Условна присъда за моториста, убил момиче във Варна

Диян Станчев уби 20-годишната Лора на пешеходна пътека миналата година
Обновена: 6 дек 2012 19:16 | 6 дек 2012 19:14,
150
Условна присъда за моториста, убил момиче във Варна
Снимка: Булфото

Условна присъда "лишаване от свобода" за 2 години с 4-годишен изпитателен срок наложи днес Варненският окръжен съд на Диян Станчев, който на 17 юли миналата година уби на пешеходна пътека 20-годишната Лора Казанджиева.

"За пореден път съм разочарована от българското правосъдие!", коментира майката Нели Петрова минути след като бе потвърдена условната присъда.

Станчев бе лишен от правото на шофира кола за 2 години.

От пресслужбата на съда припомниха, че делото веднъж бе върнатоот ВКС във варненския съд за ново разглеждане.

Станчев призна фактическата обстановка, написана в обвинителния акт, това че е превишил скоростта, както и че ударът по момичето е станал след първата му крачка върху пешеходната пътека. Той обаче се отрече от показанията си, дадени на досъдебното производство.

Още по темата

За да установи всички факти, съдът допусна повторна експертиза, която бе изслушана на днешното заседание. Според нея във фаталната нощ спирачната система на мотора не е била задействана.

Скоростта му в различните участъци на пътя, изследвани от експертите, е била от 85 до 104 километра в час.

"Съдът е корумпиран. Това го заявявам съвсем отговорно. Съдът оцени живота на дъщеря ми на две години условно, а и не само на моята, а и на много други деца в страната”, коментира още майката на 20-годишната Лора. Тя призовава всички родители, които са изгубили децата си по такъв нелеп начин, да не се отказват и да продължават да се борят за справедливост.

Съдът ще изготви мотивите за днешната присъда в законния срок, а в следващите 15 дни тя подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: мотоциклетистинцидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
19
 
! Отговори
Цървуля преди 11 години
Браво на съдията.Защо не му напишете името на тоя хубавец?Пожелавам му същия тоя да убие неговото дете.И негов колега после да му даде три месеца условно.*** и ***.Докога ще им търпим своеволията?
59
0
 
8
 
! Отговори
Goze Parvanov преди 11 години
do 50 A orden njama li ???
58
0
 
19
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
според мен справедливо в случая ще е съдията и моториста да се самоубият, начини, хиляди, причини, да речем гузна съвест.
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,,Темда си раздава коледни бонуси от 10 000 000 лева''-Стандартнюз.Честито форумци,пишете си.НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ?
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sledvashtite jertvi na podsadimja sa dezata na korumpiranite varnenski sadii !!!Ne sme zabravili Martin Borilski !!!!!!!!!!
55
4
 
7
 
! Отговори
ИВА СТЕФАНОВА преди 11 години
До АзНЕ МОГА ДА БЪДА КОМУНИСТКА, ЗАЩОТО СЪМ НА 30 ГОДИНИ - 23 ГОДИНИ ПРЕХОД = 7 ГОДИНИ- ДОРИ НЕ СЪМ БИЛА И ЧАВДАРКА.ХОДИЛ ЛИ СИ НА УЧИЛИЩЕ , МОЖЕШ ЛИ ДА СМЯТАШ. НЕ СЕ ИЗНЕНАДВАМ ОТ ТЪПОТИЯТА ТИ, ПРОСТОТИЯТА ТИ И НЕГРАМОТНОСТТА ТИ.
54
3
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
До 42....А бе какво общо има американския президент в този форум,пиши по същество...Нямам думи....всички платени комунисти са тук...
53
3
 
4
 
! Отговори
СТЕФАН преди 11 години
До АнонименИ АЗ СЪЩО МИСЛЯ , ЧЕ ОБАМА ИЗИБЩО НЕ СЕ Е СРЕЩАЛ С БОКО ТИКВАТА /учениците така го кръстиха , включително и моя син/. ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО. КАКТО ДУМИТЕ НА П.МЛАДЕНОВ /ДА ДОЙДАТ ТАНКОВИТЕ/ ТРЕНЧЕВ В ПИЯНО СЪСТОЯНЕ /ДОСТА ЧЕСТО / Е ПРИЗНАЛ, ЧЕ ТОВА ВСИЧКО Е НАГЛАСНО - ЕВГЕНИ МИХАЙЛОВ ДА МУ БЕРЕ ГРЕХА- ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА. КАК МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА НА ТРЕНЧЕВ , ЦЯЛА УЛИЦА В СОФИЯ Е НЕГОВА- БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТОЛКОВА НАИВНИ, ЧАК ДО ПРОСТОТИЯ И ГЛУПОСТ.
52
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съдиите *** !!!
51
8
 
9
 
! Отговори
Ива Стефанова преди 11 години
До doc. N. K.Б.Б. и Ц.Ц. СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ИЗЕДНИЦИ, ***, ПРОСТИ, МАФИОТИ- НО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ГИ ТЪРПИМ - КАКТО СМЕ ТЪРПЯЛИ ТУРСКОТО РОБСТВО- ТО Е СЪЩЕСТВУВАЛО - МОЯТА ПРАБАБА НИ Е РАЗКАЗВАЛА, КАК КАТО МОМА СА Я КРИЛИ В ДРЕШНИКА /МЕЖДУ НАРЕДЕНИТЕ ЧЕРГИ/ И ВЕДНЪЖ ОТ СТРАХ СЕ Е НАСРАЛА И ОТ ТОГАВА ТУРЦИТЕ НЕ СА СТЪПВАЛИ В ТАЗИ КЪЩА.ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ , ТЕЗИ МИЛИАРДЕРИ- С ЧЕСТЕН ТРУД СА СПЕЧЕЛИЛИ ПАРИТЕ - ЦВЯТ НЯМАТ ПАРИТЕ . НЯМАЛИ КОИ ДА НИ ПОВЕДЕ СРЕЩУ ТОВА ПРАВОТЕЛСТВО?.ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА
50
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен-президент.
49
1
 
24
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Всичко в България е връзки,пари и интереси.
48
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А орден няма ли?
47
0
 
29
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Незнам колеги,главата ми не го побира това нещо,за убийство условна присъда.Лошото е че това не е единственият такъв случай.
46
0
 
39
 
! Отговори
doc. N. K. преди 11 години
Отвратен съм от българското подобие на съд - това е една престъпна ***! Мисля че народа трябва сам да почне да раздава правосъдие!
45
5
 
52
 
! Отговори
Тодор Живков преди 11 години
Да ви е честита демокрацията, българи! Един кокошкар дръпнал чантата на съдийка във Варна СЕДЕМ години в кауша ефективно. А за един човешки живот две условно. При мен *** Кирил РАШКОВ беше осъден на 30 години изправителен труд в Белене. Желю Желев го пусна на свобода и за два отнети човешки живота, за търговия с наркотици, отвличания, изнудвания, изнасилвания и рекет, демократичният съд и на него му даде две години. Да ви е честита демокрацията, барабар с гей-парадите на САЩ!
44
0
 
7
 
! Отговори
do roditelite преди 11 години
Ne se 4udete, platete na opredeleni hora za da vi go dostavqt nqkude na tuho mqsto i mu stro6ete kolena, ruce, bsi4ko 6to e po nego taka, 4e da ostane invalid cql jivot.Ne da go ubivate a da se mu4i kakto vie sega bez deteto si!
43
0
 
37
 
! Отговори
Ариана преди 11 години
Изродиииииии, ще горите в ада! Кога народът ще потърси сметка от тия съдии?
42
3
 
29
 
! Отговори
ГАВРА преди 11 години
Ето заради това , и заради геноцида над хората в тази държава ще гласуваме всички за АТАКА , всички останали са национални предатели защото :Всички останали партии си играят на властващи и опозиция Всички се оправдават с предишното правителство Антицоциална политикаАнтинационална политикаАнтичовешка политикаДържава в която кучетата имат повече права от хората.Доказани престъпници които се правят на политици.Няма политици в затвора до моментаНереформираната съдебна система и посланици...
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това с американския президент какво е казал е много нагласена работа ..Иначе с внимание слушахме американските новини и Обама не спомена Борисов изобщо , Работеха върху фискалния клифт и с това беше зает Обама . Не може Борисов да е прекрачил прага на Белия Дом и това да не се отчете ? И не само той , който и да е ?