенти в САЩ, на които били продавани лекарства в нарушение на американското законодателство.

По време на разследването служители на ДEA документирали извършени преводи от банкови сметки, открити в българска банка, към аптеки в САЩ. Оттам противозаконно били издавани рецепти за лекарства, съдържащи контролирани вещества.

Претърсени са пет адреса на територията на столицата. Оттам са иззети банкови, фирмени и данъчни документи, персонални компютри и мобилни телефони.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани Г.Ч. на 35 години, Г.К. на 36 години от Бургас и М.М. на 63 години от Хасково. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Служителите на Интерпол са уведомени за предприетите спрямо Г.Ч. действия.

Същевременно в САЩ служители на DEA са арестували още деветима чужди граждани, на които са повдигнати обвинения във връзка с осъществяваната престъпна дейност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
9
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 11 години
Те братя Галеви и Маргините започнаха от нулата,ама тогавашните управници вместо да ги вкарат в затвора си пиеха кафето и правеха сделки с тях.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че са Интерпол, Европол и FBI, за да се хванат в Б-я и по-големи престъпници.Иначе Цецо само те тупа в гърдите и хваща кокошкарите.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е важно ,....ДА НЕ БЪДАТ СЪДЕНИ В Бе -ГЕТОТО,щото няма да има изненади!За 5млн., се знае --официално ,а колко са НЕ-официално!
9
3
 
7
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Ама от Цветанов пикчърс сигурни ли са?Защото след всичките им показни кации се оказваше че има нещо гнило в МВР .Да не се оакже о сека че не бил и 5 милиона,а 5 хиля и не долари ,ами корейски вони,хаха!!!
8
4
 
10
 
! Отговори
of преди 11 години
CHAST OT MAFIQTA GERB SA.GARANTIRANO!
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И КАКВО ОТ ТОВА:1. Сигурно жената докато четете статията е пусната вече2. С тия $$$ ще си осигури адвокати че и следователите ще и лягат на килимче3. Съдебната система в БГ е ралзлична и най много да и пръднат на к*раАйде у лево американците. Законите в БГ са различни и това не им е задния двор! Дано скоро си възтанови бизнеса и ги "компенсира" Американците подобаващо за загубите. Оптимист съм желая им успех
6
1
 
8
 
! Отговори
да 4 преди 11 години
Напълно съм съгласен да бяха изпрали 500 не само 5 млн. долара!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"В периода от 1 януари 2010 г. до 13 ноември 2012 г. чрез уебсайт Г.Ч. получавала заявки и парични средства от клиенти в САЩ, на които били продавани лекарства в нарушение на американското законодателство."Демек ако не са продавани в САЩ няма проблеми!
4
2
 
15
 
! Отговори
Джон Дилинджър преди 11 години
Браво на мадамата , трябва да си подържаме класата ! Ние не сме румънци и *** да крадеме желязо и да просиме пред супермаркетите !
3
4
 
9
 
! Отговори
мучачо преди 11 години
Браво! отново зарадвахме нашите евроатлантически партньори с поредните решителни и безкомпромисни удари срещо организираната престъпнос
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не са платили кадето трябва
1
3
 
26
 
! Отговори
тц,тц преди 11 години
,,Разбиха...разкриха....а престъпността се вихри ли,вихри!!!!!!!